FELTET

Jonas Vingegaard leder an i den danske stjerneparade af ryttere, der stiller til start i dette års Tour de France. Læs alt om rytterne og de 22 hold lige her.

Foto: A.S.O.S.: Pauline Ballet
Danske ryttere i Tour de France
De 22 hold

AG2R Citröen Team

AG2R Citröen Team er et fransk cykelhold, der konkurrerer i Tour de France. Holdet blev grundlagt i 1992, af tidligere cykelrytter Vincent Lavenu, og har vundet flere etaper af Tour de France, samt holdklassifikationen i 2014. Holdet er sponsoreret af det franske forsikringsselskab AG2R La Mondiale og den multinationale bilproducent Citroën. Holdet blev ledet af den franske rytter Romain Bardet, der blev nummer to samlet i Tour de France i 2016. Med sin blanding af unge ryttere og erfarne veteraner, håber AG2R Citröen Team at ramme den rigtige balance, så man kan udfordre, og forhåbentlig køre ind på Champs-Élysées med den gule førertrøje.

AG2R Citröen Team oplevede forskellige triumfer gennem tiden. I Tour de France har de største været holdklassifikations-sejren i 2014, og Bardets 2. plads. Holdet har endnu til gode at vinde nogle af de største cykelløb, men holdet kæmper hårdt for, at der bliver lavet om på det. Det australske rytter, Ben O’Connor, debuterede i 2021 i Tour de France, hvor australieren sluttede på en samlet fjerdeplads og vandt niende etape. Det er måske her, at det franske hold sætter sin lid til en god præstation, så holdet igen slutter på podiet.

Hos Oddset kan du følge AG2R Citröen Teams præstationer i Tour de France live. Så behøver du ikke at gå glip af noget som helst, når rytterne er på asfalten.Se de aktuelle Tour de France odds her

Bahrain Victorious

Kongeriget Bahrain repræsenteres på den store cykelscene af holdet Bahrain Victorious. Cykelholdet blev grundlagt tilbage i 2017 af Sheikh Nasser bin Hamad Al Khalifa, og er finansieret af, og har navn efter, hovedsponsoren, Bahrains regering. Lige siden 2017 har bahrainerne cyklet gennem det franske landskab, og konkurreret om at vinde verdens største cykelløb. Blandt Bahrain Victorious’ ryttere, findes den unge danske cykelrytter Johan Price-Pejtersen. Den 22-årige dansker ligger nummer 286 på UCI’s rangering og er født på Frederiksberg. Johan Price-Pejtersen har endnu til gode at få sin debut i Tour de France.

Bahrain Victorious har endnu til gode at slutte øverst på podiet, når Tour de France afsluttes, men der er ingen tvivl om, at bahrainerne vil kæmpe solen sort for, at det skal komme til at ske. Cykelholdet hungrer efter første sejr i de store cykelløb. Bliver det i årets tour, at det kommer til at ske? I 2021 vandt bahrainerne holdklassementet, og blev dermed det hold der klarede sig bedst ved touren, med en tidsmargin på 19 minutter ned til nummer to, EF Education Nippo.

Hos Oddset kan du følge Bahrain Victorious’ præstationer i Tour de France live, så behøver du ikke at gå glip af noget som helst, når rytterne kører de franske landeveje tynde. Se de aktuelle Tour de France odds her

Bora-Hansgrohe

Bora-Hansgrohe er et tysk cykelhold der blev grundlagt i 2010 af den tidligere professionelle cykelrytter Ralph Denk, der stadig er holdmanager. Holdet har siden 2014 været med til Tour de France, de første tre år, da de havde status af professionelt kontinentalhold, og siden 2017, med status af UCI World team. Det tyske cykelhold har sit navn fra sine to største sponsorere Bora og Hansgrohe.

To gange, i 2018 og 2019, er det lykkedes en rytter fra Bora-Hansgrohe, Peter Sagan, at vinde pointkonkurrencen til Tour de France. Det var Sagans 6. og 7. sejr i den kategori, hvilket giver ham rekorden for flest sejre i kategorien. Bora-Hansgrohe har til gode at have en rytter placeret øverst på podiet, når touren er ovre, men der er ingen tvivl om, at tyskerne kæmper hårdt, så drømmen kan blive til virkelighed.

