DANMARK VED EM

Læs om Danmarks suveræne kvalifikationskampe, om vores svære gruppekampe og bliv klogere på truppen, når vi kigger nærmere på de spillere, der skal repræsentere de rød-hvide farver.

Anders Kjærbye - fodboldbilleder.dk

Landsholdets vej til EM 2022

Italien var topseedet i Danmarks kvalifikationsgruppe, og det blev da også de indbyrdes kampe mod italienerne der blev afgørende for, at kvindelandsholdet sikrede sig adgang til EM. Både Danmark og Italien gjorde således rent bord mod gruppens øvrige fire mandskaber, Bosnien, Malta, Israel og Georgien.

For Danmarks vedkommende bør især hjemmekampene på flere gigantiske sejre, toppet med 14-0-sejren hjemme mod Georgien, hvor både Stine Larsen, Pernille Harder og Nadia Nadim scorede hattrick. Men også gruppens allerførste kamp, hjemme mod Malta, bød på en stensikker dansk sejr, da Malta blev slået med 8-0 i en kamp, hvor hele seks danske spillere kom på måltavlen.

I alt scorede kvindelandsholdet 48 gange i gruppen, mens blot ét mål blev lukket ind. Det skete i udekampen mod Italien, hvor den italienske scoring dog gjorde mindre, da Danmark allerede var foran med 3-0. 3-1-sejren betød, at Danmark havde indløst EM-billetten med én kamp tilbage i gruppen - hjemmebaneopgøret mod Italien. Den kamp sluttede 0-0.

Dansk topscorer i EM-kvalifikationen blev Nadia Nadim med ni scoringer, mens Pernille Harder fulgte lige efter med otte mål. Både Stine Larsen og Sanne Troelsgaard scorede seks gange i kvalifikationen.

 
 

Danmark ved EM

Det er tiende gang, at Danmark deltager ved et officielt EM. Danmark har deltaget ved de seneste seks EM-slutrunder, og senest kom det bedste resultat af dem alle, da kvindelandsholdet i Holland spillede sig helt frem til finalen, hvor det dog blev til et nederlag til værtsnationen.

Sølvmedaljerne fra 2017 er kvindelandsholdets bedste præstation ved EM nogensinde. Ved slutrunden i Holland formåede de danske spillere blandt andre at besejre forhåndsfavoritterne Tyskland med 2-1, efter et sent mål af Theresa Nielsen, mens man i finalen måtte se sig besejret med 4-2 af Holland.

Udover sølvmedaljerne fra 2017 har Danmark to tredjepladser samt tre tabte semifinaler på slutrunde-CV’et.

 
 

Danmarks dynamitpulje ved EM

Kvindelandsholdet har fået en sand dynamitpulje ved EM 2022, som afvikles i England. Danskerne, der er nummer 15 på verdensranglisten, er således havnet i gruppe med både Tyskland og Spanien, der er henholdsvis nummer fire og syv på ranglisten. Gruppen rundes af af Finland, der på papiret er gruppens svageste mandskab med en verdensranglisteplacering som nummer 28.

Danmark åbner gruppen mod Tyskland 8. juli på Brentford Community Stadium, mens Finland venter i en kamp, der skal vindes, fire dage senere. Det opgør spilles på Stadium MK. 16. juli er Danmark så tilbage på Brentford Community Stadium, hvor gruppefavoritterne Spanien venter i den afgørende gruppekamp.

Formår Danmark at spille sig videre fra gruppen, venter et møde med nummer ét eller to fra gruppe A, hvor værtsnationen England er at finde, sammen med Østrig, Norge og Nordirland.

 
 

Danmarks chancer for at vinde EM

Kvindelandsholdet er den niendebedste europæiske nation på verdensranglisten, og den placering modsvarer meget godt danskernes muligheder ved sommerens EM-slutrunde. Her er Danmark på Oddset rangeret som delt ottendefavorit med Italien, som Danmark sluttede over i kvalifikationen til slutrunden.

Danmark står i odds 25 for at hente en pokal ved slutrunden, hvor Spanien og værterne England er gjort til favoritter på Oddset.

Den største store hurdle for Danmark bliver at komme videre fra gruppen, hvor Spanien og Tyskland er store favoritter til at tage de to pladser. Formår Lars Søndergaards mandskab at komme videre, er der odds 2,50 at hente på Oddset.

Odds på Danmark ved em
Odds på Danmark - Gruppe B
De danske spillere