Forud for V75®: Redén kan blive historisk

Dantoto 21. sep 09:45

Aldrig før har en travtræner vundet Svenskt Travkriterium tre år i træk. Med fire heste i lørdagens finale har Daniel Redén gode muligheder for at blive den første. - Jeg har en god fornemmelse for alle mine heste løbet, siger hjemmebanetræneren.

Svenskt Travkriterium, de svenske tre-årige travhestes vigtigste løb, er blevet afviklet siden 1927, og flere trænere har vundet to år i træk. Men en træner har aldrig lykkes at vinde det klassiske løb på Solvalla tre år i træk. De seneste to år har Daniel Redén trænede heste Brambling og Francesco Zet vundet og med fire heste til start i årets udgave, så er der en gylden mulighed. 

Det er den af hans finalekvartet som har det dårligste startspor, Xanthis Harvey, som man tror er førsteudfordre til forhåndsfavoritten Bedazzled Sox.

- Han har en tendens til at blive frisk inden løbene og derfor tror jeg at startspor elleve, kan være godt for ham, da han så har rygge at løbe på. Han har en rigtig god langspurt. 
Xanthis Harvey havde også bagspor i udtagelsesløbet og gik godt på andenpladsen efter at være blevet forceret op udvendigt for den førende Bedazzled Sox. 
- Vi skiftede sko i weekenden til et par han også løb med i Gävle og Rättvik (vandt begge gange). Han føles meget bedre med de sko end senest hvor jeg prøvede at lette ham lidt. Det bliver og første gang med vatudtræk eller ørehætter.

Første gang uden sko og vatudtræk
Daniel Redéns øvrige finalister vandt alle sine udtagelsesløb og starter nu ved siden af hinanden fra startsporene fire til seks.

Inderst starter Ante la Roque, som vandt sit udtagelsesløb fra føringen.
- Han overraskede os alle sidste, da jeg ikke troede han kunne stå distancen. Han udvikles for hver start og træningsarbejde og har haft godt af sandtræning. 

Femte sporets Bengan kæmpede sig til dødt løb i sit udtagelsesløb efter et løb udvendigt for førerhesten.
- Han gik et fantastisk løb og har været rigtig fin i træningen. Det bliver uden sko på bagbenene for første gang og første gang med vatudtræk. Jeg tror virkelig han vil svare positivt på dette.

Greensboro Zet tog en sikker sejt fra føringen i sit udtagelsesløb.
- Han har ikke fungeret i alle sine starter i år. Vi prøvede lidt nyt og tog skoene af bagbenene sidst samt satte en hoved stang på. Og det blev positivt. Nu bliver det med vatudtræk for første gang.

"Meget tilfreds”
Løbsdagen på Solvalla holder topklasse og Daniel Redéns heste skal med i beregningerne i flere løb.

Ikke mindst Hail Mary i V75-3. Hesten gik senest fra til en meget let sejr efter føring og bliver klar favorit.
- Var meget tilfreds med han sidst og træningsarbejdet mandag var godt. Han føles smidig og fin hvilket er det vigtigste. Han får åbnet hovedlag denne gang, da jeg bilder mig ind at han vil se konkurrenterne for at have kontrol. 

Staldkammeraten Missle Hill er med i samme løb.
- Han er rigtig fin for dagen og træner rigtig godt. Han fik et godt startspor og i det her løb skal han ikke gøre så meget undervejs og har en god spurt.

Perfekte forudsætninger 
Fat Rabbit og Versace Face skal også forsvare staldens farver i V75-spillet. 

- Fat Rabbit (V75-2) leverede en stærk indsats sidst og var rigtig dygtig. Han har ikke haft hurtigheden som sit våben, men udvikles for hver start. Vi skal teste vatudtræk torsdag og fungerer det godt, så vil han få et ekstra gear.

- Versace Face (V75-7) har fået dårlig udbetaling på sin fine form på det seneste. Han er stærk som en bjørn og nu virker forudsætningerne perfekte for at gå et godt løb. 

Spil med i lørdagens V75

 

Tekst af Kanal75 - redigeret/oversat af Danske Spil