Ligue 1 stilling

Ligue 1 er en af de store ligaer i Europa og den bedste fodboldrække i Frankrig. Hos Oddset kan du spille på alle kampene og løbende holde dig opdateret omkring stillingen i Ligue 1 2024/25.
SPIL PÅ LIGUE 1

Tabeloversigt 2023/24

DU KAN OGSÅ SPILLE PÅ SERIE A

SERIE A

Spil på vinderen af Serie A 2024/25, hvem der bliver topscorer eller på en af de mange kampe.

SPIL PÅ ITALIEN SERIE A NU

Ligue 1

Ligue 1 er den bedste fodboldrække i Frankrig. Ligue 1 startede i 1932 under navnet Division 1. Inden Division 1 blev oprettet, var der en fransk amatørliga, der først blev kørt af Union des Sociétés Françaises de Sports Athlétiques fra 1894 til 1919, dog afbrudt af 1. Verdenskrig. Fra 1919 til 1926 kørte USFSA de regionale turneringer, inden de i 1926 overdrog Division 1 til Fédération Française de Football, et konkurrerende fodboldforbund. I 1932 konverterede ligaen fra en amatør til en professionel liga. Division 1 kørte indtil 2002, hvor ligaen blev rebranded til Ligue 1, og blev udvidet fra 18 til 20 hold. I Ligue 1 deltager hold fra to forskellige lande, Frankrig (19 hold) og Fyrstedømmet Monaco (ét hold).

Gennem tiden har flere franske klubber oplevet stor succes nationalt. I de senere år har især Paris Saint-Germain været dominerende fra 2013 til 2022 vandt pariserne 8 ud af 10 mesterskabet. Hvilket har sikret, at klubben, sammen med Saint-Étienne, har vundet Ligue 1 flest gange.

Internationalt har PSG ikke slået helt igennem endnu, de har været i finalen, men har endnu ikke vundet pokalen med de store ører. Der er faktisk kun én fransk fodboldklub, der har vundet Champions League, Marseille, da man i 1993 slog AC Milan i finalen i München.

De store Ligue 1 historier

Olympique Lyon vandt mesterskabet i 2002, hvilket skulle blive begyndelse på en stor dominans for klubben. År efter år blev Lyon kronet som franske mestre, en dominans, der løb til og med 2008. Lyon havde ikke tidligere vundet et mesterskab, hvorfor dominansen også var imponerende. Det cementerede ikke alene Lyon som et tophold i fransk fodbold, men også som det hold, der har vundet flest mesterskaber i træk. Sejrsrækken blev brudt af Bordeaux, da holdet fra det vestlige Frankrig vandt deres sjette mesterskab i 2009.

Sæsonen 1992-93 skulle vise sig at være mere dramatisk end, hvad godt er. Ligaen blev det år vundet af Marseille, som var klubbens 10. franske mesterskab. Det var samme år, som klubben fra Provence vandt deres første og eneste Champions League titel. En spiller fra Valenciennes stod frem og påstod, at tre spillere var blevet tilbudt penge af personer fra Marseille. Rationalet var, at de kunne vinde mesterskabet tidligere og derigennem hold fokus og spare kræfter til Champions League finalen. To spillere accepterede bestikkelsen, men Jacques Glassmann fortalte sin træner i halvlegen, at nogle unavngivne spillere havde taget imod bestikkelse. Trænere delte det med linjevogteren og Marseilles anfører Didier Deschamps. Umiddelbart efter kampen, fik Marseille besøg af politiet i omklædningsrummet. Resultatet af skandalen blev, at Marseille blev frataget titlen, og tvangsnedrykket til Division 2. Samtidigt skulle klubpræsidenten, som man mente stod bag, trække sig tilbage, og måtte ikke igen lede klubben. UEFA valgte ikke at fratage dem Champions League titlen, da det ikke var i den kamp, bestikkelsen var foregået. UEFA blokerede dem i stedet fra at deltage i europæiske turneringer i 1993-94 sæsonen.

Ligue 1 – Verdensklasse fodbold

Ligue 1 er en af de store ligaer i Europa. Der er altid mange tilskuere på stadion og i fjernsynet, når bolden triller på Parc des Prince, Stade Louis II, Stade Vélodrome eller Groupama Stadium. Der er altid grund til at følge med, når der er gang i den franske liga. Gennem tiden har ligaen været begunstiget med store fodboldstjerner, der har spredt deres stjernestøv. Det er spillere som Didier Drogba, Lionel Messi, Zlatan Ibrahimović, David Beckham, Ronaldinho, Didier Deschamps, Michel Platini, Neymar, Eden Hazard, Juninho Pernambucano, Kylian Mbappé og N’golo Kanté.

Du får altid spænding for pengene, når stadionlyset tændes i Frankrig, og Ligue 1 spilles. Oddset tilbyder gode odds, når boldene triller. Du kan altid tjekke vores odds på Ligue 1 ud lige her.