Forud for V75®: Westholm er håbefuld

Dantoto 20. sep 06:18

For 14 år siden vandt han Svenskt Travoaks med Annicka. På lørdag kan han gøre det igen – med Queen Belina.

- Det bliver utrolig spændende, siger Solvallatränaren Jörgen Westholm forud for lørdagens storløbsdag, hvor der er en drømme jackpot i V75® som kan gøre en enlig vinder 69 milloner kroner rigere.

Med en mægtig speed på sidste langside fra tredje par udvendigt til føringen vandt Queen Belina (V75-4) sit udtagelsesløb til Svensk Travoaks i blændende stil.
- Hun har taget løbet på bedste måde. Hun var fantastisk det og har også været det i løbene inden, så det bliver spændende at starte hende på lørdag, siger Jörgen Westholm.

Den tidligere træner fra Romme, som for nylig flyttede sin licens til den svenske hovedstadsbanen Solvalla, vandt Svenskt Travoaks med Annika 2008. Løbet er det største årgangsløb for de svenskfødte 3-årige heste. Dengang var han favorit, hvilket han ikke er denne gang, med han sidder bag en rigtig opkomling.

- Jeg ved ikke hvem der bliver favorit i lørdagens løb. Favoritten kan sagtens komme til at stå i fire gange pengene, men jeg har en hest som kan vinde løbet! 
Queen Belina starter fra startspor fire bag startbilen, Distancen er 2140 meter og løbets førstepræmie er 1,4 mio. sv. kr. 
- Det bliver rigtig spændende. Hun har været rigtig fin hele tiden og vi har været lidt forsigtige med hende hidtil og ikke kørt hende så hårdt, men har strukket sig ud et par gange og vist hendes kapacitet. 

Drømmespor i V75-1
Hele løbsdagen på Solvalla er en lækkerbisken for travelskere. Der afvikles blandt andet Svenskt Travkriterium, STL Open for den ældre elite og Walter Lundbergs Memorial. Desuden er der finaler i Svenska Travligan og her har Jörgen Westholm også hyper interessante heste til start. Ikke mindst Santos de Castella i V75-1. Den fik startspor et bag startbilen. Den er måske ikke altid til at stole på og i næst seneste start galoperede den flere gange.

- Han er meget rullende i aktionen og har haft let ved at rulle over i pasgang. Har han sin ”travdag” er han helt stabil. Havde jeg selv kunne vælge startspor havde jeg valgt startspor et, så jeg kører efter fronten, hvorfra han er rigtig effektiv.
Jörgen Westholm lyder også positiv omkring Roll Control i V75-2. Han sluttede senest på fjerdepladsen i et udtagelsesløb til Svenskt Travderby og starter nu i klass II-finalen.

– Han var kanonfin på Visby forrige gang og også god senest. Han gik bagfra og i tredjespor hvilket han ikke var vant til, da han oftest har løbet fra fronten. Efter løbet indstillede vi os på at han skulle være på toppen til dette løb og da vi blev begavet med startspor tre, så ser det meget positivt ud. Tanken er at han skal løbe sit hidtil bedste løb i karrieren, efter at have startet i hård konkurrence og fået rigtig godt træningsarbejder derefter.

Spil med i lørdagens V75

 

Tekst af Kanal75 - redigeret/oversat af Danske Spil