Spillemyndigheden
Udbydes af Danske Licens Spil A/S

Udbydes af Danske Lotteri Spil A/S, undtagen Klasselotteriet der udbydes af det Danske Klasselotteri A/S.

Spil med omtanke

Spil hos os skal være sjovt og må ikke tage overhånd.

Her kan du blive klogere på, hvordan du holder dit spil under kontrol, hvilke risikotegn du skal være opmærksom på, og hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever spilproblemer.

Læs mere
 • Vi har samlet eksperternes gode råd til, hvordan du spiller med omtanke. Hør f.eks. om at sætte forebyggende grænser for dine indbetalinger, om at være åben om dit spil med andre og kunsten at stoppe mens legen er god.

  Læs mere
 • Ved du, hvor meget din hjerne kan skelne myter fra fakta, når du spiller? Falder du i de mest almindelige tankefælder? Hør mere fra ludomanieksperter om, hvordan du kan blive snydt til at tro, at du har mere kontrol end du egentlig har.

  Læs mere
 • Hvis du har svært ved at stoppe med at spille eller tænker på spil, mens du burde have fokus på noget andet, kan det være tegn, du skal være opmærksom på. Hør mere om risikotegn og hvad du kan gøre for at forebygge spilproblemer.

  Læs mere
 • Hvad er en tilbagebetalingsprocent og vinder huset altid? Bliv klogere, når spileksperter fra Danske Spil forklarer.

  Læs mere
Danske Spil

Koncern

Vi er Danmarks og danskernes eget spilleselskab med et formål, der handler lige så meget om ansvarlighed og samfundsnytte som spil og underholdning.
Det startede i 1949

Danske Spils særlige opdrag er at være til glæde og til gavn. Vi leverer drømme og oplevelser, men vi skal også leve op til et særligt ansvar. Et ansvar for at finansiere det idræts-, kultur- og foreningsliv, vi er født af. Og et ansvar for at forhindre spilafhængighed og kriminalitet på det marked, vi er en del af.

Det var de danske idrætsforeninger, der gik på gaden med et ønske om et dansk, statsejet spilleselskab. 20.000 idrætsfolk demonstrerede i 1948 på Rådhuspladsen i København for en lov, der gav sporten del i overskuddet fra sportsvæddemål. Og samme år blev loven til en virksomhed.

I dag hedder vi Danske Spil, og det er der en grund til. For vi er danskernes eget spilleselskab. Og idrætten har stadig noget at skulle have sagt, for ud over staten, som ejer størstedelen af Danske Spil, tæller ejerskabet også Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger (DGI). Med til historien hører også Klasselotteriet, der har eksisteret siden 1753, og som i 2022 blev en del af Danske Spil, så staten nu har samlet sine spil i et, dansk selskab.

Et særligt ansvar som statsligt selskab
Overskud til gode formål

Hvert år spiller 1,9 millioner danskerne med hos os, og vores formål er at skabe spil og underholdning til danskerne i trygge og ansvarlige rammer.

Og overskuddet? Det sender vi tilbage til fællesskabet – til glæde og til gavn. For Danske Spils overskud er Danmarks overskud. Et samlet samfundsbidrag på 3,071 milliarder kr. i 2023 gik direkte i fælleskassen.

Heraf var der alene fra lotterierne 1,683 milliarder kr. at gøre godt med, som via udlodningsmidlerne støtter alle mulige – og umulige – projekter inden for kultur, natur, idræt og foreningsliv over hele landet. Fra verdens bedste sportsfolk til dem, der kun kan blive bedre. Fra kampsport til fællessang. Fra ulveunger til pindsvinevenner. Overskuddet fra de øvrige selskaber går tilbage til staten.

0 mio.
i samlet samfundsbidrag i 2023
0 mio.
i udlodningsmidler til idræt, kultur og foreningslivet i 2023
Der er Danske Spil til alle
Uanset om det handler om at kende holdet eller have heldet med sig, er der Danske Spil til det. De 19 brands, som har hjemme i fire datterselskaber, er alle med til at tilbyde danskerne underholdning i trygge rammer, uanset om det er på det monopoliserede eller det liberaliserede spillemarked. Til glæde for danskerne og til gavn for fællesskabet.