Til glæde og til gavn

Det ligger i Danske Spils DNA, at vi både skal være til glæde for danskerne og til gavn for samfundet. Vi skal underholde de ca. 1,9 mio. danskere, der spiller hos Danske Spil, og samtidig skabe værdi for det danske samfund.

 

Danske Spil er ejet af staten og de danske idrætsorganisationer, DIF og DGI, og er sat i verden for at underholde og skabe værdi for det danske samfund gennem underholdende og ansvarligt spil. Aktiviteterne i Danske Spil genererer betydelige beløb til samfundet hvert år, og overskuddet fra Danske Lotteri Spil går ubeskåret til udlodningsmidlerne.

 

I 2021 var det samfundsmæssige bidrag på 2.809 mio. kr. Det er 38 mio. kr. mere end i 2020, hvor det samfundsmæssige bidrag udgjorde 2.771 mio. kr.

Det samfundsmæssige overskud er defineret som den samlede værdi af statsafgifterne fra de afviklede spil, den betalte selskabsskat og resultatet efter skat til moderselskabets aktionærer.

 

Udlodningsmidlerne fordeles til idrætten, kulturen og foreningslivet i henhold til lov om udlodning af overskud fra lotteri. Bidraget til udlodningsmidlerne udgjorde i 2021 1.507 mio. kr. i Danmark. Det er 173 mio. kr. mere end i 2020, hvor bidraget til udlodningsmidlerne fra Danske Lotteri Spil udgjorde 1.334 mio. kr. Det er det største bidrag til udlodningsmidlerne fra Danske Lotteri Spil siden etableringen af selskabet og liberaliseringen af spillemarkedet. Bidraget til udlodningsmidler i Grønland udgør 15 mio. kr.

 

På danskespil.dk/om/udlodningsmidlerne kan der læses mere om, hvad udlodningsmidlerne støtter.

Artiklen forsætter nedenfor
Artiklen forsætter nedenfor
Artiklen forsætter nedenfor