Den administrerende direktør har ordet

Danske Spil er en virksomhed med et helt særligt formål. Vi er sat i verden for at sikre trygge rammer for, at danskerne kan underholde sig med spil samtidig med, at vi skaber et overskud til fællesskabet – vi skal være til glæde og til gavn.

Vi sætter nu punktum for et begivenhedsrigt år med stort fokus på at sikre sund spilleadfærd. Det kommer nogle gange med en pris, og den betaler vi gerne. Samlet set er det i 2022 lykkedes at styrke indsatsen mod spilafhængighed samtidig med, at vi har løftet både toplinjen og bundlinjen til gavn for fællesskabet.

2022 var et år præget af stor usikkerhed. Året startede med covid-19-nedlukning i januar, Ruslands angreb på Ukraine i februar efterfulgt af stigende inflation og renter, energikrise og historisk lav forbrugertillid.

På den baggrund er vi tilfredse med Danske Spils resultater i 2022.

Omsætningen (BSI) er vokset med 145 mio. kr. til i alt 4.975 mio. kr. i 2022 særligt som følge af, at Klasselotteriet i 2022 blev lagt sammen med Danske Spil. Resultatet efter skat er vokset med ca. 100 mio. kr. til i alt 1.728 mio. kr. i 2022.

Samtidig er Danske Spil fortsat danskernes foretrukne spiludbyder, og vi har i løbet af 2022 underholdt omkring 1,9 mio. danskere med et eller flere af vores produkter.

 

Højeste omsætning nogensinde

Vi er stolte over, at omsætningen for vores lotterier i et år præget af stor usikkerhed for kunderne er den højeste, siden Danske Lotteri Spil blev skabt i 2012. Det er resultatet af en målrettet indsats for at skabe et bredere og mere attraktivt spiludbud og udvikling af salgskanaler både hos forhandlerne og online.

I 2022 introducerede vi også for første gang i 10 år en ny trækningsdag, så danskerne nu kan spille Eurojackpot både om tirsdagen og om fredagen. Samtidig er maksimumpuljen forhøjet til 750 mio. kr. mod før 570 mio. kr., og i juli 2022 kunne vi fejre en danmarksrekord, da en heldig dansker vandt Eurojackpots første og største maksimumpulje på 750 mio. kr.

Samlet set har danskerne i 2022 vundet ca. 7,8 mia. kr. på tværs af vores sports-, skrabe- og talspil, og i alt 251 danskere er blevet millionærer hos Danske Spil i 2022.

 

Sammenlægning med Klasselotteriet

På de indre linjer har vi i 2022 budt velkommen til Klasselotteriet i Danske Spil koncernen. Sammenlægningen er gået planmæssigt. Klasselotteriet er et stykke danmarkshistorie med rødder tilbage til 1753, og vi glæder os til at videreføre og udvikle Klasselotteriet i respekt for lotteriets arv, traditioner og kunder. Klasselotteriet bidrager til årsresultatet med 70 mio. kr. for de ni måneder i 2022, lotteriet har været en del af Danske Spil koncernen.

Det samlede, samfundsmæssige bidrag fra Danske Spil er i 2022 på 2.868 mio. kr. Det er det højeste bidrag siden liberaliseringen. Vores bidrag til udlodningsmidlerne, der går til idræts-, kultur- og foreningslivet, er på ca. 1,5 mia. kr. i 2022. Det er på samme niveau som rekordåret 2021.

 

Nikolas Lyhne-Knudsen

 

Administrerende direktør

 
Artiklen forsætter nedenfor
Artiklen forsætter nedenfor
Artiklen forsætter nedenfor