Rådgivning

Hos Danske Spil er der altid hjælp at hente. Husk: Jo før du siger til, jo hurtigere og jo nemmere kan du få hjælp, der virker.

Gratis og anonym telefonrådgivning: StopSpillet

Hvis du oplever, at du spiller mere intenst, end du plejer. Eller hvis du kan se, at det er vanskeligt for dig at følge de principper for spil med omtanke, som nævnes på disse sider, så kan det være en rigtig god idé at ”sige til”: Hos den uafhængige hjælpelinje StopSpillet kan du få en helt uforpligtende, og hvis du ønsker det, anonym snak med særligt uddannede rådgivere, som er specielt trænede til at klarlægge spilleproblematikker og har mulighed for at henvise til yderligere afklaring og eventuel et fuldt behandlingsforløb hos de statsstøttede behandlingssteder i Danmark. Alle spilleudbydere i Danmark er med til at finansiere og støtte op om StopSpillet. Du behøver bestemt ikke at opleve store problemer for at ringe. Du kan sagtens få en løs snak og få feedback på dine spillevaner. Du kan også ringe, hvis du er pårørende til en spiller, som du er bekymret for.

StopSpillet kan kontaktes på 70 22 28 25. Læs mere om StopSpillet og se linjens åbningstider.

Gratis Selvhjælpsbog: Fri for Ludomani

Du kan også starte med at læse lidt om at håndtere spillevaner i selvhjælpsbogen ”Fri for Ludomani”. Der er meget relevant viden og mange konkrete strategier at hente. Det gælder også, hvis det ikke er egentlig ludomani, men uhensigtsmæssige spillevaner, der skal håndteres. Bogen er skrevet i et enkelt og letforståeligt sprog, og er lige til at gå til.

Download bogen (pdf)

Hør som lydbog på Soundcloud

Få tilsendt i fysisk format – kontakt Danske Spil på 36371960.

Er du i tvivl om du spiller med omtanke? Tag vores test.

Er du i tvivl, om du spiller med omtanke, så kan du tage vores test, som kan give dig en fornemmelse af, om du spiller med omtanke.

Det er vigtigt at understrege, at testen ikke er et endegyldigt facit, men at den kan give dig eller din pårørende en fornemmelse af, om der er noget i dine spillevaner, der bør ændres.

Testen kan tages ved at klikke her.

Test dine spillevaner på mobilen

Spillemyndighederne har oprettet en app, som gør det nemmere at teste, om man har problemer med sit spil. Appen hedder MitSpil, og indeholder en test med ni spørgsmål, som kan give en indikation af, om man er på vej til at udvikle spilafhængighed. Er dette tilfældet kan man ved hjælp af få klik på mobilen udelukke sig selv fra online spil via Spillemyndighedens Register Over Frivilligt Udelukkede Spillere (ROFUS).

Appen indeholder også en funktion, der hurtigt viser, hvilke behandlingssteder, der er tættest på, hvor man befinder sig.

Nu på Google Playdownload

 

Spillemyndigheden

Spillemyndigheden under Skat fører tilsyn og kontrol med Danske Spil, herunder sikkerheden omkring spillene, fordelingen af præmierne samt beregningen af statsafgiften.

Kamp mod matchfixing

I Danske Spil huser vi et globalt overvågningssamarbejde af spil og sport, hvor vi hele tiden, er opmærksomme på, hvordan vi kommer matchfixing til livs. Global Lottery Monitoring System – i daglige tale GLMS – er et internationalt overvågningssamarbejde blandt nationale spilleselskaber i hele verden. I GLMS overvåger vi kampe og rapporterer, hvis vi opdager usædvanlige spilmønstre. Det betyder, at vi er med helt fremme, når det handler om at bekæmpe matchfixing.

Danske Spil er tilsluttet den europæiske brancheforening Europa Lotteries’ Sportsbetting Code of Conduct og Sports Integraty Action Plan. Desuden er Danske Spil en del af initiativet #stopmatchfixing, som er et fælles nationalt initiativ initieret af Kulturministeriet, DIF, DBU, Danske Spil og Anti Doping Danmark.