Grupper & resultater

Få overblik over alle grupperne, og hvordan de klarer sig samt hvem der møder hvem i slutspillet. Du kan altid klikke direkte på holdene og blive klogere på holdprofilerne.

Grupperne til VM 2022

Gruppespillet er begyndelsen på, og en vigtig del af, verdensmesterskaberne i fodbold. Det er her, det hele starter, i en forberedt gruppe bestående af fire hold, der bliver trukket på forhånd. Landene bliver trukket ud fra fire lag, hvor landene fordeles efter deres placering på verdensranglisten. Til VM i Qatar er Danmark kommet i gruppe med de forsvarende verdensmestre fra Frankrig, samt Australien og Tunesien. Danmark var også i gruppe med Frankrig og Australien til VM i Rusland 2018. Danmark er på vej til sin sjette VM-slutrunde, og det bliver fjerde gang, at Danmark deler gruppe med franskmændene. Der plejer altid at være rigeligt med drama i gruppespillet, når alle deltagerne ramler sammen, og med to til tre kampe om dagen i begyndelsen, vil der være masser af fodboldopgør at følge med i.

Gruppespillets præmisser

I gruppespillet mødes hver nation én gang. Det vil sige, hvert hold spiller tre gruppespilskampe. Dermed er ni point maksimum for, hvad der kan opnås. De to hold der skraber flest point sammen, går videre til knockout-fasen. Herefter møder vinderen fra eksempelvis gruppe A andenpladsen fra gruppe B, og omvendt. Det er er derfor uhyre vigtigt at præstere godt i gruppespillet, da man ellers kan risikere at møde det fremragende hold, der vandt deres gruppe. Det handler om at komme så godt fra start, da det kan betyde en lettere vej til en eventuel finale.

Med undtagelse af VM i Sydafrika 2010, så er Danmark gået videre fra gruppespillet til 1/8-delsfinalen hver gang, de har deltaget. Samtidigt virker både Australien og Tunesien som overkommelige modstandere, hvorfor mange håber på dansk avancement til 1/8-delsfinalen. Der er meget på spil, når danskerne træder ind i gruppespillet mod Tunesien d. 22. november kl. 14.00, især for den dansk-tunesiske Brøndbyspiller, Anis Ben Slimane. Der er derfor al grund i verden til at følge med i VM, med et Dannebrog i hånden og en klaphat på hovedet.

På Oddset kan du spille på vores specials, blandt andet hvor mange point Danmark får i gruppespillet og hvor mange point de forskellige andre lande i gruppen får over eller under. Du kan læse mere om vores odds på gruppespillet og andre specials her.