La Liga stilling

Den spanske fodboldliga er blandt de største nationale sportsligaer i verden. Hos Oddset kan du spille på alle kampene og løbende holde dig opdateret omkring stillingen i La Liga.
SPIL PÅ LA LIGA

Tabeloversigt 2023/24

DU KAN OGSÅ SPILLE PÅ LIGUE 1

LIGUE 1

Spil på vinderen af Ligue 1 2023/24, hvilke hold der ender i top 3 eller på en af de mange kampe.

SPIL PÅ FRANKRIG LIGUE 1 NU

La Liga

Den spanske fodboldliga er blandt de største nationale sportsligaer i verden. Folk fra hele verden ser med, når Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid, Valencia og resten af ligaen træder ind på banen. Ligaen har kørt siden 1929, med undtagelse af sæsonerne 1936-37, 1937-38 og 1938-39, hvor ligaen var suspenderet grundet den spanske borgerkrig.

I spansk fodbold har især to klubber spillet en kæmpe rolle, både nationalt og internationalt. De to klubber har tilsammen vundet La Liga 61 gange, Copa del Rey 50 gange og Champions League 19 gange. Der er ingen tvivl om, at Real Madrid og FC Barcelona er blandt de største fodboldklubber i verdenshistorien. Deres interne rivalisering bliver også set verden over, når de fantastiske El Classico kampe spilles.

La Liga – et parløb?

I lange perioder har La Liga været et ubestrideligt parløb mellem Los Blancos og Blaugrana. Ud af de 91 gange turneringen er blevet spillet, er mesterskabet havnet hos én af de to klubber 61 gange. I 67 % af tilfældene er det enten kongeklubben eller catalonierne der er endt øverst på skamlen, hvor de har kunnet lade sig hylde.

Men de senere år, har en anden klub budt de to giganter op til dans. Atlético Madrid har siden begyndelsen af 2010 været fast inventar i top-3, og det er også blevet til to mesterskaber til de bolsjestribede. Det har været med til at give en ny dynamik i La Liga, hvor det parløb, som spansk fodbold ofte bliver opfattes som, er blevet åbnet op.

De store stjerner

Flere af verdenshistoriens største fodboldstjerner har været forbi La Liga. Real Madrid og FC Barcelona har gennem tiden tiltrukket verdensstjerner som ingen andre klubber. Det er spillere som Johan Cruyff, Michael Laudrup, Ronaldinho, Iker Casillas, Zinedine Zidane, Christiano Ronaldo, Lionel Messi, Luka Modrić, Neymar, Eden Hazard. Der er ingen tvivl om, at de to klubbers evne til at tiltrække sig spillere fra den absolut øverste hylde, også har været med til at sikre de to klubber succes på den store internationale scene.

Hos Los Blancos har man endda et navn for perioden i start 00’erne, hvor man købte kæmpe stjerner: Galácticos. Navnet blev givet for at understrege, hvor store spillere der var tale om. Ordet har dog i visse kredse fået en mere skeptisk fortolkning, hvor nogle bruger ordet om store primadonnaer.

La Liga hos Danske Spil

Danske Spil giver dig mulighed for at følge med i den spanske La Liga. Vi bringer dig odds, specials, stillingsopdateringer og læsestof, så du får en mulighed for at sætte dig ind i spansk fodbold. Danske Spil giver dig muligheden for, på et oplyst grundlag, at foretage dine væddemål. Find odds på La Liga-kampe her.