Spillemyndigheden
Udbydes af Danske Licens Spil A/S

Udbydes af Danske Lotteri Spil A/S, undtagen Klasselotteriet der udbydes af det Danske Klasselotteri A/S.

Spil med omtanke

Spil hos os skal være sjovt og må ikke tage overhånd.

Her kan du blive klogere på, hvordan du holder dit spil under kontrol, hvilke risikotegn du skal være opmærksom på, og hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever spilproblemer.

Læs mere
 • Vi har samlet eksperternes gode råd til, hvordan du spiller med omtanke. Hør f.eks. om at sætte forebyggende grænser for dine indbetalinger, om at være åben om dit spil med andre og kunsten at stoppe mens legen er god.

  Læs mere
 • Ved du, hvor meget din hjerne kan skelne myter fra fakta, når du spiller? Falder du i de mest almindelige tankefælder? Hør mere fra ludomanieksperter om, hvordan du kan blive snydt til at tro, at du har mere kontrol end du egentlig har.

  Læs mere
 • Hvis du har svært ved at stoppe med at spille eller tænker på spil, mens du burde have fokus på noget andet, kan det være tegn, du skal være opmærksom på. Hør mere om risikotegn og hvad du kan gøre for at forebygge spilproblemer.

  Læs mere
 • Hvad er en tilbagebetalingsprocent og vinder huset altid? Bliv klogere, når spileksperter fra Danske Spil forklarer.

  Læs mere
Danske Spil
14.03.2024
Ældre randrusianer vinder 8.000.000 kroner i Lotto: ”Det allerbedste er, at jeg kan dele med min søn!”
Ældre randrusianer vinder 8.000.000 kroner i Lotto: ”Det allerbedste er, at jeg kan dele med min søn!”
Både todo-liste og indkøbsseddel er alenlange hos en ældre kvinde fra Randers, der har vundet millioner i Lotto sammen med sin voksne søn – men selv om hun godt kan bruge alle pengene selv, så er det alligevel bedst at dele.

Penge er bare penge, og de er først for alvor sjove, når man bruger dem, eller når man giver dem væk.

Sådan siger en ældre kvinde fra Randers, der for nyligt ramte syv rigtige i Lotto til en værdi af 8.000.000 kroner.

Det med at give pengene væk, er i første omgang ikke et problem: Hun har nemlig spillet sammen med sin søn, så halvdelen af de 8.000.000 er hans.

”Det allerbedste er, at jeg kan dele med min søn, som bor i København,” fortæller den glade mor, som ikke har problemer med at bruge løs af sin egen halvdel af de mange millioner.

Blandet andet skal hendes eget køkken opdateres, og herefter kommer en lind talestrøm med en længere indkøbsliste:

”Det er et gammelt køkken i teaktræ fra ’71. Jeg har fået det malet, og nu skal jeg have et nyt komfur, en ny emhætte og et nyt køleskab. Jeg har også tre vinduer, der er punkterede, så de skal ordnes. Og et nyt wc og badeværelse. Og så skal jeg havde lavet trappetrinnene foran min dejlige dør, så der er bedre adgang til skraldespandene. Og så skal jeg have lavet en garageport, der selv kan vippe op og ned. Og sternbrædderne skal også ordnes. Jeg har selv malet dem, men de skal også sættes op. Og i min indkørsel er der lige nu småsten, men der vil jeg hellere have fliser. Det koster jo nok lige 50.000 ekstra,” remser kvinden lynhurtigt op, så man næsten ikke kan følge med.

Selv om hun ikke har noget imod at bruge af gevinsten, så er der dog også ting, hun ikke gider bruge penge på, og her er listen akkurat lige så præcis:

”Hvis jeg havde vundet for 20 år siden, der havde jeg nok købt mig et sommerhus, men det vil jeg ikke nu. Så skal man jo også have en bil, og det vil jeg heller ikke. Jeg kan også sagtens tage en taxa i stedet. Og iPad, sådan en har jeg ikke, og det vil jeg heller ikke have, for du vænner dig bare til den, og så kan du ikke undvære den. Og jeg er altså heller ikke typen, der siger: ’Nu skal jeg have en pels!’ Nej, fy for søren. Og jeg skal heller ikke have en dyr diamant af kæresten, nej: Hvis jeg fik sådan en, så ville jeg sælge den. Folk er jo forskellige, og jeg er ikke et luksusdyr. Det er jo også bare døde ting. Jeg er et praktisk menneske, som har det godt. Og det er jo bare penge,” siger hun og tilføjer med et grin:

”Det er bare penge, men det er mange penge, og de gør også, at jeg kan gøre lige, hvad jeg har lyst til, så længe jeg er rask og sund, og det er jeg. Jeg er frisk som en havørn,” siger hun.

Om Lotto

Lotto tallene trækkes hver lørdag aften, og det er de blevet uden afbrydelse siden 7. oktober 1989. Førstepræmiepuljen er altid på mindst 8.000.000 kroner.
Den højeste Lotto gevinst nogensinde blev vundet i 2008, hvor en heldig spiller fra København vandt 38.564.007 kroner.
Siden 2015 har Lotto haft en Millionærgaranti – i september 2023 omdøbt til Millionærchancen - som betyder, at der fast hver lørdag bliver trukket lod om to gange 1.000.000 kroner blandt alle ugens spillede rækker.