Spillemyndigheden
Udbydes af Danske Licens Spil A/S

Udbydes af Danske Lotteri Spil A/S, undtagen Klasselotteriet der udbydes af det Danske Klasselotteri A/S.

Spil med omtanke

Spil hos os skal være sjovt og må ikke tage overhånd.

Her kan du blive klogere på, hvordan du holder dit spil under kontrol, hvilke risikotegn du skal være opmærksom på, og hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever spilproblemer.

Læs mere
 • Vi har samlet eksperternes gode råd til, hvordan du spiller med omtanke. Hør f.eks. om at sætte forebyggende grænser for dine indbetalinger, om at være åben om dit spil med andre og kunsten at stoppe mens legen er god.

  Læs mere
 • Ved du, hvor meget din hjerne kan skelne myter fra fakta, når du spiller? Falder du i de mest almindelige tankefælder? Hør mere fra ludomanieksperter om, hvordan du kan blive snydt til at tro, at du har mere kontrol end du egentlig har.

  Læs mere
 • Hvis du har svært ved at stoppe med at spille eller tænker på spil, mens du burde have fokus på noget andet, kan det være tegn, du skal være opmærksom på. Hør mere om risikotegn og hvad du kan gøre for at forebygge spilproblemer.

  Læs mere
 • Hvad er en tilbagebetalingsprocent og vinder huset altid? Bliv klogere, når spileksperter fra Danske Spil forklarer.

  Læs mere
Danske Spil
23.03.2024
Vinder 8.000.000 i Lotto: ”Penge er ikke alt – bare frihed”
Vinder 8.000.000 i Lotto: ”Penge er ikke alt – bare frihed”
Kvinde fra Hovedstaden vinder den store gevinst i Lotto – og glæder sig til at forkæle sine børn og børnebørn: ”De betyder alt for os.”

”Det er sindssygt, det er fantastisk. Man siger, at penge ikke er alt, men det giver altså noget frihed at have så mange af dem!”

Sådan siger en kvinde fra den vestlige side af Region Hovedstaden, efter at hun og hendes mand for nyligt vandt 8.000.000 kroner i Lotto.

Kvinden havde spillet Lotto via sit PLUS-abonnement, og var egentlig vant til, at det kun blev til små tocifrede trøstepræmier. Indtil hun så modtog et af de vinderopkald, som hun hidtil hun havde drømt om.

”Det var ligesom, man ser i reklamen på tv. ’Dav, det er Lars fra Danske Spil. Sidder du ned?’ og så videre. Det var fantastisk,” fortæller kvinden, som endnu ikke har brugt ret mange af pengene.

”Lige først vidste vi ikke, hvad vi skulle gøre – så vi kørte ud for at købe en masse ting til vores børnebørn,” fortæller kvinden med et grin. Hun tilføjer dog, at der skam er blevet gjort et lille indhug i gevinsten.

”Vi har blandt andet renoveret lidt på vores hus. Men nu er målet ellers bare at give vores børn alt det, de har brug for. Vores børn skal også mærke og have glæde af, at vi har vundet,” fortæller hun.

”Vi har allerede overøset vores børn med gaver, og vi har betalt gæld af for dem. Det kunne de jo nok selv have klaret med tiden, men nu har vi hjulpet til, så både de og vores børnebørn er blevet sikret fremover. De betyder alt for os,” siger kvinden.

Udover lidt gaver til familien, så har ægteparret endnu ikke sådan for alvor fået fejret den store gevinst.

Men det planlægger de at råde bod på: Inden længe vil de nemlig invitere familien med børn og børnebørn på en lækker ferie sydpå.

Med alt betalt, naturligvis:

”Ja, det bliver bare luksus fra start til slut, det kan du dæleme tro, det bliver. Vi kan lige så godt fyre den af!” siger den glade kvinde.

Om Lotto

Lotto tallene trækkes hver lørdag aften, og det er de blevet uden afbrydelse siden 7. oktober 1989. Førstepræmiepuljen er altid på mindst 8.000.000 kroner.
Den højeste Lotto gevinst nogensinde blev vundet i 2008, hvor en heldig spiller fra København vandt 38.564.007 kroner.
Siden 2015 har Lotto haft en Millionærgaranti – i september 2023 omdøbt til Millionærchancen - som betyder, at der fast hver lørdag bliver trukket lod om to gange 1.000.000 kroner blandt alle ugens spillede rækker.