Spillemyndigheden
Udbydes af Danske Licens Spil A/S

Udbydes af Danske Lotteri Spil A/S, undtagen Klasselotteriet der udbydes af det Danske Klasselotteri A/S.

Spil med omtanke

Spil hos os skal være sjovt og må ikke tage overhånd.

Her kan du blive klogere på, hvordan du holder dit spil under kontrol, hvilke risikotegn du skal være opmærksom på, og hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever spilproblemer.

Læs mere
 • Vi har samlet eksperternes gode råd til, hvordan du spiller med omtanke. Hør f.eks. om at sætte forebyggende grænser for dine indbetalinger, om at være åben om dit spil med andre og kunsten at stoppe mens legen er god.

  Læs mere
 • Ved du, hvor meget din hjerne kan skelne myter fra fakta, når du spiller? Falder du i de mest almindelige tankefælder? Hør mere fra ludomanieksperter om, hvordan du kan blive snydt til at tro, at du har mere kontrol end du egentlig har.

  Læs mere
 • Hvis du har svært ved at stoppe med at spille eller tænker på spil, mens du burde have fokus på noget andet, kan det være tegn, du skal være opmærksom på. Hør mere om risikotegn og hvad du kan gøre for at forebygge spilproblemer.

  Læs mere
 • Hvad er en tilbagebetalingsprocent og vinder huset altid? Bliv klogere, når spileksperter fra Danske Spil forklarer.

  Læs mere
Danske Spil
Sunde spillevaner

Vi holder øje med spillemønstre

Vi skal kende kunderne, deres spillevaner og forbrug for at kunne opfange og gribe ind, hvis vi er bekymrede for, at spillet tager overhånd.

Data om og overvågning af spillemønstre har en central rolle i vores indsats for at forebygge spilafhængighed og opfange tegn på spilleproblemer.

I tæt samarbejde med eksperter fra Forskningsklinikken for Ludomani ved Aarhus Universitet lancerede vi Spilscanneren i 2017. Den er baseret på kunstig intelligens og en avanceret matematisk algoritme, der analyserer kunders spillemønstre for tegn på risikofyldt spilleadfærd. Siden er Spilscanneren flere gange blevet forbedret.

Bag om Spilscanneren
AI-drevet overvågning og analyse

Spilscanneren er et uundværligt værktøj i vores indsats for at forebygge spilafhængighed. Baseret på en avanceret matematisk algoritme analyserer den kunders spillemønstre for tegn på problematisk spilleadfærd med afsæt i kombinationer af en lang række risikofaktorer.

Algoritmen bliver løbende forbedret, og senest i 2023 blev den gentrænet med professionelle psykologers vurderinger af, hvad der er udslagsgivende for problematisk spil på baggrund af mere end 1.500 kunders spilleadfærd. Herefter har Spilscanneren ved hjælp af kunstig intelligens lært at genkende mønstrene med henblik på at spotte tegn på spilleproblemer.

Med Spilscanneren kan vi målrette vores hjælp til de kunder, der har brug for den. Samtidig giver den os en unik indsigt i vores kunders adfærd, som hjælper os med at identificere, hvordan vi bedst forebygger risikoen for, at spillet for nogle tager overhånd.

Hurtig reaktion er afgørende

Nyere forskning påviser værdien af at gribe hurtigt ind og gerne i realtid. Derfor har vi tilpasset hyppigheden af Spilscanneren. Den ændring gør det muligt for os at opfange tegn på problematisk spil endnu tidligere, da vi hurtigere kan se og reagere, hvis der forekommer pludselige ændringer i en kundes spillemønster.

Vores evne til hurtig reaktion understøttes af vores ’Early Warning’-system, som har en endnu hurtigere reaktionstid baseret på mindre avanceret data end ved brug af Spilscanneren. ’Early Warning’-systemet analyserer enkeltstående adfærdsparametre, mens Spilscanneren vurderer adfærdsmønstre ud fra kombinationer af en række udvalgte risikofaktorer.