Odds på Champions League

Champions League er en årlig turnering i Europa organiseret af UEFA hvor de bedste hold fra de europæiske ligaer deltager. Champions League er en af de mest prestigefyldte fodboldturneringer i hele verdenen hvor kan kalde sig for Europas bedste fodboldhold. Champions League som vi kender det i dag blev skabt i 1992 hvor gruppespil blev inkluderet og hvor hold ud over vinderne af de europæiske ligaer kunne deltage. Før 1992 var Champions League, også kaldet den Europæiske Cup, en ren knockout turnering hvor kun vinderne af de europæiske ligaer kunne deltage.

Gruppespillet består af 32 hold som enten har fået direkte adgang gennem deres placering i deres respektive ligaer, eller via playoffkampe. Det er typisk hold fra de mindre europæiske fodboldligaer som skal igennem playoffkampe for at nå til Champions League gruppespillet. Playoffsystemet er opdelt i 3 runder hvor hold fra de dårligst placerede fodboldligaer i Europa skal igennem 3 runder for at nå gruppespillet. 

Real Madrid er det mest succesfulde hold i Champions League med hele 13 vundne finaler og 3 gange har de tabt finalen. Det næstbedste hold er Milan med 7 vundne finaler og 4 tabte. Generelt er spanske hold de mest succesfulde i Champions League med hele 18 vundne finaler, ud over Real Madrid har Barcelona vundet Champions League 5 gange. Engelske og italienske hold har hver vundet Champions League 12 gange. 

Ud over at være populær grundet titlen som den mest prestigefyldte turnering så er Champions League attraktiv grundet de mange pengepræmier. Hele €12,700,000 får ethvert hold som kvalificerer sig til gruppespillet og €1,500,000 pr vundet kamp. Går en klub hele vejen og vinder Champions League får de som minimum €57,200,000 i præmiepenge.

Hos Danske Spil kan du oddse på Champions League kampe, både i gruppespillet og playoffkampene. Spil på vinderen, topscorer og meget mere her.