23. oktober 2023

Pensionist deler kæmpe-gevinst med børnene: "Nu vil jeg rejse Danmark rundt"

En nordjysk pensionist vinder den helt store gevinst i Lotto: Han planlægger at bruge dem på en for Lotto vindere lidt utraditionel måde; at rejse i Danmark og besøge danske seværdigheder for første gang.

Rejser til eksotiske dele af verden står ofte allerøverst på listen, når danskerne vinder den store gevinst i Lotto. Men behøver man egentlig rejse langt væk for at få store oplevelser?

”Næh!” lyder det bestemt fra en nordjysk pensionist, som for ganske nyligt vandt ikke mindre end 13.000.000 kroner i Lotto.

”Nej, det der med lange ture, det er ikke lige mig,” begynder manden og fortsætter:

”Så i stedet vil jeg se noget af Danmark, som jeg aldrig har set før. Jeg har aldrig været på Fanø. Og jeg har aldrig været på Als, der vil jeg gerne ned. Og så skal jeg også en tur over til København. Der har jeg kun været på endagsture, men jeg har aldrig været i Nyhavn, så jeg vil gerne prøve at se Nyhavn. Og så vil jeg også gerne se Korsbæk på Bakken,” remser manden op.

Lige under punktet ’rejser’, så er der mange vindere, der bruger penge på at begave børn og børnebørn, men det er heller ikke så relevant for den nyslåede nordjyske millionær. Han har ganske vist voksne børn, men gevinsten på 13.000.000 kroner blev vundet på en fælles-kupon, hvor mandens børn også spillede med, så de er allerede blevet millionærer på gevinsten, og så kan manden jo med god samvittighed bruge pengene på den næste rejse rundt i landet.

”Der er mange steder, jeg aldrig har været i Danmark. Jeg finder nok noget, jeg vil se. Og jeg har jo råd til det,” siger manden forsigtigt.

Om Lotto

Lotto tallene trækkes hver lørdag aften, og det er de blevet uden afbrydelse siden 7. oktober 1989. Førstepræmiepuljen er altid på mindst 8.000.000 kroner.
Den højeste Lotto gevinst nogensinde blev vundet i 2008, hvor en heldig spiller fra København vandt 38.564.007 kroner.
Siden 2015 har Lotto haft en Millionærgaranti – i september 2023 omdøbt til Millionærchancen - som betyder, at der fast hver lørdag bliver trukket lod om to gange 1.000.000 kroner blandt alle ugens spillede rækker.