Blandt Bora-Hansgrohes ryttere, finder man unge Frederik Wandahl. Wandahl er 21 år gammel, og har siden 2021 været en del af det tyske cykelhold. Den unge dansker har til gode at køre gennem det franske landskab, som en del af Tour de France. Måske 2022 bliver året, hvor en ny dansker skal træde i pedalerne?

Oddset giver dig mulighed for at følge Bora-Hansgrohes præstationer i Tour de France, mens det sker. Så kan du sikre, at du er opdateret, når der ræses ned gennem det franske landskab. Se de aktuelle Tour de France odds her

Cofidis

Cofidis er et fransk cykelhold grundlagt i 1997 af Cyrille Guimard, der tidligere havde været manager for Renault-Elf-Gitane i 1980’erne. I perioden 2005-2009 havde holdet status UCI World Team, herefter var holdet et professionelt kontineltalhold fra 2010-2019, inden holdet fra 2020 igen fik status af UCI World Team. Cofidis har deltaget i touren uafbrudt siden 1997, hvor de gennem mange år kom med på wildcards. Cofidis har fået sit navn fra sin hovedsponsor Cofidis, der er en lånevirksomhed, som har været hovedsponsor for cykelholdet, lige siden grundlæggelsen i 1997.

En af Cofidis største præstationer ved Tour de France er tilbage i 1998, hvor franskmændene vandt holdklassementet, som det bedste hold. Her sluttede man 29 minutter foran andenpladsen, AG2R Citröen Team. Samme år, sluttede Cofidis rytterne Bobby Julich og Christophe Rinero på henholdsvis tredje- og fjerdepladsen, og Rinero løb også med den prikkede bjergtrøje. Det er endnu ikke lykkedes for Cofidis at slutte af med en rytter som samlet vinder af det prestigefyldte cykelløb, men franskmændene kæmper for, at det bliver en realitet, så det bliver en gul Cofidis trøje, der bliver båret.

Hos Oddset kan du følge Cofidis præstationer i Tour de France live. Så behøver du ikke at gå glip af noget som helst, når rytterne triller gennem landet, på den franske asfalt. Se de aktuelle Tour de France odds her

EF Education-EasyPost

EF Education-EasyPost er et amerikansk cykelhold der blev grundlagt i 2003, og har sit hovedsæde i Boulder, Colorado. Siden 2008 har amerikanerne hvert år deltaget i Tour de France, første gang de var med, havde de status af professionelt kontinentalhold, men siden 2009 har holdet haft status af UCI World Team. Cykelholdets navn kommer fra de to virksomheder: uddannelsesorganisationen Education First og shippingvirksomheden EasyPost.

Blandt EF Education-EasyPosts ryttere finder man to danskere, Magnus Cort og Michael Valgren. De to ryttere har cyklet for amerikanerne siden henholdsvis 2020 og 2021. Cort har deltaget i Tour de France tre gange, første gang i 2018, mens Valgren har deltaget syv gange, med debut i 2015. De to danskeres bedste placeringer ved løbet kom for begges vedkommende i 2021, hvor de blev henholdsvis 53 og 56.

Amerikanerne har endnu til gode at have en rytter på toppen af podiet, når løbet afsluttes. Men i 2011 vandt de holdklassementent med 11 minutter foran nummer to, Trek-Segafredo. Den bedste enkeltpræstation fra en EF Education-EasyPost-rytter kom i 2017, da Rigoberto Uran blev løbets samlede to’er. Amerikanerne kæmper for, at de skal opleve at cykle ind på Champs-Élysées iført den gule førertrøje, og dermed vinde det prestigefyldte cykelløb.

Hos Oddset kan du følge EF Education-EasyPosts præstationer i Tour de France live. Så behøver du ikke at gå glip af noget som helst, når rytterne kører asfalten tynd. Se de aktuelle Tour de France odds her

Groupama-FDJ

Groupama-FDJ er et fransk professionelt cykelhold, der blev grundlagt i 1997 af tidligere cykelrytter Marc Madiot, der stadig er holdets manager. Franskmændene har siden 1997 været fast inventar i Tour de France, og har, fra de blev grundlagt, haft status af UCI World Team. Holdet har taget sit navn efter sine to hovedsponsorer, forsikringsselskabet Groupama og lotterivirksomheden FDJ, hvor sidstnævnte har været sponsor siden cykelholdet blev oprettet.

