Artiklen forsætter nedenfor

Prøv det hyggelige kortspil 

Hos Spillehjørnet kan du spille det populære og højtelskede kabalespil, 7-kabale. Når du giver dig i kast med en syvkabale hos os, står det dig frit for, om du vil spille for penge eller snuppe et gratis spil. Uanset om du er nybegynder eller en sand haj til at løse kabaler, kan du tage udfordringen op og vælge en passende sværhedsgrad. Undervejs kan du chatte med andre Spillehjørnet-spillere, hvilket gør spiloplevelsen en tand mere hyggelig og tilføjer en ekstra dimension til det klassiske spil.

Spil 7-kabale nu eller læs mere om spillet, dets regler samt tips og tricks.

Spil nuLæs mere
 

Sådan kommer du i gang

 • Vælg indsats

  Du kan spille gratis, eller for
  10 kr., 25 kr., 50 kr. eller 100 kr.

 • Vælg sværhedsgrad

  Vælg mellem let, normal eller svær.

 • Start spil

  Start spil efter at have valgt indsats og sværhedsgrad.

  Spil nu

Chat med dine medspillere

Når du spiller 7 kabale hos Spillehjørnet, kan du chatte med andre Spillehjørnet-brugere, der ligeledes spiller 7-kabale. Du kan derfor både være social og hyggechatte med andre spillere, mens du tager et slag 7-kabale.

Dette tilføjer en helt ny dimension til det traditionelle 7-kabale spil, som ellers per definition er en meget individuel oplevelse. I chatten kan du dele dine tips og tricks, spørge en medspiller om hjælp eller noget helt tredje. God fornøjelse.

Spil for penge

Selvom mange spiller 7-kabale uden indsats, så er der også mulighed for at spille med om pengegevinster. Det er muligt at satse 10 kr., 25 kr., 50 kr. eller 100 kr. pr. spil, og får du kabalen til at gå op, bliver du naturligvis præmieret tilsvarende.

Gevinst

Størrelsen på din gevinst afhænger af din indsats og din valgte sværhedsgrad. Du kan se den aktuelle gevinst på netop din indsats inde i spillet. Du vinder, når kabalen går op, og får endda en Jackpotchance med i købet.

Jackpot

Udover din gevinst er der ydermere en jackpot-pulje, som du kan udløse i alle spil om kontanter. Når du har vundet et spil, åbner et jackpotvindue, hvor du måske er heldig at ramme jackpotten.

Spil nu

Spilleregler

Formål

7-kabale handler kort beskrevet om at få sorteret alle 52 kort i fire bunker (øverst til højre) efter kulør (hjerter, ruder, spar, klør) i rækkefølgen fra es op til konge. Lykkes dette har du vundet spillet.

Bordet er delt op i tre spilleområder:

 1. De fire grundbunker, opdelt i kulører, der efterhånden bygges op fra es til konge
 2. Selve spilområdet med syv byggestabler af kort.
 3. Kortbunke med de overskydende kort, der vendes, efterhånden som der er behov for det.

Flytning af kort

For at flytte kort skal du klikke på kortet med musen, holde museknappen nede og trække kortet hen til den ønskede placering, hvorefter museknappen slippes for at placere kortet.
For at flytte kort op i de sorterede bunker, øverst til højre, kan du enten trække kort eller dobbeltklikke på kortet, så flyttes det automatisk til den rigtige bunke. Det er muligt at flytte både enkelte kort eller rækker af kort

Kortbunken

Din valgte sværhedsgrad definerer, hvordan du kan gøre brug af kortbunken. I Spillehjørnets let-udgave vender du ét kort ad gangen og starter blot forfra med bunken, når du er igennem den. I normal-udgaven tager du tre kort af gangen og må kun bruge det givne øverste kort, mens du i den svære udgave kun må gå igennem den overskydende bunke tre gange.

