Rikke Marie Madsen

”Det hele, mit comeback, min landsholdsdebut og mit skifte til Norge, skete på under et år”. Rikke Marie Madsen var egentlig stoppet med fodbold på eliteplan, da hun på meget kort tid kom op på allerhøjeste niveau og på landsholdet kaldte.

Anders Kjærbye - fodboldbilleder.dk
Af:
Kasper Steenbach
Foto:
Karen Rosetzsky

RIKKE MARIE MADSEN
Studerer sportsmanagement ved Professionshøjskolen UCN Aalborg, 24 år


Rikke Marie Madsen var sådan set stoppet med at spille fodbold på eliteplan i 2018. Hun havde spillet 27 kampe på diverse U-landshold, men en kraftig hjernerystelse og en knæoperation havde holdt hende ude af spillet i næsten halvandet år. Nu havde hun fået en elevplads i Matas i Aarhus, og alt, hvad det kunne blive til, var lidt hyggebold i VSK Aarhus med sin storesøster.

”Men så manglede førsteholdet spillere, og så var jeg pludselig en del af det hold. Derefter gik der ikke så lang tid, før jeg blev udtaget til U23-landsholdet,” fortæller hun.

I december samme år, efter et 0-4-nederlag mod Fortuna Hjørring, bankede det på døren til holdets omklædningsrum. Landstræneren Lars Søndergaard ville gerne tale med Rikke Marie Madsen, og fordi det var årets sidste kamp, var VSK-angriberen udstyret med en Bacardi Breezer. Det anfægtede ikke Søndergaard: Rikke Marie Madsen var udtaget til den næste samling, hvis hun vel at mærke kunne få fri fra arbejde. Det kunne hun, og i januar 2019 debuterede hun 21 år gammel på A-landsholdet i en venskabskamp mod Finland.

”Det var ikke så lang tid efter, at jeg havde troet, at jeg havde lagt støvlerne på hylden, så landsholdet var slet ikke noget, jeg stræbte efter på det tidspunkt. Den følgende sommer fik jeg tilbudt kontrakt i Vålerega, og det hele, mit comeback, min landsholdsdebut og mit skifte til Norge, skete på under et år.”

På spørgsmålet, om hun altid har været god, svarer Rikke Marie Madsen: ”Det har altid været iøjnefaldende, at jeg har været hurtig. Det er ikke, fordi jeg har været den store tekniker, men jeg har altid arbejdet hårdt og løbet hurtigt. Det er de samme forcer, jeg stadig har.”

Rikke Marie Madsen er vokset op i Nordenskov øst for Varde og er ud af en stor fodboldfamilie. Lillesøster Pernille Marie har optrådt på U16-landsholdet og spiller i Varde IF, mens storesøster Trine Marie er i Brabrand IF. Mor, far, onkler og mostre gik alle sammen til fodbold. Den ene onkel er Jens Jessen, som spillede i Superligaen med både AaB og FC Midtjylland.

”Jeg har altid gået til mange ting. Jeg gik til gymnastik sideløbende med fodbold gennem hele min barndom. Det gjorde jeg helt op i teenageårene, indtil jeg ikke havde tid til begge dele længere. Jeg har egentlig altid haft mange andre ting ved siden af fodbold, at det for mig ikke var jordens undergang, dengang jeg stoppede. Så fik jeg bare mere tid til andre ting,” siger Rikke Marie Madsen.

”Jeg er nok en lidt atypisk fodboldspiller, for jeg ved heller ikke så frygtelig meget om spillere og klubber. De andre på landsholdet driller mig altid med, at jeg ikke ved, hvem nogen er. Nu har jeg en kæreste, der ser alle kampe, og så ser jeg da med en gang imellem.”

Da Rikke Marie Madsen skiftede til Oslo-klubben Vålerenga Fotball Damer, tilmeldte hun sig straks serviceøkonom-uddannelsen som fjernstudium.
”Jeg var godt klar over, at jeg ville gå fra at have rigtig travlt til at have utrolig meget fritid. Jeg var jo vant til at arbejde 37 timer om ugen ved siden af fodbolden, så det var egentlig for at fylde min tid ud med noget,” forklarer hun.

I dag læser den 24-årige landsholdsspiller en bachelor i sportsmanagement fra sin nye adresse i Madrid, hvor hun siden januar i år har spillet i Madrid CFF. Hun er i det hele taget ved at falde på plads i den spanske hovedstad, hvor hun med egne ord oplevede en ”vanskelig start”. Træneren, der havde købt hende, blev fyret, og danskeren røg på udskiftningsbænken.

”Men de seneste uger har været fine, og jeg kan godt lide at være her. Madrid er jo en fantastisk by, og nu hvor vejret er blevet godt, er det ren feriestemning,” siger Rikke Marie Madsen.

”Jeg har aldrig rigtig haft store mål eller klubber, jeg bare skulle spille for. Jeg vil bare gerne have et sjovt og godt liv, og det er alle de her fodboldoplevelser med til at give mig. Jeg er meget opmærksom på, at jeg skal have det godt, der hvor jeg er.”

Og efter fodboldkarrieren, som hun jo allerede har stoppet en gang? ”Jeg kommer i hvert fald til at arbejde lige bagefter. Jeg kan godt lide at arbejde. Livet efter fodbolden skræmmer mig ikke.”

Læs også