Spillemyndigheden
Udbydes af Danske Licens Spil A/S

Udbydes af Danske Lotteri Spil A/S

Udbydes af Det Danske Klasselotteri A/S

Spil sikkert med Spil-id

Spil med omtanke

Spil hos os skal være sjovt og må ikke tage overhånd.

Her kan du blive klogere på, hvordan du holder dit spil under kontrol, hvilke risikotegn du skal være opmærksom på, og hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever spilproblemer.

Læs mere
 • Vi har samlet eksperternes gode råd til, hvordan du spiller med omtanke. Hør f.eks. om at sætte forebyggende grænser for dine indbetalinger, om at være åben om dit spil med andre og kunsten at stoppe mens legen er god.

  Læs mere
 • Ved du, hvor meget din hjerne kan skelne myter fra fakta, når du spiller? Falder du i de mest almindelige tankefælder? Hør mere fra ludomanieksperter om, hvordan du kan blive snydt til at tro, at du har mere kontrol end du egentlig har.

  Læs mere
 • Hvis du har svært ved at stoppe med at spille eller tænker på spil, mens du burde have fokus på noget andet, kan det være tegn, du skal være opmærksom på. Hør mere om risikotegn og hvad du kan gøre for at forebygge spilproblemer.

  Læs mere
 • Hvad er en tilbagebetalingsprocent og vinder huset altid? Bliv klogere, når spileksperter fra Danske Spil forklarer.

  Læs mere
Danske Spil
30.03.2024
Ægtepar vinder 1.000.000 i Lotto: ”Vi ringede til børnene og sagde, gå lige ind og kig på din konto”
Ægtepar vinder 1.000.000 i Lotto: ”Vi ringede til børnene og sagde, gå lige ind og kig på din konto”
Et ægtepar fra Sydsjælland har fået rig lejlighed til at glæde børnene: De har vundet 1.000.000 i Lotto, men har slet ikke brug for så mange penge selv. Nu giver de penge væk, og får til gengæld glæden ved at glæde andre.

Pengene fik ikke lov at stå særligt længe på kontoen, da et ældre ægtepar fra Sydsjælland vandt en million kroner i Lotto. Knapt havde Danske Spil overført pengene, før ægteparret med et par hurtige museklik fik sendt en stor del af beløbet videre.

”Vi overførte en masse penge til vores børn, og så ringede vi til børnene og sagde, gå lige ind og kig på din konto. Og så blev de jo helt vilde. Åh, det havde vi det rigtigt hyggeligt med,” fortæller kvinden, som i første omgang havde vundet pengene på sit PLUS-abonnement

”Det er det, der er glæden ved at vinde så mange penge: At man kan gøre andre glade. Det er den største gave at se alle andre blive glade,” fortæller hun.

Også børnene blev meget glade for de kontante gaver, men der var stor forskel på, hvordan de fejrede det.

”Den store tager børnene med til London, for det har de drømt om. Den mellemste skal have et nyt badeværelse. Den lille er så fornuftig, at hun har købt et par øreringe og lader resten stå på kontoen,” fortæller den glade mor og bedstemor, som dog slet ikke var færdig med at klikke på musen inde i netbanken.

”Vi har altid snakket om, at hvis vi vandt den store gevinst i Lotto eller Eurojackpot, så skulle børnene have 10 procent hver, og så skulle fætre og kusiner også have lidt, så der var faktisk rigtigt mange, der blev rigtigt glade,” fortæller kvinden, som allerede synes, at hun har fået utroligt meget ud af gevinsten – selv om hun næsten ikke har brugt noget på sig selv og manden.

”Vi har allerede en helt ny bil. Vi har, hvad vi skal have. Jeg har masser af smykker, nej der er ikke noget, vi mangler. Jeg har ikke brug for tre måneder i Australien. Men vi tager da på mange små-ture, og det skal der nok blive råd til. Vi har et par venner, som vi plejer at rejse med, og dem vil vi invitere på en uges ferie sydpå. Det fortæller vi dem, når vi skal spise middag med dem nu på lørdag. Det bliver de glade for,” siger kvinden.

Om Lotto

Lotto tallene trækkes hver lørdag aften, og det er de blevet uden afbrydelse siden 7. oktober 1989. Førstepræmiepuljen er altid på mindst 8.000.000 kroner.
Den højeste Lotto gevinst nogensinde blev vundet i 2008, hvor en heldig spiller fra København vandt 38.564.007 kroner.
Siden 2015 har Lotto haft en Millionærgaranti – i september 2023 omdøbt til Millionærchancen - som betyder, at der fast hver lørdag bliver trukket lod om to gange 1.000.000 kroner blandt alle ugens spillede rækker.