Superliga stilling

Superligaen har siden 1991 være den øverste række i dansk herrefodbold. Hos Oddset kan du spille på alle kampene og løbende holde dig opdateret omkring stillingen i Superligaen 2023/24.
SPIL PÅ SUPERLIGAEN

Tabeloversigt 2023/24

DU KAN OGSÅ SPILLE PÅ PREMIER LEAGUE

PREMIER LEAGUE

Spil på vinderen af Premier League 2023/24, hvilke hold der ender i top 4 eller på en af de mange kampe.

SPIL PÅ PREMIER LEAGUE NU

Superligaen

16. marts 1991 kl. 15.00 tog AGF og Brøndby hul på den første kamp i den nyoprettede Superliga. Foran 6.600 tilskuere i Aarhus vandt de blågule den første kamp 2-1 og slog dermed de hvii’e. Sæsonen varede kun et halvt år, fordi ligaen skulle gå fra sommer til sommer, i stedet for vinter til vinter. Det endte også med en triumf til drengene fra vestegnen, der dermed vandt den første sæson af Superligaen, deres første Superliga-titel og deres i alt femte danske mesterskab.

Superligaen har lige siden, med forskellige sponsornavne, været den øverste række i dansk herrefodbold. Superliga klubberne har siden begyndelsen weekend efter weekend, så længe sæsonen var i gang, underholdt danskerne, hvor den har bragt både glæde og skuffelse til de mange fans rundt om i landet. Superligaen har kørt 32 gange, hvor løverne fra København har rekorden for flest Superligatitler, 14 i alt, hvilket er dobbelt så mange som ærkerivalerne fra Brøndby, der har vundet Superligaen syv gange.

Fun fact: Der er kun to klubber der har vundet Danmarksmesterskabet før og efter Superligaen blev indført - det er Brøndby IF og Lyngby BK.

Superligaens udvikling

Superligaen har gennem tiden gennemgået forskellige udviklinger. Da Superligaen startede i 1991, var der 10 hold som deltog. I den første fulde sæson 1991-92, deltog 10 hold, som efter vinterpausen blev delt op, så 1-8 spillede Superligaens forårssæson, og nummer 9 og 10 spillede kvalifikationsligaen med 1-6 fra 1. divisionen.

I 1995-96 overgik turneringen til at have 12 hold, hvor man mødte hvert hold tre gange. Dermed blev opdelingen af turneringen ved vintertid afskaffet. Samtidigt med den nye struktur blev det også ændret således, at en sejr gav tre point, i stedet for tidligere, hvor en sejr gav to point.

Fra 2016 og frem, er der blevet kørt den nuværende struktur med mesterskabs- og kvalifikationsslutsspil. Sæsonen 2016-17 bød på introduktionen af 14 hold og en ny struktur. Modsat strukturen i begyndelsen, så blev ligaen delt, så 1-6 var i mesterskabsslutspillet og 7-14 blev delt ind i to grupper i kvalifikationsslutspillet. Her blev de bedste fire i kvalifikationsslutsspillet kvalificeret til Europa playoff-kvartfinalen, hvor de kæmpede om, hvem der skulle spille mod et hold fra mesterskabsslutspillet om en plads i Europa League kvalifikationen. De nederste fire overgik til nedrykningsplayoff, der var inddelt i 3 runder. Her mødtes klubberne internt, og det hold der tabte i både runde 1 og 2 rykkede direkte ned. Vinderen i runde 1 og 2 var sikret overlevelse. De to resterende hold skulle spille en playoff-kamp mod nummer 2 og 3 fra 1. division. Her fik vinderne lov til at blive/rykke op i Superligaen.

I 2020-21 gik man tilbage til 12 hold, og droppede nedrykningsplayoff. Nu rykker de to nederste direkte ned, og den øverste i kvalifikationsslutspillet spiller mod et hold fra mesterskabsslutspillet om en plads i Conference League kvalifikationen.

Superligaen i dag

Den danske superliga er en liga der byder på et hav af spændende fodboldbrag. Det er blandet andet New Firm, men det også opgør som AGF-AaB. Samtidigt er der også ofte stor spænding og mange tilskuere når enten FCK eller Brøndby møder AGF. Det er disse fantastiske kampe, og klubbernes mange fans, der er med til at gøre Superligaen til en fantastisk fodboldliga. Selvom Superligaen ofte er endt med løverne fra FCK øverst på skamlen, så har der også været flere andre klubber der har vundet mesterskabet. Ulvene fra Midtjylland er begyndt at bide løverne i hælene, og er i høj grad blevet førsteudfordrer, når der skal kæmpes om mesterskabet.

Udover Midtjylland og FCK, så er der ikke den store niveauforskel i Superligaen. Det er en liga, hvor alle kan slå alle, og hvor der ikke nødvendigvis er så mange points forskel på nummer tre og nummer seks. Derfor opstår der også ofte stor spænding når ligaen skal skilles, og vi finder ud af, hvem der skal spille mesterskabsslutspil, og hvem der skal spille i kvalifikationsslutspillet.

Du kan her hos Danske Spil altid følge med i alle Superligaens kampe. Vi tilbyder gode odds og specials, og giver dig samtidigt informationer om spillerne, statistikker og alt, hvad du som fan kunne håbe på at læse om din klub, eller deres næste modstander.