Spillemyndigheden
Udbydes af Danske Licens Spil A/S

Udbydes af Danske Lotteri Spil A/S, undtagen Klasselotteriet der udbydes af det Danske Klasselotteri A/S.

Spil med omtanke

Spil hos os skal være sjovt og må ikke tage overhånd.

Her kan du blive klogere på, hvordan du holder dit spil under kontrol, hvilke risikotegn du skal være opmærksom på, og hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever spilproblemer.

Læs mere
 • Vi har samlet eksperternes gode råd til, hvordan du spiller med omtanke. Hør f.eks. om at sætte forebyggende grænser for dine indbetalinger, om at være åben om dit spil med andre og kunsten at stoppe mens legen er god.

  Læs mere
 • Ved du, hvor meget din hjerne kan skelne myter fra fakta, når du spiller? Falder du i de mest almindelige tankefælder? Hør mere fra ludomanieksperter om, hvordan du kan blive snydt til at tro, at du har mere kontrol end du egentlig har.

  Læs mere
 • Hvis du har svært ved at stoppe med at spille eller tænker på spil, mens du burde have fokus på noget andet, kan det være tegn, du skal være opmærksom på. Hør mere om risikotegn og hvad du kan gøre for at forebygge spilproblemer.

  Læs mere
 • Hvad er en tilbagebetalingsprocent og vinder huset altid? Bliv klogere, når spileksperter fra Danske Spil forklarer.

  Læs mere
Danske Spil
Udlodningsmidlerne

Danske Spils overskud er Danmarks overskud

I næsten 75 år er det danske idræts- og foreningsliv blevet finansieret via overskuddet fra Danske Spil.
udlodningsmidlerne

Overskud til fællesskabet

Siden 1949 har udlodningsmidlerne støttet idræt-, kultur og foreningslivet i Danmark. Vi ved godt, at du ikke spiller for at støtte de lokale spejdere, badmintonklubben eller pensionister, der spiller petanque. Men når du taber, er det da meget rart at vide, hvem der vinder.
Først kom pengene fra Tips. I dag kommer de fra overskuddet fra Danske Lotteri Spil, og nu også Klasselotteriet, som blev en del af Danske Spil koncernen i 2022. Midlerne fordeles ubeskåret til idrætten, kulturen, naturen og sociale formål i henhold til 'Lov om udlodning af overskud fra lotteri'.
Historien bag udlodningsmidlerne
Fællesskabets grundfinansiering
Hvert år får en lang række forskellige foreninger og institutioner glæde af udlodningsmidlerne, og de gik til flere tusinde projekter over hele landet. Fra verdens bedste sportsfolk til dem, der bare er med for sjov. Og fra førerhunde til fællessang. De to store, danske idrætsorganisationer, DIF og DGI, får en stor del af udlodningsmidlerne. Den største del af midlerne er fordelt på forhånd, mens der kan søges om de resterende midler gennem puljer – det gør f.eks. børnehaver, Dyrenes Beskyttelse og Julemærkefonden. 
0 mio.
i samlet samfundsbidrag i 2023
0 mio.
i udlodningsmidler til idræt, kultur og foreningslivet i 2023
Rekordhøjt samfundsmæssigt bidrag
Udlodningsmidlerne udgjorde i 2023 i alt 1.683 mio. kr. Hertil kommer udbytte til staten, statsafgifter og selskabsskat, der tilsammen udgør koncernens samlede samfundsmæssige bidrag, som i 2023 lød på i alt 3.071 mio. kr. Og sådan er det hos Danske Spil; enten vinder kunderne, eller også vinder idrætten, kulturen og det danske samfund.