I 2003 vandt Baden Cooke den grønne pointtrøje. Det er den eneste gang, at nogen fra Groupama-FDJ har sluttet Tour de France af, som vinder af et af klassementerne. Den bedste enkeltpræstation af en rytter fra holdet, i det generelle klassement, var i 2014, da Thibuat Pinot sluttede af som cykelløbets nummer tre. Selvom det for franskmændene endnu ikke er lykkedes at have en cykelrytter, der vinder hele showet, er der ingen tvivl om at de kæmper for, at det en dag skal lykkes.

Hos Oddset kan du følge Groupama-FDJ’s præstationer i Tour de France live. Så behøver du ikke at gå glip af noget som helst, når rytterne triller gennem landet på den franske asfalt. Se de aktuelle Tour de France odds her

Ineos Granadiers (tidl. Team Sky)

Det britiske cykelhold, Ineos Grenadiers, blev grundlagt i 2009, og har sin base i Manchester, England. Holdet har siden sin debut i 2010 deltaget hvert eneste år i Tour de France, med status af UCI World Team fra begyndelsen. Holdet har bedst været kendt som Team Sky, men har i dag sit navn efter bilen Ineos Grenadier.

Ineos Grenadiers har gennem tiden været et meget succesfuldt cykelhold. I perioden fra 2012 til 2019 vandt holdet syv ud af otte løb, så det er et hold der er vant til at være på toppen, når der cykles gennem det franske landskab. Fire af dem er vundet af den britiske Chris Froome, hvilket gør ham til en af de mest vindende ryttere af det prestigefyldte franske cykelløb. Det var dog en anden brite, nemlig Bradley Wiggins, der var den første rytter fra Ineos Grenadiers til at slutte løbet af med den gule førertrøje. Briterne har dog ikke vundet siden 2019, og de vil uden tvivl kæmpe for, at de igen skal stå øverst på podiet.

Hos Oddset kan du følge Ineos Grenadiers’ præstationer i Tour de France live, så du ikke behøver gå glip af noget som helst, når rytterne triller gennem landet på den franske asfalt. Se de aktuelle Tour de France odds her

Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux

Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux er et belgisk cykelhold der blev grundlagt i 2008. Holdet købte i september 2020 en UCI World Team fra CCC Pro Team. Holdet har fået sit navn fra sine sponsorer, den franske supermarkedskæde Intermarché, det belgiske ingeniørfirma Wanty og den belgiske byggematerialeproducent Groupe Gobert Matériaux. Holdet har deltaget i Tour de France i 2017, 2018, 2019 og 2021.

En af Intermarché-Wanty-Gobert Matériauxs ryttere er den unge danske cykelrytter Julius Johansen. Johansen har siden 2022 cyklet for det belgiske cykelhold, der til gengæld har fået en rytter, der i 2017 vandt guld i junior kategorien til VM i landevejscykling. Danskeren har endnu til gode at få sin debut i Tour de France, men er med skiftet rykket tættere på muligheden.

Det belgiske cykelhold er relativt nyt på den helt store scene og har derfor ikke den store erfaring i de største cykelløb. De har derfor endnu ikke oplevet at have en sejrende rytter, når touren afsluttes. Men med sin indtrædelse på cyklingens helt store scene tilbage i 2020, så har Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux vist, at de skal tages seriøst som professionelt cykelhold.

Hos Oddset kan du følge Intermarché-Wanty-Gobert Matériauxs præstationer i Tour de France live. Så behøver du ikke at gå glip af noget som helst, når rytterne kører den franske landevej tynd. Se de aktuelle Tour de France odds her

Israel-Premier Tech

Israel-Premier Tech er et professionelt cykelhold fra Israel, der blev grundlagt i 2014 af investor Ron Baron og tidligere cykelrytter Ran Margaliot. Holdet blev i 2019 anerkendt som UCI World Team, da man overtog Katusha-Alpecins licens. Holdet har sit navn fra hovedsponsoren, det canadiske tech-firma Premier Tech. Israelerne fik sin debut i Tour de France i 2020, og har siden også deltaget i 2021.

