Hvad er Bingo og Banko

De to udtryk Bingo og Banko er alle dage blevet forvekslet med hinanden, og det er med god grund. Forskellen på de to er ikke slående, for de betyder dybest set det samme, men der er dog en forskel, som skal findes i selve spillet. Men hvor stammer de to udtryk fra, og hvordan kendes så denne forskel? Det kan du blive klogere på her.

  • Banko under Bingo-vingen

Du har måske prøvet det. At få den længeventede fuldeplade og derefter febrilsk at have råbt både ”Bingo”og ”Banko” blot for at være helt sikker på, at din præmie ikke gik tabt. Og vi bebrejder dig ikke, for det er de færreste der ved, hvornår der bør råbes hvad.


For hvad er nu forskellen på de to udtryk? 
Det korte svar er, at Bingo og Banko i grunden betyder det samme, men at de er betegnelser for to forskellige spilvarianter. De to spil adskiller sig ved at Bingo består af 75 tal og Banko består af 90 tal. Foruden antallet af tal er spillene identiske. 

Så når vi har valgt at kalde os Danske Spil Bingo og tilbyde spil med 75 og 90 kugler i udtrækningsbowlen, har vi taget Banko under Bingo-vingen. At det blev Bingo fremfor Banko skyldes, at vores kernespil, som hedder ”Bingostuen” er et bingospil med 75 kugler. Rammer du den fuldeplade i et af vores spil, skal du dog ikke bekymre dig om du råber ”Bingooo” eller ”Bankooo”. Du får din præmie uanset, hvad du foretrækker. 

  • Bingo

På verdensplan må Bingo siges at have vundet det største indpas. Bingo-spillet har sine rødder tilbage i Frankrig, hvor det fik navnet ”Beano”. Rejsen med migranter over Atlanten betød dog, at spilnavnet blev amerikaniseret, hvorfor det i dag hedder ”Bingo”. Der er to varianter, hvor man spiller med 75 eller 80 kugler med henholdsvis fem og fire lodrette gevinstrækker. Hos Danske har vi valgt kun at have 75 kuglers varianten, hvor pladen er bygget op således:

75 kugler (tallene 1-75)
- 5x5 rækker
- 25 numre pr plade

75 kuglers spillet kan du spille i ”Bingostuen”, som har hyggen i højsædet og altid tilbyder en progressiv fællesjackpot på min. 20.000 kr. Jackpotten deles så 50% går til spillerne med fuld plade og 50% deles af alle aktive spillere i det vundne spil fordelt på antal plader. 

Spil bingo
  • Banko

Banko-spillet har sit ophav i middelalderens italienske pengelotterier, der senere hen blev navngivet ”Banco”. Ens sociale status kunne i middelalderens samfund vende på en tallerken, og det blev muligt at bryde den feudale samfundsstige, hvis man vandt den store pulje.

I banko bliver der spillet med 90 numre, og spændingen er altid i top. Hver spiller får en plade med tilfældige numre mellem 1–90. Bankopladerne har 3 vandrette rækker, med 5 tal i hver. I løbet af spillet er der præmier til dem, som får rækkerne fyldt på den vandrette led.

90 kugler (tallene 1-90)
- 9x3 rækker
- 15 numre pr. plade

Køber du minimum seks plader vil du automatisk få alle numrene fra 1-90 spredt på dine seks plader. Dette betyder, at du er sikret at kunne duppe minimum et nummer for hvert nummer, der bliver råbt.

Hvis du vil spille banko kan du besøge vores bankospil "Bankofesten" med pladepriser ned til 0,08 kr. og "Bankohallen",  som tilbyder pladepriser helt ned til 0,16 kr.

Spil Bankofesten
Det får du hos os
Danmarks hyggeligste bingounivers
De mest underholdende bingoværter
Masser af konkurrencer, præmier og jackpots
Hvad venter du på?
Kom godt i gang