Spillemyndigheden
Danske Spil
Lotteri & Skrab
lottoVikingLottoeurojackpotkenoquickaltellerintetklasselotterietspilsammenplus
Udbydes af Danske Lotteri Spil A/S, undtagen Klasselotteriet der udbydes af Klasselotteriet A/S.

Sport & Casino
Udbydes af Danske Licens Spil A/S
Spil nu

Spil med omtanke

Spil hos os skal være sjovt og må ikke tage overhånd.

Her kan du blive klogere på, hvordan du holder dit spil under kontrol, hvilke risikotegn du skal være opmærksom på, og hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever spilproblemer.

Læs mere
  • Spiller du med omtanke? Tag vores video-baserede selvtest og se svaret.
  • Spiller du med omtanke? Tag vores video-baserede selvtest og se svaret.
  • Hvis pengespil fylder for meget i din hverdag, bør du stoppe op og tage en kortere eller længere pause.
  • Har du styr på, hvor meget du har vundet eller tabt? Find dit spiloverblik her.
  • Vi har samlet eksperternes gode råd til, hvordan du spiller med omtanke. Hør f.eks. om at sætte forebyggende grænser for dine indbetalinger, om at være åben om dit spil med andre og kunsten at stoppe mens legen er god.

    Læs mere
  • Ved du, hvor meget din hjerne kan skelne myter fra fakta, når du spiller? Falder du i de mest almindelige tankefælder? Hør mere fra ludomanieksperter om, hvordan du kan blive snydt til at tro, at du har mere kontrol end du egentlig har.

    Læs mere
  • Hvis du har svært ved at stoppe med at spille eller tænker på spil, mens du burde have fokus på noget andet, kan det være tegn, du skal være opmærksom på. Hør mere om risikotegn og hvad du kan gøre for at forebygge spilproblemer.

    Læs mere
  • Hvad er en tilbagebetalingsprocent og vinder huset altid? Bliv klogere, når spileksperter fra Danske Spil forklarer.

    Læs mere
25. januar 2022

Sådan blev milliongevinster for 1 milliard fordelt

Mange danskere vil måske huske år 2021 for endnu et år med corona. Andre for EM-succes eller OL-medaljer, og så er der dem, der vil huske 2021 som året, hvor de blev millionærer.

 

Danske Spil har udbetalt et rekordstort gevinstbeløb til danskere i 2021. Trækningerne i Vikinglotto, Eurojackpot, Lotto og Joker har nemlig sørget for, at Danske Spil har sendt intet mindre end godt og vel 2,1 milliarder kroner afsted til danske spillere. De 1,06 milliarder af dem gik til milliongevinster.

 

Og hvor havnede alle millionerne så? Gevinsterne blev sendt godt rundt i landet: 80 milliongevinster på Sjælland, 76 til Jylland, 20 til Fyn og 6 til resten af Danmark, Grønland og Færøerne. En enkelt milliongevinst kunne Danske Spil sende om på den anden side af jorden, hvor en udenlandsdansker vandt en million på Millionærgarantien fra Lotto med sit PLUS-abonnement.

 

310 millioner til spiller i Roskilde

Ikke overraskende var det Københavns Kommune, der hev sejren hjem, når det kommer til flest millionærer i år, og de kan bryste sig af hele 16 af slagsen.

 

Årets højeste gevinst, både på Sjælland, men også i hele Danmark, blev vundet i Eurojackpot, hvor en heldig spiller fra Roskilde løb afsted med intet mindre end 310 millioner kroner. Roskildedenseren kan desuden kalde sig indehaver af den næsthøjeste lotterigevinst i Danmark nogensinde; kun overgået af en spiller fra Helsingør, der vandt 315 millioner i 2015.

 

De største vindere i år har fordelt sig flot udover danmarkskortet. Udover den vanvittige gevinst fra Roskilde, kan en nordjysk spiller fra Hjørring kalde sig vinder af årets næsthøjeste gevinst, da vedkommende vandt 158 millioner i Vikinglotto i august, mens en spiller fra Sorø på Sjælland vandt knap 70 millioner i Eurojackpot i februar.

 

Den højeste gevinst i Lotto blev udbetalt til en århusianer i april, mens en heldig lotterispiller fra Frederiksberg løb afsted med knap 26 millioner i det populære tillægsspil Joker i marts måned.

 

Forhandlere med flere milliongevinster

To forhandlere på Sjælland har vist sig at være de helt rigtige steder at købe sin kupon til et af Danske Spils lotterier. SuperBrugsen i Fensmark har både i februar og juli måned solgt en Lotto kupon, hvor en af rækkerne udløste Millionærgarantien og sikrede to borgere fra Næstved en million kroner hver.

 

Også Føtex i Ringsted har formået at sælge to kuponer, til to nye millionærer. I juni måned solgte de en Lotto kupon, der udløste en gevinst på 7 millioner kroner til en heldig person fra Ringsted, mens en anden heldig borger fra kommunen kunne indkassere 10 millioner kroner med en Lotto kupon fra samme forhandler.

 

 

Forhandlerne har i det hele taget haft et godt år, og de har stået for hele 91 af millionærerne. Vinderne har fordelt sig godt, og der har været vindere fra både Q8, Kvickly og Meny, men også hos de mindre forhandlere, som Brugsen i Nuuk på Grønland og Søegaards Vinhus i Skive.

 

OBS: Denne pressemeddelelse blev lagt på hjemmesiden d. 25 januar 2022. Da der var fejl i pressemeddelelsen, blev den opdateret d. 27 januar 2022.