Blandt ryttere og personel hos Israel-Premier Tech, finder man to danske ryttere, Jakob Fuglsang og Mads Würtz Schmidt, men også den ene teammanager, Nicki Sørensen, er dansk. Jakob Fuglsang har deltaget i Tour de France 10 gange, og havde sin bedste placering i 2013, hvor det blev til en syvende plads. Schmidt deltog i touren i 2019, hvor det blev til en 117. plads. Israel-Premier Tech har en anden tour-legende på holdet, britiske Chris Froome, der har vundet Tour de France fire gange.

Israel-Premier Tech er stadig relativt nye på cykelsportens helt store scene, og har derfor endnu ikke selv haft de store triumfer til de store løb. Dem har de til gode. Der er ingen tvivl om, at israelerne kæmper hårdt for, at drømmen skal gå i opfyldelse.

Hos Oddset kan du følge Israel-Premier Techs præstationer i Tour de France live. Så behøver du ikke at gå glip af noget som helst, når rytterne triller gennem landet, på den franske asfalt. Se de aktuelle Tour de France odds her

Jumbo Visma

Team Jumbo Visma blev grundlagt i 1984 af den hollandske tidligere cykelrytter Jan Raas. Holdet har status af UCI World Tour, og er det hold der stadig findes, der har deltaget flest gange i Tour de France. Hollænderne har nemlig deltaget i samtlige løb siden 1984. Holdet har bedst været kendt som Rabobank, som de hed gennem 16 år. Men i dag har Team Jumbo Visma sit navn fra hovedsponserne, den hollandske fødevarevirksomhed Jumbo, og den norske softwarevirksomhed Visma.

Blandt Jumbo Vismas ryttere, finder man den danske rytter Jonas Vingegaard. Danskeren fik i 2021 sin debut i det prestigefyldte franske cykelløb, og her blev det til en anden plads. Vingegaard sluttede fem minutter og 20 sekunder efter løbets samlede vinder Tadej Pogačar.

Selvom Jumbo Visma har været med på den helt store scene i årtier, så har de endnu ikke haft en rytter, der har vundet Tour de France. To år i træk, i 2020 og 2021, var der dog en rytter fra det hollandske hold, der blev nummer to. I både 2005 og 2006 vandt danske Michael Rasmussen bjergkategorien, derudover vandt de i 1987 den grønne pointtrøje, og det er den eneste kategori, som det hollandske hold har vundet. Men de sidste års andenpladser må give håb om mere.

Hos Oddset kan du følge Team Jumbo Vismas præstationer i Tour de France live. Så behøver du ikke at gå glip af noget som helst, når rytterne kører den franske landevej tynd. Se de aktuelle Tour de France odds her

Movistar Team

Movistar Team er et spansk cykelhold, der blev grundlagt i 1980 af Ángel Arroyo og Pedro Delgado. Holdet har status af UCI World Team, og derfor et hold på den største cykelscene. Holdet havde sin debut i Tour de France i 1983, og har været en stor del af touren lige siden. Spanierne har sit navn fra hovedsponsoren, telekommunikationsfirmaet, Movistar.

Movistar Team har siden 2020 haft danske Mathias Norsgaard på holdet. Norsgaard har endnu ikke haft mulighed for at konkurrere på øverste niveau ved grand tours, men at den unge er på det spanske hold, må give danskeren blod på tanden.

Movistar Team er et hold der har haft et hav af triumfer ved cyklingens grand tours, og i særdeleshed ved Tour de France. Spanierne har nemlig sejret ikke mindre end 14 gange ved the grand tours, og hele syv gange har de vundet Tour de France. Det har især været Miguel Indurain, der med sine fem triumfer, fra 1991-95, er blandt de mest triumferende ryttere ved Tour de France. Spaniernes seneste triumf var i 2006, da Òscar Pereiro vandt touren.

Hos Oddset kan du følge Moviestar Team præstationer i Tour de France live, så behøver du ikke at gå glip af noget som helst, når rytterne kører den franske landevej tynd. Se de aktuelle Tour de France odds her

HVEM VINDER TOUREN 2023?

VINGEGAARD, POGACAR ELLER EN HELT TREDJE?

