Goops fartvidunder klar til Elitloppet

Dantoto 25. maj 08:33

Goops fartvidunder klar til Elitloppet Han har vundet både Prix d’Amerique og Elitloppet tre gange som kusk og kørt nogle af historiens bedste travheste. Nu træner han selv en.

- Rent accelerationsmæssigt vil jeg mene han er på samme niveau som bl.a. Bold Eagle og Face Time Bourbon, siger Björn Goop om San Moteur, forhåndsfavoritten i søndagens travfest på Solvalla.

San Moteur er ikke blevet besejret i et fejlfrit løb siden  Svenskt Travderby 2021 og ved seneste besøg på Solvalla sluttede det i opvisning og ny verdensrekord.

På søndagen går San Moteur ud i Elitloppet som favorit med muligheden for at tage et skridt mod tronen som Europas nye superstjerne.
Med blot 22 starter i karrieren, gør det ham til feltets klart mindst rutinerede hest.
Egentlig ville man have startet hesten i sidste års Elitlopp, da træneren Björn Goop mente at feltet ville blive svagere end i 2023, men beslutningen blev alligevel at vente et år.

Fem års sæsonen blev en kort historie med blot seks starter, som sluttede med opvisningen i Jubileumspokalen i verdensrekordtiden 1.09,7/2140 meter autostart, efter en udvendig rejse og tilsyneladende uberørt over mål.

Eneste nederlag kom i Oslo Grand Prix, men det var alligevel en heftig præstation med en andenplads efter galop efter at have siddet fast i sidste sving.

”På deres niveau när det kommer till fart”
- Det gear han har i sig, har vi bevidst prøvet at undgå at bruge. Vi har fokuseret på at han skal være rolig og ikke galopere i nogen starter, men han er mentalt ved at være klar til at udnytte starthurtigheden. Men hvis vi skal fortsætte med at konkurrere med hesten i lang tid, så vil jeg fokusere på at hesten hellere skal afslutte stærkt end at åbne hurtigt fra start.
- Rent accelerationsmæssigt vil jeg mene han er på samme niveau som bl.a. Bold Eagle og Face Time Bourbon. Han er på deres niveau når det kommer til fart, men der er et stykke vej til deres fremgange og vi må se hvor langt det rækker.

”Det bedste arbejde jeg har set ham gøre”
Trods at han træner hesten, så kører Björn Goop næsten aldrig San Moteur hjemme. Det gør morbror Håkan Arvidsson, hestens opdrætter og ejer.
Björn følger naturligvis alle træningsarbejder fra siden. San Moteur er altid først ude omkring kl. halv syv om morgenen for at træne i fred og ro.
- Det fungerer rigtig fint. Håkan synes det er skønt med rutiner og han får et godt billede af hvordan San Moteur er på dagen. Jeg ser alle træningsarbejder og er noget som det ikke skal være, tager jeg også en tur med ham.
Ni dage inden Elitloppet kørte Håkan tre intervaller med San Moteur på rundbanen. I det sidste slap han ham afsted på ligeud banen og hesten så svævende og frisk ud.
- Så fin har han nok aldrig været før. Det har virkelig gjort ham godt med to løb i kroppen. Han er meget mere koncentreret nu end for nogle uger siden, konstaterer Håkan Arvidsson.
- Meget rolig, blød og harmonisk. Nok det bedste træningsarbejde jeg har set ham gøre, siger Goop.

Starttiden for det første heat til Elitloppet er søndag kl.  15.28.
San Moteur starter i det andet heat kl. 15.55.
Finalen med fem millioner svenske kroner til vinderen har forventet start kl. 17.45.