Spillemyndigheden
Udbydes af Danske Licens Spil A/S

Udbydes af Danske Lotteri Spil A/S, undtagen Klasselotteriet der udbydes af det Danske Klasselotteri A/S.

Spil med omtanke

Spil hos os skal være sjovt og må ikke tage overhånd.

Her kan du blive klogere på, hvordan du holder dit spil under kontrol, hvilke risikotegn du skal være opmærksom på, og hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever spilproblemer.

Læs mere
 • Vi har samlet eksperternes gode råd til, hvordan du spiller med omtanke. Hør f.eks. om at sætte forebyggende grænser for dine indbetalinger, om at være åben om dit spil med andre og kunsten at stoppe mens legen er god.

  Læs mere
 • Ved du, hvor meget din hjerne kan skelne myter fra fakta, når du spiller? Falder du i de mest almindelige tankefælder? Hør mere fra ludomanieksperter om, hvordan du kan blive snydt til at tro, at du har mere kontrol end du egentlig har.

  Læs mere
 • Hvis du har svært ved at stoppe med at spille eller tænker på spil, mens du burde have fokus på noget andet, kan det være tegn, du skal være opmærksom på. Hør mere om risikotegn og hvad du kan gøre for at forebygge spilproblemer.

  Læs mere
 • Hvad er en tilbagebetalingsprocent og vinder huset altid? Bliv klogere, når spileksperter fra Danske Spil forklarer.

  Læs mere
Danske Spil
08.03.2024
Danske Spil om X Factor: ”Vi er allerede ret skråsikre på, hvem der går i finalen”
Danske Spil om X Factor: ”Vi er allerede ret skråsikre på, hvem der går i finalen”
Efter bare to liveshows tegner der sig et klart billede af styrkeforholdet i årets X Factor. Danske Spils oddssættere føler sig ret sikre på, hvilke deltagere, der går hele vejen til finalen – og hvem der bliver stemt hjem som de næste.

Tre kæmpe finalefavoritter og fire, der højest kan håbe på at være med et par uger endnu.

Sådan ser feltet af deltagere i årets X Factor ud, hvis du spørger oddssætterne hos Danske Spil.

”Cristian Oprea, Selmani og Helene Frank fortsætter med at imponere os, og vi er allerede ret skråsikre på, at det er netop de tre deltagere, som skal kæmpe om titlen, når vi kommer til finalen i Randers,” siger Mathias Reimer Larsen, der er oddssætter hos Danske Spil, og der i en årrække har fulgt X Factor tæt.

Oddssætteren beviste i sidste uge, at han ved, hvad han taler om, da han helt korrekt forudså, at det blev Nicolaj Lindby, som måtte forlade programmet.

”Vi fik ret, da Nicolaj Lindby måtte forlade programmet - med nogle ret hårde ord fra dommerne på vej ud ad døren. Og vi fik også ret, da vi forudså, at det var pige-gruppen Cyklus, som var med i farezonen. Der tror vi også, de havner på fredag, og denne gang overlever de ikke,” siger Mathias Reimer Larsen.

Statistikken er imod Cyklus
Han påpeger, at det statistisk set ofte er dem, der overlevede i farezonen ugen før, der bliver stemt ud næste gang.

”Statistikken holdt stik i sidste uge, og vi er jo ret glade for statistik her i Danske Spil. Vi giver lige nu 60 procents chance for, at det bliver Cyklus, der ryger ud på fredag. Det er til gengæld mere åbent, hvem der skal med ned i farezonen, men det bliver enten Elva, KAOS eller Mariya. Vi hælder mest til, at det bliver Elva,” siger Mathias Reimer Larsen.

Selvom oddssætteren virker sikker på både de tre finaledeltagere og på, hvem der ryger ud som den næste, så rækker skråsikkerheden ikke til at forudsige, hvem der i sidste ende vinder det hele.

”Arh, den venter vi lige lidt med. Vi er godt nok skråsikre, men der er ingen grund til at blive alt for kæphøje. Men jeg kan da sige, at kunderne er enige med os, da 58 procent af alle indskud er fordelt nogenlunde ligeligt på vores tre finalefavoritter, Christian, Selmani og Helene Frank,” siger Mathias Reimer Larsen.

X Factor kan følges live på TV2 fra kl. 20.00 fredag aften.