Quick-Step Alpha Vinyl

Quick-Step Alpha Vinyl er et belgisk cykelhold der blev grundlagt i 2003. Belgierne er et UCI World Team, og er derfor med til alle de store løb. Holdet har deltaget i Tour de France hvert år siden 2003. Holdet har sit navn fra sine to hovedsponsorer, gulvfabrikantfirmaet Quick-Step Floors, der har været med som hovedsponsor siden cykelholdet blev grundlagt.

Selvom, at Quick-Step Alpha Vinyl er et belgisk hold, så er der flere danskere på og omkring holdet. Det drejer sig om rytterne Kasper Asgreen, Mikkel Frølich Honoré og Michael Mørkøv, samt team manager Brian Holm. Asgreen og Mørkøv har begge repræsenteret det belgiske cykelhold til Tour de France siden 2019.

Qucik-Step Alpha Vinyl har endnu til gode at have en rytter, der vinder Tour de France. Til gengæld har holdet vundet den grønne pointtrøje tre gange, i 2007, 2020 og 2021, samt den prikkede bjergtrøje i 2003 og 2018. Men holdet drømmer om også at vinde den eftertragtede gule trøje, når løbet er forbi. Det kommer belgierne til at kæmpe for ved årets løb.

Hos Oddset kan du følge Quick-Step Alpha Vinyls præstationer i Tour de France live, så behøver du ikke at gå glip af noget som helst, når rytterne kører den franske landevej tynd. Se de aktuelle Tour de France odds her

BikeExchange-Jayco

BikeExchange-Jayco er et australsk professionelt cykelhold, der blev grundlagt i 2011. Det australske hold er et UCI World Team, og deltager derfor på den største scene inden for cykelsport. Holdet har været repræsenteret hvert år ved Tour de France siden 2012. Det australske cykelhold har fået sit navn fra hovedsponsorne, cykelplatformen, BikeExchange og Jayco, der laver rekreationskøretøjer.

Danske Christopher Juul-Jensen er blandt det australske holds ryttere. Den 32-årige dansker har cyklet for australierne siden 2016, og har i den periode været med til Tour de France fire gange. Juul-Jensens bedste præstation var i 2020, hvor det blev til en 99. plads.

Det australske hold har endnu ikke oplevet at have en rytter øverst på podiet, iklædt den gule trøje. Til gengæld sejrede Adam Yates i 2016, da han kunne trække den hvide trøje over hovedet, og stille sig øverst på podiet, som vinder af ungdomsklassementet. Det er det eneste klassement, som er blevet vundet af en rytter fra BikeExchange-Jayco, men der kan næppe være meget tvivl om, at de australske ryttere drømmer om at få lov at køre ned af Champs-Élysées med den gule trøje.

Hos Oddset kan du følge BikeExchange-Jaycos præstationer i Tour de France live, så behøver du ikke at gå glip af noget som helst, når rytterne kører de franske landeveje tynde. Se de aktuelle Tour de France odds her

Team DSM

Team DSM er et professionelt hollandsk cykelhold, der blev grundlagt i 2005. Holdet startede med status af professionelt kontinentalhold, men siden 2013 har hollænderne haft status af UCI World Team. Holdet fik sin debut i Tour de France i 2009, hvilket var holdets første gang i en af the grand tours i cykelsporten. Holdet fik igen et wildcard i 2012, og har været repræsenteret lige siden. Holdet har sit navn fra hovedsponsoren, helsevirksomheden Koninklijke DSM.

Når man tager et kig på Team DSM’s hold, så ser man hurtigt, at der er flere danske ryttere på det hollandske hold. Holdet har nemlig hele fire danske ryttere. Det er brødrene Asbjørn og Søren Kragh Andersen, samt Casper Pedersen og Frederik Rodenberg. Af de fire ryttere, har Søren Kragh Andersen og Casper Pedersen repræsenteret hollænderne til Tour de France. Andersen har deltaget i touren fire gange, mens Pedersen har deltaget to gange.

Team DSM har endnu ikke prøvet at have en rytter der vinder hele Tour de France, men løbet i 2017 var hollændernes mest succesfulde løb. Da vandt Warren Barguil den prikkede bjergtrøje, og Michael Matthews vandt den grønne pointtrøje. Det er den eneste gang, at holdet har vundet kategoriklassementet ved det franske cykelløb.

