Spillemyndigheden
Udbydes af Danske Licens Spil A/S

Udbydes af Danske Lotteri Spil A/S

Udbydes af Det Danske Klasselotteri A/S

Spil sikkert med Spil-id

Spil med omtanke

Spil hos os skal være sjovt og må ikke tage overhånd.

Her kan du blive klogere på, hvordan du holder dit spil under kontrol, hvilke risikotegn du skal være opmærksom på, og hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever spilproblemer.

Læs mere
 • Vi har samlet eksperternes gode råd til, hvordan du spiller med omtanke. Hør f.eks. om at sætte forebyggende grænser for dine indbetalinger, om at være åben om dit spil med andre og kunsten at stoppe mens legen er god.

  Læs mere
 • Ved du, hvor meget din hjerne kan skelne myter fra fakta, når du spiller? Falder du i de mest almindelige tankefælder? Hør mere fra ludomanieksperter om, hvordan du kan blive snydt til at tro, at du har mere kontrol end du egentlig har.

  Læs mere
 • Hvis du har svært ved at stoppe med at spille eller tænker på spil, mens du burde have fokus på noget andet, kan det være tegn, du skal være opmærksom på. Hør mere om risikotegn og hvad du kan gøre for at forebygge spilproblemer.

  Læs mere
 • Hvad er en tilbagebetalingsprocent og vinder huset altid? Bliv klogere, når spileksperter fra Danske Spil forklarer.

  Læs mere
Danske Spil
02.03.2024
Vinder million i Lotto og bruger det meste på lån og luksus-ferie: ”Resten skal vi klatte væk!”
Vinder million i Lotto og bruger det meste på lån og luksus-ferie: ”Resten skal vi klatte væk!”
Bare fordi man er fornuftig behøver man jo ikke være kedelig! En vestsjællandsk mand i 40’erne vinder 1.000.000 i Lotto og har pludselig råd til både låne-afdrag og ekstra luksus til hverdag og fest.

”Hvis man flotter sig lidt ekstra, så løber pengene altså hurtigt!”

Sådan siger en vestsjællandsk mand midt i 40’erne, som for nyligt var så heldig at vinde 1.000.000 skattefrie kroner, da han havde spillet Lotto via sin mobiltelefon.

Hans kupon blev udtrukket i ekstratrækningen Millionærchancen, og så stod der pludselig en million på kontoen – og hvad gør man så?

”Jeg gik totalt i praktisk mode for at finde ud af, hvordan vi kunne få mest muligt ud af gevinsten. For hvis man ikke passer på, så klatter man dem jo bare væk!” siger han.

Det ’mest praktiske’, som manden kunne komme frem til, var at bruge en stor sum på at afbetale på gælden, hvilket helt konkret betyder, at manden og hans kone nu har 7.000 kroners ekstra luft i budgettet til tant og fjas, hver eneste måned.

Derudover, så blev der også lige råd til lidt – eller meget – ekstra luksus på en charterferie sydpå. Ferien, en ’kærestetur’ med konen, var allerede booket og betalt, før gevinsten kom i hus, men:

”Med gevinsten så kunne vi rigtigt flotte os dernede. Den fik lige lidt ekstra på det hele. Vi kørte lidt mere taxa, vi fik opgraderet vores all inclusive, så der også var ekstra roomservice, og så blev det nogle lidt dyrere solbriller, jeg købte. Du ved, ikke dem der, man køber af en mand, nede på stranden, men nogle ordentlige nogen. Det var lækkert,” fortæller manden, som fortæller, at langt størstedelen af gevinsten dermed allerede er væk igen. Men ikke den hele.

”Vi har jo stadig lidt ekstra på bufferen. Jeg har efterladt 100.000 kroner på bufferkontoen. Så kan vi gå og klatte det væk. Man skal jo også kunne mærke det, når man har vundet en million, ik?” slutter han.

Om Millionærchancen

Millionærchancen gik fra 2015 til og med august 2023 under navnet Millionærgarantien, men den gør stadig det samme: Garanterer, at der hver eneste uge findes to heldige danskere, der vinder 1.000.000 kroner. De to millionærer findes ved lodtrækning blandt samtlige ugens spillede rækker - uanset om der er gevinst på rækken. Derudover så trækkes der sidste lørdag i måneden lod om 5 x 1.000.000 på alle månedens spillede rækker - så husk at gemme din kupon, også selv om der ikke skulle være gevinst i første omgang.