Hvis det går, som det plejer, så ligger der allerede nu grå skrabe-fnuller fra Danske Spils juleskrabekalender rundt omkring i de danske hjem, fordi utålmodige danskere er tyvstartet på kalenderen.
Ifølge en undersøgelse, som YouGov har lavet for Danske Spil, så har hver anden dansker prøvet at skrabe forud på juleskrabekalenderen. Og 15 procent har prøvet at skrabe samtlige 24 låger før 1. december.
Og så er der jo nok også dem, der skraber forud i år – men tilsyneladende uden det store held.
”Vi ved, at mange hygger sig med at tage hul på kalenderen allerede i november, og vi ved, at nogen endda skraber hele kalenderen, inden det egentlig er meningen. Det er selvfølgelig helt ok, og folk må naturligvis skrabe, præcis som de vil. Vi har da også tidligere oplevet at udbetale nogle af førstepræmierne, mens det endnu var november, og det gør vi hjertens gerne og helt uden løftede pegefingre,” lover Malene Mølgaard, de er adm. direktør i Danske Lotteri Spil, som blandt andet står bag Quick og juleskrabekalenderen.
Hun fortæller dog også, at der trods de mange forud-skrabere tilsyneladende stadig er fem førstepræmier à en million kroner tilbage at skrabe om:
”Vi har som sagt ikke noget mod at udbetale præmierne før jul, heller ikke de største af dem: Men lige i år har vi endnu til gode at høre fra en heldig vinder af førstepræmien på juleskrabekalenderen,” siger Malene Mølgaard.
For to år siden kunne en ældre dame fra Nordsjælland glæde sig over, at hun vandt årets første førstepræmie på 1.000.000 kroner fra Danske Spils klassiske røde juleskrabekalender – mens det stadig var november.
Og selv om kvinden bedyrede, at hun ville bruge mange af pengene på velgørende formål, så var det ikke alle, der synes godt om den nyhed: For det betød jo, at der nu kun FIRE førstepræmier tilbage på skrabekalenderne rundt omkring i de danske hjem.
Sådan er det altså indtil videre ikke i 2024, hvor det ifølge den gamle devise stadig gælder, at intet nyt er godt nyt.
Det kan selvfølgelig ikke afvises, at der allerede er skrabet en førstepræmie, men at vinderen bare ikke har meldt sig endnu. Måske fordi det ikke altid er så let at overbevise sig selv om, at den er hjemme. Ligesom det skete for den ældre dame for to år siden, da hun havde skrabet det sidste felt den dag i november:
”Jeg var fuldstændigt målløs. Nej, der er noget galt. Jeg talte op og modregnede og frem og tilbage... Så ringede jeg til min søn, og sagde, ’der er noget, du skal hjælpe mig med!’ Han troede sikkert, at det var noget med computeren,” fortalte kvinden, som i stedet stak sin søn en julekalender og bad ham tælle juletræer, da han kom fordi.
”Han fattede ikke mistanke, men så sagde han: ’Nej, mor! Hold da op! Du har vundet en million.’, og jeg svarede ’Ja, det var jo det, jeg ikke kunne finde ud af,’” fortalte hun.
Kvinden betegnede sig dengang som ’et helt almindeligt menneske, der har, hvad hun skal bruge’, så hun ville i stedet bruge gevinsten på at gøre andre mennesker glade.
”Jeg vil ikke foretage mig noget anderledes. Men jeg giver nok mine børn ekstra store adventsgaver, og så er det dejligt at kunne glæde andre. Jeg støtter bestemte organisationer, og det skal være mig en glæde at kunne sende mange flere penge afsted, end jeg plejer. Jeg vil støtte Dansk Blindesamfund, og så vil jeg også give nogle anonyme pengegaver, så der er råd til flere hjælpepakker til fattige familier i sognet,” lovede hun.