Hos Oddset kan du følge Team DSM’s præstationer i Tour de France live. Så behøver du ikke at gå glip af noget som helst, når rytterne kører den franske landevej tynd. Se de aktuelle Tour de France odds her

Trek-Segafredo

Trek-Segafredo er et professionelt amerikansk cykelhold, der blev grundlagt i Luxembourg i 2011. Holdet cyklede på Luxembourgsk licens til 2013, inden holdet i 2014 overgik til amerikansk licens. Amerikanerne har status af UCI World Team, og det er derfor et hold der er vant til at cykle på den store klinge. Holdet har sit navn fra hovedsponsorerne, cykelfirmaet Trek og kaffeproducenten Segafredo.

Trek-Segafredo har fire danske ryttere på sit hold. Det er Jakob Egholm, Asbjørn Hellemose, Alexander Kamp og Mads Pedersen. Dertil kommer, at danske Kim Andersen er teammanager for amerikanerne. Af de fire danskere, er det kun Mads Pedersen, der har repræsenteret det amerikanske hold ved Tour de France, i 2020 og 2021.

Amerikanerne har endnu til gode at have en rytter der, med den gule trøje over hovedet, vinder Tour de France. Man oplevede dog en vis succes i første sæson, hvor brødrene Andy og Fränk Schleck blev henholdsvis nummer to og tre i holdets første sæson, i 2011. Året efter, i 2012, vandt Trek-Segafredo holdklassementet ved Tour de France. Selvom amerikanerne endnu har til gode at vinde Tour de France, så er der ingen tvivl om, at holdets ryttere kæmper for, at det skal gå i opfyldelse.

Hos Oddset kan du følge Team Trek-Segafredos præstationer i Tour de France live. Så behøver du ikke at gå glip af noget som helst, når rytterne triller gennem landet, på den franske asfalt. Se de aktuelle Tour de France odds her

Alpecin-Fenix

Team Alpecin-Fenix er et belgisk professionelt cykelhold, der blev grundlagt i 2008. Holdet har status af UCI professionelt kontinentalhold, og deltager primært i cykelcrossløb. Holdet fik sin debut i Tour de France i 2021, hvor holdet blev inviteret som det bedste ProTeam i 2020. Holdet har sit navn fra hovedsponsorerne, shampooproducenten, Alpecin og designproducenten Fenix.

Team Alpecin-Fenix, har ikke haft mulighed for at optræde ret meget på den helt store cykelscene. De har faktisk kun været med til Tour de France en enkelt gang. Det er derfor et relativt ubeskrevet blad der vendes, og det bliver spændende at følge den udvikling, som holdet går igennem. Belgierne er igen i 2022 blevet inviteret, og skal for anden gang deltage i Tour de France. Holdet vil uden tvivl kæmpe for, at de kommer til at præstere bedre denne gang, hvor de ikke er helt så grønne som sidst.

Belgiernes rytter Jasper Philipsen var den rytter, der præsterede bedst ved løbet i 2021. Det blev til en samlet 109. plads i løbet, men en fjerde plads i pointklassementet. Det belgiske hold vil uden tvivl kæmpe for, at det bliver bedre i 2022 udgaven.

Hos Oddset kan du følge Team Alpecin-Fenixs præstationer i Tour de France live. Så behøver du ikke gå glip af noget som helst, når rytterne kører de franske landeveje tynde. Se de aktuelle Tour de France odds her

Arkea-Samsic

Team Arkea-Samsic er et professionelt fransk cykelhold, der blev grundlagt i 2005. Holdet har status af UCI ProTeam som kontineltalhold. De deltager derfor oftest i løb på kontinentalniveau, men deltager også i UCI World Tour, når de bliver inviteret. Holdet fik sin debut ved Tour de France i 2014, efter invitation. Franskmændene har deltaget i Touren hvert år siden. Det franske hold har sit navn fra sine hovedsponsorere, investeringsbanken Arkea og human ressources firmaet, Samsic.

Team Arkea-Samsic har endnu til gode at have en rytter, der ender øverst på podiet i Paris. Franskmændene har ikke vundet et klassement endnu, men blandt deres ryttere er Warren Barguil, som tidligere har vundet den prikkede bjergtrøje, og som året efter, efter et skifte til Arkea-Samsic, faktisk fik en anden plads i samme kategori.

