Vent mens spillet indlæses...

Om Gamle Ole spillet

Hvis du kender bare en lille smule til bingojargonen, så ved du godt, at vi ikke taler om en gammel ost, når vi siger Gamle Ole. Nej, Gamle Ole er slang for tallet 90. Vi har navngivet et af vores spil efter denne nostalgiske bingo-lingo, og vi kan vist roligt sige, at denne gamle hund har lært nogle nye tricks hos Danske Spil. 
Som navnet henviser til, er der 90 numre i et spil Gamle Ole, og ikke 75 som det ses i andre af vores bingospil. Gamle Ole er et mytisk og nostalgifremkaldende 90-kuglers banko-spil – og det genkalder banko-hygge som i de gode gamle velmagtsdage. 
Selvom Gamle Ole er en del af vores bingo-univers, er det egentlig et bankospil, da det med sine 90 numre, er en del af banko-familien. Du kan læse mere om forskellen på bingo og banko her.

Vi er vilde med Gamle Ole, og da vi også er vilde med alle vores spillere, vil vi gerne gøre Gamle Ole ekstra interessant: Vi tilbyder derfor forhøjede rækkegevinster og en ny progressiv jackpot på minimum hele 2.500 kr. 

Gamle Ole er rummet for alle de nostalgiske bingo-spillere, som kender deres bingo-lingo ud og ind, og som nyder et godt spil bingo i venners lag. Vi har taget rummet tilbage til start, og nyder at dyrke det sociale, hyggelige og spændende i de mange spil i rummet, som er kendt og elsket af danskere landet over. 

Hvad kan man vinde hos Danske Spil?

Gamle Ole er ikke blevet for gammel til at forny sig. Du kan nu vinde forhøjede rækkegevinster og en ny progressiv jackpot på hele 2.500 kr. i Gamle Ole. Du får ydermere 1 gratis plade ved køb af 5. Det lyder ikke helt tosset vel?

Så selvom man siger, at en gammel hund ikke kan lære nye kunster, er vi overbevist om, at Gamle Ole nok skal tilvænne sig. Foruden vores forhøjede rækkegevinster og jackpot, giver vi jer 1 gratis plade, for hver gang du køber 5 plader. Men er nemlig også en ændring i, hvor mange plader du som minimum skal købe i Gamle Ole. Du kan nu nøjes med at købe 1 plade, og pladeprisen lyder på 0,80 kroner. Derudover ændrer Gamle Ole åbningstiden, så vi nu holder åbent fra klokken 12-24.

Vi håber, at du vil komme og spille med i Danmarks hyggeligste online Bingohal. 


Hvorfor hedder det Gamle Ole? 

Gamle Ole er en fordanskning af det plattyske udtryk om en 90-årig: ’De Olde Mann’. Udtrykket kommer fra det gamle tyske tallotteri, som var meget populært mellem både høj og lav i mange hundrede år. Tallotteriet i Tyskland blev dog afskaffet i 1851 ved lov, men navnet har stadig holdt ved. 
I Wandsbek i Tyskland, som er en forstad til Hamborg, havde man navngivet det højeste tal (90) med ”De Olde Mann”. Da dette udtryk kom til Danmark, blev det hurtigt til ”Gamle Ole”, som i dag er synonymt med tallet 90 for bingo-spillere overalt i Danmark.  
Det er altså originalt tyskerne, der har fundet på, at tallet 90 skal kaldes ’Den Gamle Mand’, men det er danskerne, der har personificeret det, og navngivet tallet ’Gamle Ole’.

Næste gang du sidder i en bingo-hal eller snakker om bingo med vennerne, kan du jo passende dele denne lille fun-fact med dem og bevise, at du er en sand bingo-kender.