Fik snapsen galt i halsen, da hun skrabede påskelod fra Quick

En kvinde i 50’erne fra Tønder Kommune troede hun skulle have en stille og rolig påskefrokost med sin mand. Det var skærtorsdag i påsken og som noget ganske sjældent havde parret aftalt at dele en påskeøl og en få lille snaps til silden.

-Vi drikker nærmest aldrig alkohol, så det var virkelig en særlig anledning. Vi plejer at holde påskefrokost med vores venner, men Corona har naturligt holdt os tilbage fra den slags. Så det var bare min mand og jeg, fortæller den heldige vinder.

Kvinden havde købt loddet Påskeæg dagen før, da hun så dem ligge i kiosken.

-Jeg spurgte ham, hvad det var for nogle fine nogle, og hvad de kostede. Der var så et til 25, 50 og 100 kroner. Jeg spurgte, hvilke han solgte flest af, og det var det til 50 kr. Så jeg bad om to af dem. Det var virkelig helt tilfældigt, fortæller hun.

Under frokosten fandt hun de to lodder frem og sagde til sin mand, at hun havde købt et påskeæg til ham.

-Jeg tilføjede, selvfølgelig i sjov, at hvis jeg vandt en million kroner, så måtte han få en ny bil. Et par sekunder senere sad jeg helt målløs og kiggede på loddet. Der var rigtig mange æg. Jeg tog snapsen, som jeg var ved at få galt i halsen og udbrød: Jeg tror altså, du skal have en ny bil.

Parret talte og talte igen og igen og måtte til sidst tage en spids kuglepen og prikke hul, for at kunne tælle de små æg så præcist som muligt.

-Vi kunne slet ikke fatte det. Vi ringede til Danske Spil for at høre, hvad vi skulle gøre, for vi var for chokerede til at læse det selv. Rystede bare over hele kroppen. Vi fik så af vide, at vi skulle i kiosken for at præmiesøge loddet, hvilket vi først kunne gøre dagen efter. Så jeg låste det inde om natten, men måtte lige liste mig ned et par gange for at tælle endnu engang. Jeg kan love dig, at der blev holdt godt fast i det lod på vejen til kiosken. Tænk, hvis det fløj væk, eller der skete et eller andet. Det var helt nervepirrende, lyder det.

Den nybagte millionær fortæller, at pengene falder på et virkelig tørt sted. Hun har i flere år været kronisk syg og kan derfor ikke arbejde fuld tid. Så der har manglet penge i budgettet hver måned.

-Jeg har altid elsket at arbejde og ville da ønske, at jeg kunne have et fuldtidsjob. Men man ved ikke altid hvad livet byder en. Men denne gevinst hjælper os virkelig i den rigtige retning. Nu skal jeg bare lige lære at sove igen. For jeg må indrømme, at jeg har ligget hver eneste nat og spekuleret på, hvordan man får brugt pengene bedst muligt. Vi er ikke typerne, der skal ud at købe alt muligt.

Indtil videre er parret enige om, at de udover en ny bil, vil give en skilling til børn og børnebørn. De har desuden betalt noget gæld af. Resten af pengene er der ikke planer for endnu.

-Min søn sagde, at nu kunne vi komme på en lang rejse og gøre sådan og sådan. Men vi nyder faktisk at være hjemme og i vores sommerhus. Jeg synes, vi har mange gode oplevelser med vores familie og venner, hvilket er livskvalitet for os. Men det giver jo en helt fantastisk ro i maven, at man har en buffer, hvis noget uventet pludselig skulle ske. Det har vi jo set med Corona.

 
Artiklen forsætter nedenfor