28. september 2018

Kenovindere skal på eventyr

En stille og rolig frokost i et hus i Frederikssund kommune blev mandag pludselig afbrudt af et opkald fra telefonen. Modtageren havde faktisk set, at et ukendt nummer havde ringet tidligere på formiddagen, men han ville lige spise sin mad færdig, før han ville finde ud af, hvem det mon kunne være.

- Det er meget sjældent, at vi bliver ringet op af et ukendt nummer, så man studser da lidt over det. Jeg skulle lige til at prøve at finde ud af, hvor nummeret kom fra, da personen ringede igen. Det var en meget venlig kvinde fra Danske Spils kundecenter, der fortalte mig, at jeg havde vundet en million kroner i det der spil, der hedder Keno. Jeg anede ikke engang, at man kunne vinde så mange penge i Keno, siger manden, da Danske Spil fanger ham dagen efter, han er blevet millionær.

Manden oprettede i foråret et Plus-abonnement, der inkluderede Eurojackpot, Vikinglotto og Keno. I mange år har han købt en Lotto-kupon engang imellem, men han vurderede, at det var bedre kontrol over det på abonnement. Og så synes han, at de fem kroner, det kostede at spille Keno var ret rimeligt. Fem kroner, der altså blev til en million skattefri kroner. I år er det 15. gang, at en dansker vinder en million på Keno.

- Jeg havde faktisk tænkt mig, at jeg ville have stoppet abonnementet her til jul, da jeg ikke rigtig synes, der skete noget. Men nu kan jeg da love dig for, at jeg bliver ved, lyder det.

Det er tydeligt, at det endnu ikke er gået helt op for manden, at han sammen med sin kone har vundet den store gevinst, og han udtrykker selv sin glæde således:

- Jeg er ikke typen, der sådan hopper rundt af glæde. Men jeg kan da mærke, at det bobler indeni, siger han og tilføjer:

- Min kone siger også, at det er første gang, hun har delt seng med en millionær, lyder det med et grin.

Konen har da også allerede bestemt sig til, hvad det allerførste køb for gevinsten skal være.

- Hun er begyndt til sådan noget gymnastik, så hun skal have nogle gymnastiksko. Og så skal vi have nogle nye lænestole, har vi allerede bestemt. Men altså. Nu skal pengene jo lige gå ind først.

Parret har altid været aldeles rejselystne og har således sparet op, så de ca. hvert femte år har kunnet komme ud at se forskellige steder af verden. Nu kommer det nok til at gå lidt hurtigere med udlandsrejserne.

- Der er mange steder vi ikke har set endnu. Men England er et godt bud til næste gang, vi skal bestille. Og New Zealand vil vi gerne tilbage til. Man bliver jo ikke yngre, og jeg har lige fået konstateret slidgigt i knæet. Men vi var i Italien for ikke så længe siden, og jeg kom da alligevel op på Vesuv. Så det er dejligt, at vi nu har mulighed for at tage på en masse eventyr.

Parret har endnu ikke fortalt om gevinsten til deres tre børn og ni børnebørn, da de gerne vil sige det til dem samlet og ikke over telefonen.

- De har jo meget travlt og ungerne skal køres til det ene og det andet. Så vi må se, hvornår det kan lade sig gøre. Men vi vil da gerne fejre det sammen med dem. Og de får da nok også en skilling. Ikke det helt store, for vi vil jo hellere lave nogle ting sammen med dem, end at give dem penge.