Odds på eSport

Betegnelsen ”E-Sport” refererer til udøvelse af computerspil på konkurrenceplan. E-Sport står for elektronisk sport og dækker over alle computer-, konsol- eller mobilspil, som udøves på konkurrenceplan. Konkurrencer kan både finde sted til fysiske events, kaldet LAN (Local Area Network), eller spilles online via internettet. 

E-sports historie strækker sig tilbage til 1970’erne, hvor arkade-videospils indpas bliver kardinalpunktet for e-sportens udbredelse, som vi kender den i dag. Arkadespil såsom Spacewar, Space Invaders og Pac-Man banede derfor vejen for en konkurrencemæssig tilgang til videospil. I 1972 blev verdens første e-sportsturnering afholdt i spillet Spacewar på Stanford University i USA, hvor 24 studerende konkurrerede om præmien på et års abonnement på et magasin. I 1997 blev, hvad der må betragtes som den første “rigtige” e-sportsturnering, afholdt, hvor vinderen vandt en Ferrari, og siden årtusindskiftet er e-sporten vokset i popularitet.  

Fænomenet e-sport har vokset sig større og større i takt med internettets udbredelse og er i dag blevet en global konkurrence- og tilskuersport, hvor der konkurreres i forskellige spilgenrer. De mest populære spilgenrer i e-sportsverdenen er First Person Shooters (FPS), Real-Time Strategy (RTS), Multiplayer Online Battle Arena (MOBA) og diverse sportsspil - herunder slåsspil. 

Dota 2 og League of Legends (LOL) er de to mest populære MOBA-spil i e-sportsverdenen, hvor verdensmesterskabet i Dota 2’s finale i 2021 (The International) blev set af 2.7 mio. mennesker med en pengepulje på over $40 mio, hvor 1. pladsen modtager $18 mio. Verdensmesterskaberne i LOL kaldes ”Worlds”, og  vinderne af denne turnering får et ”skin” til en champion i spillet og dermed en plads i e-sportens historiebøger og vil blive husket ”for altid”.  
Et af de mest populære e-sportsspil er Counter-strike:global-offensive (CS:GO), hvor Danmark befinder sig blandt de allerbedste.

Danske Astralis har rekord for flest vundne Major-mesterskaber, hvilket er den største turnering indenfor CS:GO. Der bliver afholdt to ’Major’ turneringer indenfor CS:GO årligt, hvor pengepuljen ligger på $1mio. pr. event. Astralis har hele fire majortrofæer i historikken - ELEAGUE Major: Atlanta 2017, FACEIT Major: London 2018, Intel Extreme Masters XIII - Katowice Major 2019 samt StarLadder Berlin Major 2019. Astralis har som organisation tjent over $9mio. i pengepræmier siden organisationens fødsel.  

Danske Spil tilbyder et bredt udvalg af odds på mange e-Sport spilgenrer og dækker de store turneringer i League of Legends, Counter Strike, Starcraft 2, Dota 2 og Overwatch.  

 
Counter Strike GO - DOTA 2 - League of Legends