Spillet

Lotto er et af vores ældste og nok mest kendte talspil, som blev lanceret tilbage i 1989. Spillet har ændret sig lidt i årenes løb, men på trods af det, er det svært at finde en dansker, som ikke er bekendt med spillet eller sloganet “Tænk, hvis du vandt i Lotto!”.

Spillet går i al sin enkelthed ud på at gætte 7 rigtige tal ud af 36 mulige. Der er spænding hver uge, når Lotto-tallene hopper rundt i maskinen, og de 7 vindertal skal trækkes. Det kunne jo være dig, der vandt den helt store gevinst!! Alle har deres helt egne ritualer, rutiner og forhold til hvad det vil sige at spille lotto, derfor reagerer folk forskelligt når der er høje puljer eller spændende ekstra præmier på spil. Nogle deler ud af deres drømme, og andre driller med at de nok skal snuppe hele puljen og give en omgang. Lotto er folkets spil!

5

Varianter

Der er et Lotto-spil til alle. Uanset om du foretrækker hurtige spil eller selv vil vælge tal eller system

Lyn Lotto

Er vores mest populære måde at spille på. Her vælger systemet alle 7 tal på hver række, som du vælger at spille, og så er du hurtigt med i jagten om millionerne.

Spil nu

Vælg selv lotto

Har du tålmodighed, og lyst til helt selv at vælge dine tal, er ”Vælg selv” det helt rigtige spil for dig – her styrer du 100 % selv, hvilke tal der skal blande sig i kampen om millionerne.

Spil nu

System Lotto

Kan du lide en lidt mere teknisk tilgang, er systemspil lige noget for dig. Det kommer i mange forskellige variationer, med skiftende præmiegarantier.

Spil nu

Lykke Lotto

Har du nogle lykketal, kan du sikre, at de er med på alle rækker, du køber. Du kan vælge op til 6 Lykketal og så finder systemet de resterende.

Spil nu

LOTTO Plus

Tænk, hvis du vandt, men havde glemt at forny din Lotto-kupon netop den uge, dine tal udløste milliongevinsten. Heldigvis kan du helgardere dig mod forglemmelsen med et Plus Abonnement

Opret Abonnement

hvad er joker

Når du spiller Lotto, Vikinglotto og Eurojackpot har du altid mulighed for at købe en Joker med for kun 10 kr. pr kupon. Jokeren er en ekstra chance for at krydre hverdagen, og vinde den helt store gevinst. For når du spiller Joker, er der gennemsnitligt over 7 millioner på højkant i førstepræmiepulje.
 

Når du spiller med i Joker får du to 7-cifrede tal på din kvittering. Tallene udvælges tilfældigt af Danske Spils tilfældighedsgenerator og vindes fra højre. Det vil sige at ved f.eks. 2 rigtige, vinder du på de to sidste cifre *****RR, hvor R = Rigtige.

Jokerens historie 

Jokeren blev sluppet løs d. 22 januar 2000 og den største gevinst blev vundet i oktober 2015. Præmien lød på hele 50.000.000 kr.!

danmark

Sådan vinder du

Lotto er et puljespil med en stor førstepræmie.
 
I Lotto vinder man:
 
1. præmien, hvis man har de 7 vindertal rigtige på samme række.
 
2. præmien ved at have 6 vindertal + ét tillægstal rigtigt på samme række.
 
3. præmien ved at have 6 vindertal rigtige på samme række.
 
4. præmien ved at have 5 vindertal rigtige på samme række.
 
5. præmien ved at have 4 vindertal rigtige på samme række.

 

Der er spilstop kl. 20 hver lørdag 

Hver række kan være din vej til millionen

I Lotto er der hver lørdag lodtrækning om 2 x 1 million blandt alle spillede rækker.

Det vil sige, at alle rækker er med i lodtrækningen - uanset hvor mange rigtige der er.

Lodtrækningen sker efter, at ugens vindertal er fundet lørdag aften. Du kan tjekke din kupon for gevinst hos en Lotto-forhandler fra søndag kl. 9. Er du én af de heldige vindere af de 2 ekstra millioner, kan du få udstedt din præmie ved at trykke her. Har du spillet online eller har et PLUS abonnement, får du automatisk besked.

Hver mandag offentliggøres det på danskespil.dk, hvor de store gevinster er vundet.

 

Millionærchancen

Hver række kan være din vej til millionen

Vi trækker nu lod om 2*1 million kr. blandt alle spillede rækker. Det vil sige, at selvom du ikke har gevinst på din kupon, kan du stadig være én af de heldige, der vinder 1 million kr.

Spiller du over nettet, enten via abonnement eller spilkonto, får du automatisk besked herfra, hvis du er én af de heldige.

 

Hvis du har købt din kupon hos en af vores forhandlere, kan du enten præmiesøge din kupon, eller selv tjekke den via vores nye Lotto app, der findes i App Store under ”Lotto”.

 

Du kan også give os et kald og bestille et spilkort, som du registrerer hver gang du køber en kupon. 

Så behøver du ikke længere præmiesøge dine kuponer, men får automatisk gevinsterne ind på din bankkonto, og bliver ringet op, hvis du er én af de heldige i lodtrækningen.

Har du husket at spille Lotto? 

Har du husket at spille Lotto i denne uge? Tænk hvis du vandt!

Spil Lotto

Lotto vindertallene

Der er spilstop i Lotto, hver lørdag kl. 20. 

Forløber trækningen normalt, vil du typisk kunne finde resultatet her på siden kl. 21

Desuden kan du finde resultatet af trækningen:
DR Tekst-TV side 291
TV2 Tekst-TV side 291

Vindertal
danmark

Lottos historie

Lotto er drømmenes spil, og du har kunnet drømme med siden 1989, hvor Lotto blev lanceret i Danmark. To heldige danskere bliver i gennemsnit Lotto-millionærer hver uge, og for at være helt præcis har vinderdrømmen levet siden d. 7.oktober 1989, hvor der for første gang blev trukket syv vindertal og to tillægstal ud af en pulje på 34 tal, fra 1 til 34. Spillet har ændret sig flere gange siden det kom til. I dag bliver der hver lørdag trukket 7 vindertal af 36 og 1 tillægstal, og nu er det også muligt at blive millionær selvom man ikke rammer de 7 rigtige, da vi altid trækker lod om 2 x 1 million blandt alle spillede rækker.

Den største Lotto-gevinst blev udbetalt i 2008, og den var oppe på 38.564.007 kr.!


Jokeren blev sluppet løs!


Jokeren blev sluppet løs d. 22. januar 2000, og den blev hurtigt en fast del af spillet for rigtig mange Lotto-spillere. Fra november 2008 blev det også muligt at vinde i Joker om onsdagen.