Aftalt spil?

Bekæmpelse af Matchfixing

Hos Danske Spil fylder sport rigtig meget. Det er en stor del af vores forretning, og overfor vores kunder har vi et ansvar for at sikre, at aftalt spil ikke ødelægger glæden ved at spille på sport. Matchfixing er, når det naturlige udfald af en sportskamp bliver forstyrret af en bevidst handling – for eksempel hvis resultatet aftales på forhånd eller påvirkes af andre interesser end rent sportslige. Formålet med matchfixing er typisk at opnå en økonomisk gevinst. Kort sagt: Det er aftalt spil. Det går ud over tilskuernes lyst til at følge med i sportskonkurrencerne. Og ærlige spilleres glæde ved at spille. Matchfixing er en international udfordring, der rækker ud over banen, og som ofte bliver drevet af netværk af organiseret kriminalitet.

Vi begynder her

Danske Spils lokaler i Brøndby er også hjem for Global Lottery Monitoring System (GLMS). Det er et internationalt samarbejde mellem spilleudbydere verden rundt, som har til formål at overvåge spillemønstre og indrapportere mistænkelig adfærd. I Danske Spil er vi stolte af at være udvalgt blandt GLMS’ medlemmer til at være det koordinerende og operationelle samlingspunkt for GLMS globalt set. Den administrerende direktør for Danske Licens Spil er endvidere valgt til GLMS’ bestyrelse. GLMS overvåger fodboldkampe for Union of European Football Associations (UEFA), det internationale fodboldforbund (FIFA), International Tennis Federation (ITF) og en lang række sportsgrene for Den Internationale Olympiske Komité (IOC) og reagerer, hvis de opdager usædvanlige spillemønstre.

Danske Spil mener

Som spilleudbyder sidestiller vi matchfixing med bedrageri. Hvis vi skal sætte ind over for aftalt spil og snyd med de sportsgrene, som tusindvis af danskere elsker at følge, skal vi arbejde på tværs. Men matchfixing er kompliceret. Vi skal løbende sørge for at blive bedre til at forstå mekanismerne bag matchfixing, hvad udfordringerne er, og hvad vi som spilleudbyder, idrætsforeninger eller myndigheder kan gøre og investere i tiltag, der kan skabe mere viden. Første skridt er, at alle står skulder ved skulder, og at alle spilleudbydere overvåger og melder mistænkelig adfærd og spillemønstre. Derfor mener vi i Danske Spil, at det burde være et krav for spilleudbydere, der opererer i Danmark, at man arbejder med bekæmpelse af matchfixing.

Artiklen forsætter nedenfor
Artiklen forsætter nedenfor
Artiklen forsætter nedenfor