tipsbladet.dk

25. okt. 15:45

Optakt: AGF - FC Nordsjælland

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 19.00
Spillested: Ceres Park, Aarhus
Dommer: Morten Krogh
På TV: TV3 Sport 1
Hashtag: #agffcn #sldk

Få en bonus på 1.000 kr. hos bwin og spil på kampen

Holdnyt:
AGF:
Det har ikke været nogen let overgang fra Glen Riddersholm til David Nielsen målt på resultater, eftersom AGF har tabt 2-0 hjemme mod Lyngby og 4-0 i Parken i Nielsens to første kampe i cheftrænerstolen. Trænerskiftet skal selvsagt måles i et noget længere perspektiv, og fredag aften får Nielsen og co. muligheden for at rette op til den dårlige start.

Til kampen må de hvii’e fortsat undvære Dino Mikanovic, der under stort postyr blev udvist mod Lyngby og afsoner sin anden af to karantænedage mod FC Nordsjælland. I hans fravær kom Jens Stage ind mod Lyngby og spillede også backen mod FC København, så det ligner genvalg til den 20-årige århusianer.

Et andet alternativ til pladsen, Alexander Juel Andersen, har været skadet siden femte spillerunde, og selv om han nærmer sig comeback, vil det være en overraskelse, hvis han starter inde.

Adama Guira kommer helt sikkert ikke til at få spilletid, da han for nylig blev opereret for en meniskskade i knæet og sidder ude resten af efteråret. Daniel A. Pedersen kom på banen mod FC København og blev skadet undervejs, men klubben har ikke meldt ud, om problemerne med knæhasen holder ham ude i den kommende kamp.

AGF går ind til opgøret på tiendepladsen i Superligaen med 14 point.

Tror du på, at AGF vinder sin første kamp under David Nielsen, kan det spilles til odds 2.40 hos bwin - klik her

FC Nordsjælland:
De havde leget med ilden ved at være bagud mod både Silkeborg IF og Randers FC, og i sidste runde gik det så galt for FC Nordsjælland. Holdet tabte 4-0 til oprykkerne fra Hobro IK og mistede dermed førstepladsen i Superligaen, netop som første del af tv-pengene skulle udbetales. Det kostede omkring tre millioner kroner.

Måske lider holdet under, at flere profiler er væk; i hvert fald står det klart, at Mads ”Mini” Pedersen ikke har været i kamp de seneste uger og endnu har et stykke vej til comeback.

Endnu længere har Godsway Donyoh, der først ventes tilbage på banen i begyndelsen af det nye år, mens unge Martin Frese formentlig må se til fra tribunen resten af sæsonen med sin korsbåndsskade.

Derudover sidder Andreas Skovgaard, der ellers har spillet fast i midterforsvaret, over med karantæne efter sin udvisning mod Hobro.

FC Nordsjælland har 26 point, hvilket altså rækker til tredjepladsen.

Karantæne:
AGF: Dino Mikanovic
FC Nordsjælland: Andreas Skovgaard

Bud på startopstillinger:
AGF (4-2-3-1): Jovanovic – Stage, Kanstrup, Juelsgård, Møller – Amini, Pedersen – Sana, Spelmann, Junker – ”Duncan”
FC Nordsjælland (3-4-3): Rúnarsson – Tranberg, Nelsson, Mtiliga – Bartolec, Jensen, Kofod Andersen, Da Silva –Asante, Marcondes, Baden Frederiksen

Profilen:
Efter FC Nordsjælland solgte topscorer Marcus Ingvartsen i sommer, har meget af det offensive ansvar hvilet på Emiliano Marcondes’ skuldre. Den kommende Brentford-spiller scorede ganske vist ikke mod Hobro, men i ugerne op til var han rødglødende: seks mål og fire oplæg i seks kampe. Rammer han samme niveau igen mod AGF, får hjemmeholdets forsvar en lang aften.

Vidste du, at..:
FC Nordsjælland klarer sig noget bedre på hjemmebane endnu udebane. I Farum har holdet fået 2,29 point i snit i denne sæson, mens det på udebane blot er blevet til 1,67 point pr. kamp.

Dom:
Det er to hold, der godt kunne bruge tre point efter 4-0-nederlag i sidste runde, men AGF har vel mest brug for sejren i kraft af deres placering. Der er ikke meget, hverken hjemmeholdets form eller aktuelle plads i tabellen, der tyder på, at AGF’erne vinder, men nærværende skribent har på fornemmelsen, at det lige netop ville være meget AGF’sk. At skuffe, når der er forventninger, men overraske positivt, når der ikke er.

Derfor lyder buddet på en 2-1-sejr til David Nielsens mandskab.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: