4. januar 2018

Kvinde fejrede nytår uden at vide hun var blevet Lottomillionær

En kvinde i 60’erne fra Esbjerg Kommune vandt 3.750.000 skattefri kroner i årets sidste Lottotrækning, hvor 1.præmien på 15 millioner kroner blev delt mellem fire heldige vindere.

- Jeg er slet ikke kommet mig over det endnu. Jeg har ikke sovet de sidste par nætter, og jeg begynder at tude hvert andet minut. Af glæde altså. Det er så fantastisk. Sikke en måde at starte 2018 på”, siger hun, da Danske Spil fanger hende på telefonen.

Kvinden har som nytårstradition spillet Lotto sammen med sin datter igennem de sidste mange år, men i år var hun lige ved at glemme det.

- Jeg skulle passe mit barnebarn og ville egentlig bare gerne hjem. Vi var nede i Netto efter en frysepizza, men de havde ikke den, han godt kan lide. Så han foreslog, at vi gik ned i kiosken, hvor de har hans yndlingspizza. Og så kunne jeg jo ligeså godt købe den kupon, når jeg nu var der, forklarer hun.

Det var først tirsdag efter nytår, hun opdagede, at det var hendes tal, der var blevet udtrukket.

- Det er sjovt at tænke på, at man kom ind i et nyt år som millionær uden at vide det – havde jeg vidst det, havde jeg da nok drukket et ekstra glas champagne nytårsaften- eller to, siger hun med et grin.

Kvinden havde overfladisk læst et sted på nettet, at Danske Spil kun ledte efter dem, der havde vundet på Millionærgarantien, og at de ikke var fra Esbjerg, så hun havde ingen forventninger, da hun gik ned i kiosken. Men da damen i butikken hev hende ind i baglokalet for at fortælle, at hun havde en gevinst på over 10.000 kroner på sin kupon, og at hun hurtigst muligt skulle kontakte banken, begyndte knæene at ryste i takt med, at det gik op for hende, at hun alligevel kunne være vinder af den store gevinst.

- Jeg ved ikke hvad det var, jeg havde fået læst. Måske en gammel artikel. Da jeg så kom ned i banken, og bankdamen forklarede det hele for mig, så var jeg ved at besvime. Resten af dagen rystede jeg så meget, at jeg måtte invitere min datter, svigersøn og børnebørn ud at spise. Jeg ville ikke kunne holde på en kniv, uden at det blev farligt, siger hun og griner igen.

Pengene falder på et tørt sted for kvinden, der kan se tilbage på nogle hårde år, med nogle alvorlige arbejdsskader og medfølgende sygdom, der var tæt på at tage livet af hende. Hun er for nylig gået ned i ydelse og har brugt meget tid på at regne ud, hvordan hun nu skulle få det hele til at hænge sammen.

- Derfor er det her også så vildt, og jeg har det stadig helt mystisk i hovedet. Hvis du vidste, hvordan jeg har haft hovedbrud over min økonomiske situation. Jeg har aldrig haft mange penge, men har altid fået enderne til at mødes. Det tvivlede jeg på, at jeg kunne denne gang.

Den nyslåede millionær vil nu have installeret internet derhjemme, og hun overvejer også at bestille den store TV-pakke, da hun godt kan lide at se store sportsbegivenheder. Hun har, siden hun begyndte at spille Lotto altid tænkt, at hvis hun vandt, ville hun støtte Hospitalsklovnene, Et lokalt børneteater i Esbjerg og Hjemløses Venner efter devisen om, at hvis man har meget skal man dele med dem, der trænger.

Og så skal hun realisere en gammel drøm.

- Jeg har altid drømt om et sommerhus på Fanø. Men nu er jeg blevet for gammel til at holde det. Så nu bliver det til en ferielejlighed i stedet for, hvor jeg kan sidde og kigge ud over vandet og bare nyde livet. Jeg troede aldrig, den drøm ville gå i opfyldelse, og jeg tuder nærmest igen ved tanken om det, siger hun og fortsætter:

- Og sidst men ikke mindst har jeg lovet mine børnebørn, at vi alle skal ud at rejse. Selvom halvdelen af pengene er min datters, så er de jo fire mennesker med masser af udgifter. Jeg er kun mig, så jeg vil gerne give den tur.