Spillet kort fortalt

Kortene er lagt klar, når du starter spillet.
Kortene i de syv stabler kan du flytte, så de ligger skiftevis rød og sort uanset kulør og i rækkefølge med den laveste værdi nederst. Kortene flyttes rundt således, at du får vendt flest mulige kort, der ligger med bagsiden op. Foretag alle de træk du kan på de syv stabler. Du kan flytte ét kort ad gangen eller flere ad gangen. Har du eksempelvis en rød knægt, der ligger fri og en sort 10’er og rød 9’er, der ligger sammen, kan du flytte disse to kort sammen over på den røde knægt.
Hvis en kolonne er blevet tom, kan du trække en konge hen og starte en ny stabel at bygge på. Når du er løbet for muligheder, kan du trække nye kort fra bunken. Det gør du ved at klikke på bunken.
Det er desuden tilladt at flytte kort fra grundbunkerne tilbage til en af byggestablerne, hvis det kan hjælpe med til at frigøre andre kort.

Så snart alle 52 kort er lagt i grundbunkerne i rækkefølge fra es (lavest) til konge (højest), er spillet vundet.

Spil nu

Historien bag 7-kabale

7-kabale er et populært kortspil, der adskiller sig fra mange andre spil ved at kunne spilles af bare én person. Du kan prøve kræfter med en eller flere kabaler lige, når det passer dig. Nogen foretrækker at flankere morgenkaffen og nogen aftenkaffen, mens andre blot tager et spil i ny og næ for at få en stille og rolig hyggelig stund.

Oprindelsen af kabaler menes at stamme fra Tyskland eller Skandinavien, hvor et solo-spil med kort for første gang blev beskrevet i den tyske spilantologi Das neue Königliche L'Hombre-Spiel i 1783.

Ordet er blevet kædet sammen med spådomskunst midt i det 18. århudrede, hvor det er let at forestille sig, hvordan en kabale, der går op, har været synonym med succes og et positivt resultat på en forespørgsel, mens en mislykket kabale har været lig med dystre fremtidsudsigter.

Det specifikke spil syvkabale menes derimod at være opstået i den canadiske guldgraver-region Klondike i slutningen af det 19. århundrede, hvor guldgraverne efter sigende skulle have været glade for at spille spillet efter en hård dags arbejde. Derfor kaldes spillet også ofte Klondike på engelsk.

7 kabale til Windows

7-kabale blev for alvor allemandseje op gennem 1990’erne på grund af inklusionen i Microsofts styresystem, Windows. Det så for første gang dagens lys med udgivelsen af Windows 3.0, fordi Microsoft ønskede at introducere verden til den nye generation af styresystemer med en grafisk brugerflade, og 7-kabale hjalp således folk til at blive fortrolige med brugen af blandt andet en mus og den såkaldte klik-og-træk funktion.

I dag bliver syvkabale ikke længere inkluderet i Microsoft Windows og har hverken fulgt med installationen af Windows 8.1 eller Windows 10. Heldigvis kan du i stedet spille det på Spillehjørnet, som indeholder præcis de samme funktioner, som du kender fra det klassiske Windows Solitaire, men også tilbyder muligheden for at spille om rigtige penge.

7-kabale hos Spillehjørnet kræver blot, at du har adgang til internettet og er logget ind på din Blå Konto. Det kan desuden spilles på både Mac OS og Windows-maskiner.

Hvad hedder 7-kabale på engelsk

På engelsk kalder man 7-kabale for Solitaire (amerikansk udtryk) eller Patience (britisk udtryk) som er det generelle udtryk for kabaler. De versioner af spillet som fandtes i mange Windows-versioner blev ofte mest kaldt Solitaire.

Lad spillet begynde

Så giv dig i kast med det hyggelige klassiske kabalespil, som både er for nybegynderne og de garvede kabalelæggere. Du kan spille med gratis eller for penge, og det er helt op til dig i hvor høj grad, du vil udfordres.

Spil nu