Til glæde og til gavn

Det ligger i Danske Spils DNA, at vi både skal være til glæde og til gavn. Vi skal underholde de ca. 1,9 mio. danskere, der spiller hos Danske Spil, og samtidig skabe værdi for det danske samfund.

Danske Spil er ejet af staten og danske idrætsorganisationer og er sat i verden for at underholde og skabe værdi for det danske samfund gennem underholdende og ansvarligt spil. Aktiviteterne i Danske Spil genererer betydelige beløb hvert år til samfundet.

I forhold til rekordåret 2019 er der et mindre fald i år, men det samfundsmæssige overskud er på 2.376 mio. kr. Det samfundsmæssige overskud er defineret som den samlede værdi af statsafgifterne fra de afviklede spil, den betalte selskabsskat og resultatet efter skat til moderselskabets aktionærer.

Overskuddet fra Danske Lotteri Spil går ubeskåret til udlodningsmidlerne. Udlodningsmidlerne fordeles til idrætten, kulturen og foreningslivet i henhold til lov om udlodning af overskud fra lotteri. Bidraget til udlodningsmidlerne udgør i 2020 1.334 mio. kr. i Danmark og 15 mio. kr. i Grønland.

Der er i 2020 en stigning i overskuddet fra Danske Lotteri Spil på 22 mio. kr. i forhold til 2019 og en stigning på 60 mio. kr. i det samlede bidrag til udlodningsmidlerne i forhold til 2019. Stigningen sker i et år, hvor mange af modtagerne af udlodningsmidlerne er hårdt ramt af Covid-19 restriktioner. Bidraget til udlodningsmidlerne er det største, der er blevet udloddet fra Danske Lotteri Spil siden liberaliseringen i 2012.

På vores nye website udlodningsmidlerne.danskespil.dk kan der læses mere om, hvad udlodningsmidlerne understøtter.

Artiklen forsætter nedenfor
Artiklen forsætter nedenfor
Artiklen forsætter nedenfor