Odds på eSport

eSport som står for elektronisk sport dækker over alle computer eller konsolspil som spilles på konkurrenceplan via internettet eller Local Area Network (LAN). Organiserede konkurrencer med både online og offline spil har fundet sted i flere år men det er først i slutningen af 00’erne at interessen for alvor har bredt sig hvilket også ses på antallet af turneringer som bliver vist live, antallet af deltagere og størrelsen på præmierne.

De mest populære spilgenre i eSports verdenen er First Person Shooters (FPS), Real-Time Strategy (RTS), Multiplayer Online Battle Arena(MOBA) og diverse sportsspil herunder slås spil. Dota 2 og League og Legends er de to mest populære MOBA spil i eSports verdenen hvor de i 2016 samlet havde udbetalt præmier for ca. $90 mio. Hos Danske Spil tilbyder vi odds og forskellige specials på Dota 2 og League og Legends turneringer.

Et af de mest populære eSports spil er Counter Strike hvor også danske Astralis konkurrerer og hvor de bl.a. vandt Eleague Major 2017 og en præmie på $500,000. Hvert år afholdes der diverse turneringer i Counter Strike sponsoreret af Valve som er udvikleren af spillet, men også turneringer sponsoreret af tredjeparts organisationer.

Et andet FPS som har vokset de sidste par år i eSportverdenen er Overwatch. Overwatch er, ligesom Counter Strike, et FPS hvor der er to hold der kæmper mod hinanden. I januar 2018 blev Overwatch League som minder om den amerikanske football liga, hvor hold spiller mod hinanden uden chance for nedrykning.

Danske Spil tilbyder et bredt udvalg af odds på mange eSport spilgenre og dækker de store turneringer i League of Legends, Counter Strike, Starcraft 2, Dota 2 og Overwatch.

Counter Strike GO - DOTA 2 - League of Legends