Premier League stilling

Premier League er kendt som verdens bedste fodboldliga. Hos Oddset kan du spille på alle kampene og løbende holde dig opdateret omkring Premier League stillingen 2023/24.
SPIL PÅ PREMIER LEAGUE

Tabeloversigt 2023/24

DU KAN OGSÅ SPILLE PÅ LA LIGA

SPANIEN LA LIGA

Spil på vinderen af La Liga 2023/24, hvilke hold der ender i top 4 eller på en af de mange kampe.

SPIL PÅ SPANIEN LA LIGA NU

PREMIER LEAGUE

Siden 1888 har der eksisteret en fodboldliga i England. I 1992 ændrede fodboldligaen navn til Premier League (også kaldet PL). Det er den bedste engelske fodboldrække. PL indeholder 20 klubber, som kæmper om henholdsvis nedrykning, mesterskab og Europa pladser. De fem øverste hold kvalificerer sig til Champions League (top 4) og Europa League (nummer 5). Efter 38 spillerunder findes der en vinder og tre nedrykkere, som kommer i Championship, der er den næstbedste engelske fodboldrække.

To af de største profiler i Premier Leagues historie er den tidligere Manchester United træner, Sir Alex Ferguson, og den tidligere Arsenal træner, Arsene Wenger, der i mange år dominerede ligaen. Ferguson er den træner, der har vundet PL flest gange med 13 mesterskaber. Arsene Wenger er kendt for at have ført Arsenal igennem en ubesejret sæson i 2003/04.

VERDENS BEDSTE FODBOLDLIGA


Fodboldorganisationen UEFA kårer hvert år den bedste liga baseret på koefficient point (hvordan klubberne klarer sig i europæiske turneringer). Premier League har toppet ranglisten i mange år, og er derfor kendt som verdens bedste liga. Ligaen er i stærk konkurrence med den spanske liga, La Liga.

Det skyldes blandt andet, at Premier League er kendetegnet som den hårdeste liga i verden. Det er baseret på fysikken i ligaen, samt at dommerne er notoriske for at lade spillerne gå hårdt til hinanden. Når Premier League bliver kendt som verdens bedste og hårdeste liga, skyldes det også, at de har været den mest konkurrencedygtige liga i mange år.

Man kalder ofte de seks bedste hold for ”The Big Six” som består af:
- Manchester United
- Liverpool
- Manchester City
- Chelsea
- Tottenham
- Arsenal

Det skyldes, at de anses for at være de bedste hold i PL. Ser man på antallet af titler, har klubberne også vundet alle mesterskaberne siden 1992 på nær to. Det er kun sæsonen 1994/95 og 2015/16, der ikke er vundet af The Big Six klubberne.

På trods af antallet af titler til The Big Six, er Premier League svær at forudse. Der er store tv-penge at hente for klubberne, hvilket betyder, at alle klubberne har mulighed for at blive konkurrencedygtige. De 20 hold i Premier League får mellem 900 millioner kroner og 1,5 milliarder kroner hver. De er den liga i verden med flest tv-indtægter. PL bliver vist i 188 lande, hvilket gør det muligt at få de store aftaler.