I september 2020 blev det offentliggjort, at Arkea-Samsic ville blive underlagt en efterforskning for mulig overtrædelse af dopingreglementet. Resultatet af efterforskningen er ikke blevet offentliggjort, og holdet kom tilbage i Tour de France igen i 2021, og er også inviteret til at deltage i 2022-udgaven.

Hos Oddset kan du følge Team Arkea-Samsics præstationer i Tour de France live. Så behøver du ikke gå glip af noget som helst, når rytterne kører de franske landeveje tynde. Se de aktuelle Tour de France odds her

B&B Hotels - KTM

B&B Hotels - KTM er et forholdsvis nyt, fransk cykelhold, der ejes af tidligere cykelrytter Jérôme Pineau. Holdet blev grundlagt i 2018 og gik dengang under navnet Vital Concept Cycling Team. I 2020 blev hotelkæden fra Bretagne B&B Hotels præsenteret som hovedsponsor, og holdet skiftede navn herefter.

På holdet finder man blandt andet den aggressive bjergrytter Pierre Roland. Franskmanden er dobbelt etapevinder af Tour de France, da han vandt på Alpe d´ Huez i 2011og endnu en stor bjergetape året efter.

Holdet har ikke for alvor gjort sig til i en Grand tour, men har blandt andet vundet etapesejre i de mindre cykelløb Le Tour de Savoie og Tour du Rwanda. I 2018 missede B&B Hotels – KTM et wildcard til årets Tour de France. Dog har holdet været repræsenteret ved verdens største cykelløb de seneste år og stiller klar til start, når startskuddet lyder i København den 1. juli.

B&B Hotels kører i de genkendelige turkisgrønne trøjer og bliver svære at overse på de franske-, og ikke mindst danske, landeveje. Holdet er ikke på forhånd udnævnt som en af favoritterne, men overraskelser er set før i den efterhånden lange Tour de France-historie.

Hos Oddset kan du følge B&B Hotels – KTM’s præstationer i Tour de France live. Så behøver du ikke at gå glip af noget som helst, når rytterne triller gennem landet, på den franske asfalt. Se de aktuelle Tour de France odds her

Team TotalEnergies

Team TotalEnergies er et professionelt fransk cykelhold, der blev grundlagt i 1984. Holdet konkurrerer primært i UCI Europe Tour, men kører også som en del af UCI World tour når de inviteres med på wildcard. Sportsdirektøren er den tidligere professionelle cykelrytter Jean Rene Bernaudeau. Tidligere har holdet været sponsoreret af Europcar. Siden 2016 har det så været elforsygningsselskabet Total Direct Énergie, der har været hovedsponsor for cykelholdet.

2011 var et stort år for det daværende Team Europcar, da holdets kaptajn Thomas Voeckler kunne iføre sig den gule førertrøje efter løbets 9. etape. Franskmanden havde siddet i udbrud længe og formået at stjæle nok tid fra konkurrenterne til at køre i gult. Ingen havde spået Thomas Voeckler de store chancer for at vinde Tour de France. Det var derfor også overraskende at det lykkedes ham at sidde på hjul hos favoritterne indtil den 19. etape. Her måtte han afgive førertrøjen til Andy Schleck, da franskmanden ikke kunne følge med op ad Alp d´huez. En anden franskmand, der godt kunne følge med, var Voecklers hjælperytter Pierre Rolland, der endte med at vinde 19. etape.

På det nuværende Team TotalEnergies finder man blandt andet Edvald Boasan Hagen og supersprinteren Peter Sagan. Sidstnævnte har vundet point-konkurrencen i Tour de France hele 7 gange, og er dermed den rytter, der har vundet den grønne trøje flest gange i Tour-historien.

Hos Oddset kan du følge Team TotalEnergies præstationer i Tour de France live. Så behøver du ikke at gå glip af noget som helst, når rytterne triller gennem landet, på den franske asfalt. Se de aktuelle Tour de France odds her

UAE Team Emirates

UAE Team Emirates er et professionelt emiratarabisk cykelhold, der blev grundlagt i Italien i 1999. Holdet blev grundlagt på en italiensk licens, men i 2017 overgik holdet til en emiratarabisk licens. Holdet har status af UCI World Team, og er derfor et hold der altid deltager på det højeste niveau. Holdet fik sin debut i Tour de France på et wildcard i 1999. Siden da, har holdet været repræsenteret 18 gange ved det franske cykelløb. Cykelholdet har sit navn fra flyselskabet Emirates, der er holdets hovedsponsor.

