Poker hands

 1. Royal flush

  10 of Spades
  Jack of Spades
  Queen of Spades
  King of Spades
  Ace of Spades
 2. Straight Flush

  4 of Diamonds
  5 of Diamonds
  6 of Diamonds
  7 of Diamonds
  8 of Diamonds
 3. Fire Ens

  7 of Clubs
  Queen of Clubs
  Queen of diamonds
  Queen of Hearts
  Queen of Spades
 4. Fuldt Hus

  7 of Spades
  7 of Hearts
  Jack of Hearts
  Jack of Clubs
  Jack of Diamonds
 5. Flush

  5 of clubs
  7 of Clubs
  8 of Clubs
  Jack of Clubs
 6. Straight

  2 of Diamonds
  3 of Diamonds
  4 of Spades
  5 of clubs
  6 of Hearts
 7. Tre Ens

  5 of Diamonds
  Ace of Spades
  10 of Hearts
  10 of Spades
  10 of Diamonds
 8. To Par

  Jack of Diamonds
  4 of Clubs
  4 of Diamonds
  King of Spades
 9. Et Par

  2 of Clubs
  8 of Hearts
  Queen of Spades
  Ace of Hearts
  Ace of Clubs
 10. Højeste Kort

  4 of Diamonds
  7 of Spades
  9 of Hearts
  10 of Hearts
  King of Clubs

oversigt over pokerhænder

Et fantastisk aspekt ved poker er, at den bedste hånd ikke altid vinder. Det skyldes muligheden for at byde modstandere ud, og derved vinde en pulje, som din håndstyrke ellers ikke ville retfærdiggøre. Det kaldes et bluff.

Hvis alle modstandere folder, er det spilleren med den sidste tilbageværende hånd, der vinder puljen, men det sker også tit, at en hånd når hele vejen til showdown, og så vinder spilleren med den stærkeste hånd. Derfor er det vigtigt at kende starthændernes indbyrdes styrkeforhold.

Nogen af starthænderne vil du opleve at ramme stort set hver gang du sætter dig til pokerfilten. Et par, to par eller tre ens rammer du ofte, men til gengæld er det langt fra sikkert, det er nok til at vinde puljen i en given hånd.

En straight og en flush er begge stærke hænder, der tit vinder puljer, men det kan også blive en dyr fornøjelse, hvis man er oppe mod et fuldt hus (tre ens og et par i samme hånd).

Derimod er det lidt af en bedrift at ramme fire ens, en straight flush eller endda en royal flush. Hvis du kom helt til river med alle dine hænder, ville du stadig kun få en royal flush én ud af mere end 30.000 gange i Texas Hold’em, så der kan sagtens gå år imellem man rammer den perfekte pokerhånd. Til gengæld er du så også sikker på at tage puljen hjem, uanset hvor god en hånd dine modstandere har hevet op af hatten.

For at gøre det så overskueligt som muligt, har vi lavet en oversigt over alle de mulige pokerhænder og deres rangering. Royal flush er øverst, da den slår alle andre hænder, herefter følger straight flush, der er bedre end et fuldt hus og så fremdeles. Efterhånden som du kommer ned i skemaet, bliver hænderne svagere og svagere, og den dårligste hånd er high card, som taber til alle hænder med mindst et par.


Er en flush bedre end en straight i poker?

Det er ikke svært at huske, at to par slår ét par, men rigtig mange nye pokerspillere tager især fejl af to pokerhænder – en flush og en straight.

En straight er fem kort i samme rækkefølge – for eksempel 2-3-4-5-6 eller 8-9-T-J-Q. Den laveste straight i Texas Hold’em, Omaha og Stud-spil har esset i bund (Es-2-3-4-5), og kaldes hjulet, mens den højeste straight har esset i top (T-J-Q-K-Es), og kaldes Broadway Straight. Esset kan således tælle både i toppen og bunden, men en straight kan aldrig gå over et es, så K-Es-2-3-4 er ikke en straight.

En flush er derimod fem kort i samme kulør – altså fem hjerter, fem klør, fem ruder eller fem spar. Det betyder ikke noget, hvilken rækkefølge de er i, men flushens styrke afgøres af det højeste kort i kombinationen. Har en Spiller 1 fem spar med en konge som det højeste kort, og Spiller 2 har fem spar med en knægt som højeste kort, er det altså Spiller 1 der vinder – uanset hvilke lavere spar de hver især bruger til at bygge deres flush.

Hvilken hånd er så bedst? Det har matematikken afgjort, for det er nemlig noget sværere at ramme en flush. Rent statistisk rammer du en flush to gange, for hver tre gange du har ramt en straight, og derfor er en flush selvfølgelig også højere i hierarkiet.

Artiklen forsætter nedenfor