fRA SORT TIL HVIDT

Bekæmpelse af Hvidvask

Danske Spil gør alt, hvad vi kan for at sikre, at vores spil ikke udnyttes til at få sorte penge vasket hvide. Sidste år blev hvidvaskloven i Danmark skærpet og fik som følge af et nyt EU-direktiv et større anvendelsesområde. Siden da har Danske Spil tilpasset sin hvidvaskmodel og arbejdet på at blive endnu dygtigere til at opdage mistanke om hvidvask.

I 2018 har vi udviklet endnu bedre værktøjer, der kan håndtere de enorme mængder data, vi arbejder med. Det gør os i stand til at holde øje med kunder og transaktioner, både online og hos vores forhandlere, og vi underretter Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) om mistænkelig adfærd, hvis vi ikke kan afkræfte mistanken.

Hvad er hvidvask?
Hvidvask er et forsøg på at fjerne det faktum, at penge er blevet tjent ulovligt enten ved at skjule pengenes oprindelse, bevægelse eller ejerforhold. Kriminelle foretager en række handlinger, der kan give indtryk af, at pengene er tjent lovligt. For eksempel at satse store beløb på ”sikre” kampe eller ved at placere en indsats på alle tre udfald af en sportskamp, hvor man uanset kampens resultat kan være sikker på at få en relativ stor del af sine penge retur. Med en vinderkvittering vil den kriminelle således nemmere kunne bruge sine sorte penge, som om de var lovligt tjente.
Artiklen forsætter nedenfor
Artiklen forsætter nedenfor
Artiklen forsætter nedenfor