25. juli 2018

Vinder af 20 millioner vil være meget hemmelig

I den lille bygd Tvøroyri på Færøerne går snakken, sladderen og rygterne i disse dage. En heldig vinder snuppede nemlig den anden største Lotto-gevinst på Færøerne nogensinde i lørdags, hvilket har gjort de ca. 3000 indbyggere i bygden til selvudnævnte detektiver.

- Alle går rundt og spørger hinanden, om det mon kan være den og den. Det er virkelig underholdende, lyder det fra den meget hemmelige vinder, der flere gange understreger, at han vil være anonym, da Danske Spil fanger ham på telefonen.

- Det er så lille et samfund, hvor alle kender alle. Så det kan da være, at de finder ud af det på et tidspunkt. Men jeg satser på, at der går noget tid – og så er det slet ikke spændende mere, lyder det. Men derfor kan jeg næsten ikke sige noget. 

Det kom som en meget stor overraskelse for manden, at han pludselig var blevet 20 millioner kroner rigere, for han havde ikke læst i medierne, at Lottos pulje på 20 millioner var vundet på Færøerne. Da han præmiesøgte kuponen den efterfølgende mandag og fik af vide, at præmien var på over 9999,- tænkte han først, at det nok "bare" var en million, han måske havde vundet på Lottos Millionærgaranti, hvor man bliver millionær selvom man har 0 rigtige.

- Jeg blev helt forvirret, men gik så ind på Danske Spils hjemmeside og tjekkede tallene. Og så måtte jeg lige tage en dyb indånding. Det er jo vildt mange penge, siger den glade vinder med et stort grin. Manden gik tilbage til sit arbejde derefter og ”prøvede så vidt muligt at holde koncentrationen”.

- Det var lidt svært, skal jeg gerne indrømme. Men jeg synes selv, at jeg tog det forbavsende roligt. Men jeg har jo heller ikke lyst til at gå ind til min chef og sige op, selvom jeg jo godt ville kunne leve for gevinsten resten af mit liv. Jeg er af den overbevisning, at man bliver gammel før tid, hvis man ikke har noget at stå op til.

Manden vil vente lidt med at begynde at bruge af pengene, så der er ikke umiddelbart er nogen, der fatter mistanke til ham som værende vinderen af den store Lotto-gevinst. Men han overvejer på sigt at få fornyet møblementet i sit hus, og at anskaffe sig en ny bil og måske en båd.

- Og så vil jeg hjælpe min familie økonomisk, men også bruge nogle af pengene til forbedring af lokalsamfundet her. De penge giver jo så mange muligheder, og der er så mange, at man næppe kan nå at bruge dem alle sammen selv, lyder det.

Den glade vinder understreger dog, at han ved hvad pengene IKKE skal bruges til.

- Jeg gider ikke rejse, og de skal heller ikke investeres. Det gider jeg ikke. Pengene skal nydes og bruges.