Danskerne har genopdaget Jokeren

"Lanceringen af Joker i forbindelse med Eurojackpot har øget kendskabet til Joker og været med til at styrke oplevelsen på tværs af vores tre lotterispil. Man kan virkelig sige, at vores gamle, populære slogan ’Jokeren er løs’ igen har fået tag i spillerne" - Pernille Mehl, administrerende direktør, Danske Lotteri Spil.

Jokeren blev sluppet løs i Danske Spil i januar år 2000. I 20 år har spilleglade danskere altså for 10 kr. ekstra pr. lotterikupon kunnet deltage i tillægsspillet, som indtil sidste år udelukkende kunne købes som supplement til Vikinglotto om onsdagen og Lotto om lørdagen.

I april 2019 dukkede Jokeren så pludselig op i Eurojackpots guld univers. Det skete for at markere, at spillere nu også kan købe Joker med til Eurojackpot, selvom trækningen først sker om lørdagen og den følgende onsdag. 

”Lanceringen af Joker i forbindelse med Eurojackpot har øget kendskabet til Joker og været med til at styrke oplevelsen på tværs af vores tre lotterispil. Man kan virkelig sige, at vores gamle, populære slogan ’Jokeren er løs’ igen har fået tag i spillerne”, siger Pernille Mehl, administrerende direktør i Danske Lotteri Spil. 

Og alt tyder på, at danskerne har taget det nye Joker-univers til sig. I 2019 er bruttospilleindtægten (BSI) vokset med 6,8 procent.

172 danskere er blevet millionærer på det populære spil siden år 2000, hvor Jokeren først dukkede op. I 2019 var der tre heldige millionærer, og der blev sammenlagt udbetalt gevinster på 32.434.713 millioner kr.

”Puljerne ruller tit i flere uger ad gangen, og derfor kommer gevinsten ofte op på nogle meget høje beløb. Så når folk vinder på Joker, er det noget, der kan mærkes. Det gør spillet særligt attraktivt”, lyder det fra Pernille Mehl. 

Den største Joker-gevinst blev vundet i oktober 2015, da en vinder på Frederiksberg havde fanget de helt rigtige Joker-tal og dermed løb med en præmie på 50.000.000 kr.

 
Artiklen forsætter nedenfor
Artiklen forsætter nedenfor
Artiklen forsætter nedenfor