Når man kigger på UAE Team Emirates’ ryttere, så finder man den 23-årige danske cykelrytter Mikkel Bjerg. Bjerg har cyklet for emiraterne siden 2020, og repræsenterede dem også til Tour de France i 2021, hvilket var rytterens debut i det største cykelløb.

En fremtrædende rytter hos UAE Team Emirates er slovenske Tadej Pogačar, der har kørt for holdet siden 2019, og som i både 2020 og 2021, vandt Tour de France samt den prikkede bjergtrøje og den hvide ungdomstrøje. Dermed er sloveneren den eneste rytter fra det emiratarabiske cykelhold, der var vundet Touren. Spændende bliver det, om den unge slovener igen kan vinde det prestigefyldte cykelløb.

Hos Oddset kan du følge UAE Team Emirates’ præstationer i Tour de France live. Så behøver du ikke at gå glip af noget som helst, når rytterne kører den franske landevej tynd. Se de aktuelle Tour de France odds her

Lotto-Soudal

Lotto-Soudal er et belgisk professionelt cykelhold der blev grundlagt i 1985. Holdets status af UCI World Team gør, at de er fast inventar på den helt store cykelscene. Belgierne har også været med ved samtlige Tour de France-løb siden 1985, med undtagelse af årene 1988 og 1989. Lotto-Soudal har fået sit navn fra sine to hovedsponsorer det belgiske lotteri, og Soudal der blandt andet laver fugemasse.

En af Lotto-Soudals ryttere er den unge danske cykelrytter Andreas Kron. Danskeren skiftede til det belgiske hold i 2021, og fik samme år debut i sin første grand tour, Vuelta a España. Kron har endnu ikke fået lov til at konkurrere i Tour de France, men den unge dansker vil uden tvivl arbejde hårdt for at få muligheden for at debutere i touren.

Belgierne har ikke haft glæden af at se en af holdets ryttere på øverst på podiet efter løbet endnu. Men holdet kæmper hårdt for, at drømmen skal gå i opfyldelse, så det belgiske hold kan få lov til at smage sejrens sødme på Champs-Élysées, med den karakteristiske gule førertrøje over hovedet.

Hos Oddset kan du følge Lotto-Soudals præstationer i Tour de France live. Så behøver du ikke gå glip af noget som helst, når rytterne triller gennem landet på den franske asfalt. Se de aktuelle Tour de France odds her

Astana Qazaqstan Team

Astana Qazaqstan Team er et cykelhold fra Kasakhstan, der deltager i Tour de France. Holdet blev grundlagt i 2007, og har siden da konkurreret på det højeste niveau. Holdet har to gange haft en rytter der endte øverst på skamlen til Tour de France. Første gang var i 2009, da spanske Alberto Contador, for anden gang i karrieren, sejrede i det franske. Anden gang var i 2014, da Vicenzo Nibali formåede at vinde den eftertragtede titel. Astana har også sejret tre gange i både Giro d’Italia og La Vuelta.

For Astana har det dog ikke kun været en dans på roser. I 2010 lykkedes det Alberto Contador, cyklende for Astana, at vinde over Andy Schleck, og dermed igen at vinde Touren. I 2012 blev det dog offentliggjort, at Contador var blevet idømt karantæne for brug af doping, og derigennem blev titlen taget fra Contador og givet til Schleck. Astana vil dog, igen i år, kæmpe for, at det bliver dem der slutter af med den gule førertrøje, øverst på podiet. De håber, at 2022 vil blive året, hvor en Astana rytter for tredje gang vil sejre i det franske cykelløb.

Oddset giver dig mulighed for at følge Astana Qazaqstan Teams præstationer i Tour de France mens det sker. Så kan du sikre, at du er opdateret, når der ræses ned gennem det franske landskab. Se de aktuelle Tour de France odds her

Hvem har de bedste bjergben?
Spil på vinderen af den prikkede trøje!