6. marts 2023

Vinder takket være gammel computer

Brødkasse-romantik: En mand fra Storkøbenhavn vinder stor milliongevinst på Lotto-kupon med strejf af 80’erne - programmerede selv Lotto-systemet på sin Commodore 64, 1980’ernes mest udbredte hjemme-computer, der lignede en brødkasse.

 

Der er formentlig rigtigt mange danskere, der med glæde vil mindes barndommens utallige timer med joysticket i hånden og Commodore 64’eren på værelset med plakaterne af Eurythmics, Cut’N’Move og Duran Duran, når man nævner spil-titler som Bubble Bobble, Int. Soccer, IK+ eller Bombjack.

 

Men for en midaldrende herre fra Storkøbenhavn er det noget helt andet og meget mere indbringende, han kommer til at tænke på, når C64 nævnes: En Joker-gevinst på 3,7 millioner kroner – for mens andre spillede computerspil, så gik han mere målrettet og entreprenant til værks.

 

”Ja, jeg har spillet Lotto lige så længe, Lotto har eksisteret. Og lige så længe har jeg spillet det samme reducerede Lotto-system, som jeg lavede på min Commodore 64,” fortæller han.

 

”Jeg lavede selv programmet på computeren, og så satte jeg selv alle tallene over på Lotto-kuponen: Og den kupon har jeg spillet hver eneste uge siden da,” fortæller manden.

 

Ved siden af Lotto-tallene har manden også spillet Joker, siden Joker-spillet blev indført i januar 2000. Det havde han længe ikke den store succes med, men i december vandt han pludselig en pæn, lille gevinst.

 

”Det er lidt pudsigt, for i december havde jeg fire rigtige i Joker og det gav 1300-1400 kroner. Så tænkte jeg, at jeg aldrig mere ville vinde på den, men…” siger manden og griner lidt for sig selv.

 

For det må man sige, at han gjorde. Også selv om han ikke troede på det, da han begyndte at krydse tallene af på kuponen.

”Nej, det kan ikke være rigtigt! Det kan ikke passe! Der må være noget galt!” fortæller manden, som først troede på sit held, da hans storebror havde dobbelttjekket alle tallene.

 

”Det var rigtigt nok: Og så havde jeg vundet 3,7 millioner kroner!” siger han og lyder stadig lidt som om, han ikke selv tør tro på det. Manden ved endnu ikke rigtigt, hvad pengene skal gå til. Han har ikke de helt store drømme, og han står ikke som sådan og mangler det helt store, synes han – men der er alligevel to ting:

 

”Jeg skifter min bil ud. Ikke fordi jeg skal have en Porsche eller en Ferrari, men jeg kørte i en lånebil på et tidspunkt, og den havde automatgear, og det blev jeg helt vild med, så nu skal jeg have en med automatgear,” siger han.

 

Derudover ser han frem til at kunne dele glæden ved gevinsten med den nærmeste familie.

 

”For nogle år siden var jeg på restaurant for at spise med min storesøster, og dengang betalte hun. Så nu er det min tur, og hun kunne godt tænke sig at spise en fin middag på D’Angleterre i København, og det burde der jo være råd til nu,” siger han.

Om Joker

Når du spiller Lotto, Vikinglotto og Eurojackpot har du altid mulighed for at købe en Joker med for kun 10 kr. pr. kupon. Jokeren er en ekstra chance for at krydre hverdagen og vinde den helt store gevinst. Når du spiller Joker, er der gennemsnitligt over 7 millioner kroner på højkant i førstepræmiepuljen. Når du spiller med i Joker får du to 7-cifrede tal på din kvittering. Tallene udvælges tilfældigt af Danske Spils tilfældighedsgenerator og vindes fra højre. Det vil sige at ved f.eks. 2 rigtige, vinder du på de to sidste cifre *****RR, hvor R = Rigtige. Jokeren blev første gang sluppet løs i januar 2000 og den største gevinst blev vundet i oktober 2015. Præmien lød på hele 50.000.000 kroner.