Spillemyndigheden
Udbydes af Danske Licens Spil A/S

Udbydes af Danske Lotteri Spil A/S, undtagen Klasselotteriet der udbydes af det Danske Klasselotteri A/S.

Spil med omtanke

Spil hos os skal være sjovt og må ikke tage overhånd.

Her kan du blive klogere på, hvordan du holder dit spil under kontrol, hvilke risikotegn du skal være opmærksom på, og hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever spilproblemer.

Læs mere
 • Vi har samlet eksperternes gode råd til, hvordan du spiller med omtanke. Hør f.eks. om at sætte forebyggende grænser for dine indbetalinger, om at være åben om dit spil med andre og kunsten at stoppe mens legen er god.

  Læs mere
 • Ved du, hvor meget din hjerne kan skelne myter fra fakta, når du spiller? Falder du i de mest almindelige tankefælder? Hør mere fra ludomanieksperter om, hvordan du kan blive snydt til at tro, at du har mere kontrol end du egentlig har.

  Læs mere
 • Hvis du har svært ved at stoppe med at spille eller tænker på spil, mens du burde have fokus på noget andet, kan det være tegn, du skal være opmærksom på. Hør mere om risikotegn og hvad du kan gøre for at forebygge spilproblemer.

  Læs mere
 • Hvad er en tilbagebetalingsprocent og vinder huset altid? Bliv klogere, når spileksperter fra Danske Spil forklarer.

  Læs mere
Danske Spil
Sunde spillevaner

Vi passer særligt godt på unge voksne spillere

Unge har kortere erfaring med pengespil og et gennemsnitligt lavere rådighedsbeløb. Derfor holder vi særligt øje med dem.

Vi har en særlig indsats for at passe ekstra godt på unge voksne spillere under 25 år, da vi ved, at både deres manglende erfaring med pengespil og gennemsnitligt lavere rådighedsbeløb gør dem sårbare. Samtidig viser Spillemyndighedens spilundersøgelse, at der er en specifik udfordring i denne gruppe.

Vi styrker og tilpasser løbende indsatsen, så vi oplyser og forebygger, og samtidig skal nye tiltag hjælpe os med at opfange eventuelle tegn på problemspil hos denne gruppe hurtigere, så der kan sættes ind endnu tidligere, ligesom vi har sat lavere indbetalingsgrænser for dem end for vores øvrige spillere.

Sådan beskytter vi vores unge voksne spillere

Med en række målrettede indsatser ønsker vi at passe særlig godt på vores spillere i alderen 18 til 24 år. Bliv klogere på nogle af vores konkrete indsatser:

Ægte fortællinger, man kan spejle sig i

Med ønsket om at skabe grobund for samtaler om spilleproblemer mellem venner og i familier har Danske Spil sammen med Heartbeats udgivet en podcast om ludomani, der med afsæt i ægte historier giver stof til eftertanke og bidrager til at bryde tabuet om pengespilproblemer. Podcasten hedder ’Venskab på spil’ og er efterfølger til ’Min søn har en djævel’, som Forskningsklinikken for Ludomani i dag bruger i deres ludomanibehandling.

Dårlige nyheder fra Danmark [1:5]
9. maj 2024 | 29:59
Nytårsdag modtager Jóhann Thór Haahr Hansen et opkald fra Danmark. Han står i New Zealand og har ingen idé om, hvilken nyhed der venter ham i den anden ende af røret. Sammen med hans familie er han rejst i forvejen og nu venter han bare på, at hans ven Nicolai Olsen skal komme derned, så de kan tage hul på deres store sabbatårsrejse sammen... Men sådan skal det desværre ikke gå. I det her afsnit dykker de to venner ned i, hvad der egentlig skete dengang, og hvorfor Nicolai svigtede på et så afgørende tidspunkt i deres venskab. Sammen tager de også en ludomanitest for at finde ud af, hvornår Nicolais problemfyldte spil opstod.
Hør podcast
Ét socialt, men farligt spil [2:5]
9. maj 2024 | 33:18
Da Nicolai og Jóhann i gymnasiet logger ind på et bettingsite, opdager de, hvor mange penge Nicolai reelt jonglerer med, når han gambler på nettet. Beløbet er voldsomt. Og alligevel forsømmer de at reagere. I andet afsnit tager Jóhann og Nicolai tilbage til Varde Gymnasium, hvor de mødte hinanden, og Nicolais spilproblemer for alvor tog fart. Sammen undersøger de, hvordan fællesskabet i deres drengegruppe var med til at forme spillet, og det helt naturligt blev en del af hverdagen, uden at nogen sætter spørgsmålstegn ved det.
Hør podcast
Hvorfor blev du ludoman? [3:5]
9. maj 2024 | 36:38
Efter studenterhuen er kommet på plads og deres fælles New Zealand-tur går i vasken, skilles vejene for de to venner Jóhann Thór Haahr Hansen og Nicolai Olsen. De har gang i hver deres ting og snakker sjældnere sammen, men alligevel er der et tema, som er evigt aktuelt – nemlig penge.
Hør podcast
Verdens dårligste idé [4:5]
9. maj 2024 | 31:41
Malta er et epicenter for gambling, da mange bettingfirmaer operer fra østaten, og koncentrationen af kasinoer er langt større end de fleste andre europæiske lande. Så da Nicolai kommer og fortæller Jóhann, at han vil derned og være livebet-vært, blinker alle alarmklokkerne. Men Nicolai tager stadig afsted. En skæbnesvanger beslutning, der presser Nicolai endeligt til kanten. I dette afsnit fortæller Nicolai om, hvad der skete, da han endelig ramte bunden på Malta og giver Jóhann en forståelse af, hvor langt ludomanien kan tage en.
Hør podcast
Tilbage til livet [5:5]
9. maj 2024 | 33:47
Drengene mødes på Nicolais hjemmebane i Hanstholm for at se, hvordan han har vundet livet tilbage og er kommet ud på den anden side af misbruget. Men stopper man nogensinde med at være ludoman? Og hvad har et langt forløb med spilafhængighed gjort ved venskabet? I denne episode sætter drengene det forløbelige punktum i historien om Nicolais misbrug og forsøger at finde ud af, hvad der gjorde ham i stand til at stoppe netop nu.
Hør podcast