Spillemyndigheden
Udbydes af Danske Licens Spil A/S

Udbydes af Danske Lotteri Spil A/S, undtagen Klasselotteriet der udbydes af det Danske Klasselotteri A/S.

Spil med omtanke

Spil hos os skal være sjovt og må ikke tage overhånd.

Her kan du blive klogere på, hvordan du holder dit spil under kontrol, hvilke risikotegn du skal være opmærksom på, og hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever spilproblemer.

Læs mere
 • Vi har samlet eksperternes gode råd til, hvordan du spiller med omtanke. Hør f.eks. om at sætte forebyggende grænser for dine indbetalinger, om at være åben om dit spil med andre og kunsten at stoppe mens legen er god.

  Læs mere
 • Ved du, hvor meget din hjerne kan skelne myter fra fakta, når du spiller? Falder du i de mest almindelige tankefælder? Hør mere fra ludomanieksperter om, hvordan du kan blive snydt til at tro, at du har mere kontrol end du egentlig har.

  Læs mere
 • Hvis du har svært ved at stoppe med at spille eller tænker på spil, mens du burde have fokus på noget andet, kan det være tegn, du skal være opmærksom på. Hør mere om risikotegn og hvad du kan gøre for at forebygge spilproblemer.

  Læs mere
 • Hvad er en tilbagebetalingsprocent og vinder huset altid? Bliv klogere, når spileksperter fra Danske Spil forklarer.

  Læs mere
Danske Spil
10.03.2024
Danske Spil krydser fingre for Oscar til dansk kortfilm: ”Outsider, men ikke chanceløs”
Danske Spil krydser fingre for Oscar til dansk kortfilm: ”Outsider, men ikke chanceløs”
Der er plads til behersket dansk optimisme forud for weekendens Oscar-uddeling: Oddssætterne hos Danske Spil øjner en historisk femte dansk kortfilms-statuette.

And the Oscar goes to… Denmark, endnu engang.

Sådan kan det komme til at lyde, når der natten til mandag skal uddeles Oscar-statuetter til årets bedste film. De rød-hvide farver er repræsenteret i kortfilms-kategorien, hvor Lasse Lyskjær Noers danske kortfilm 'Ridder Lykke' er blevet nomineret til en Oscar.

Og selv om en anden film er klar favorit i kategorien, så vil oddssætter Mathias Reimer Larsen bestemt ikke afvise en dansk triumf.

”Ridder Lykke ser ud til at få større og større chancer for at vinde statuetten, som uddelingen kommer tættere og tættere på. Lykkeridderen er stadig en outsider, men den er bestemt ikke chanceløs. Da nomineringerne blev offentliggjort i slutningen af januar, vurderede vi, at den havde omkring 12,5 procents chance for at vinde, men som nu giver vi den faktisk over 20 procents chance. Det virker til, at filmens unikke blanding af sorg og humor er noget, som folk kan relatere til – vi kan i hvert fald se, at vores kunder tror på dansk sejr,” siger Mathias Reimer Larsen.

Således har 80 procent af Danske Spils kunder gættet på, at den danske kortfilm tager Oscar med hjem, så der er stor opbakning til ’Ridder Lykke’ herhjemme fra.

Oppe mod kæmpe favorit

Han understreger dog, at Ridder Lykke stadig kun er outsider: Den kæmpestore favorit er Wes Andersons stjernespækkede kortfilm ’The Wonderful story of Henry Sugar’ med blandt andre Benedict Cumberbatch og Ralph Fiennes på rollelisten.

I hovedkategorien er Mathias Reimer Larsen til gengæld ikke så meget i tvivl om udfaldet.

”Filmen ’Oppenheimer’ er så stor favorit, at vi er ret sikre på, at den også går hen og vinder. Og det er vores kunder også. Mere end otte ud af 10 indskud på spillet er sat på Oppenheimer, og vores chancevurdering har i løbet af pris-sæsonen rykket sig fra 11 procents vinderchance til næsten 100. Ja, man kan vel sige, at vi er bombesikre på, at den går hen og vinder Oscar’en som årets bedste film,” siger Mathias Reimer Larsen.

Oscarshowet løber af stablen natten til mandag og kan ses direkte på TV2 allerede fra klokken 22.05 søndag aften.