Spillemyndigheden
Udbydes af Danske Licens Spil A/S

Udbydes af Danske Lotteri Spil A/S

Udbydes af Det Danske Klasselotteri A/S

Spil sikkert med Spil-id

Spil med omtanke

Spil hos os skal være sjovt og må ikke tage overhånd.

Her kan du blive klogere på, hvordan du holder dit spil under kontrol, hvilke risikotegn du skal være opmærksom på, og hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever spilproblemer.

Læs mere
 • Vi har samlet eksperternes gode råd til, hvordan du spiller med omtanke. Hør f.eks. om at sætte forebyggende grænser for dine indbetalinger, om at være åben om dit spil med andre og kunsten at stoppe mens legen er god.

  Læs mere
 • Ved du, hvor meget din hjerne kan skelne myter fra fakta, når du spiller? Falder du i de mest almindelige tankefælder? Hør mere fra ludomanieksperter om, hvordan du kan blive snydt til at tro, at du har mere kontrol end du egentlig har.

  Læs mere
 • Hvis du har svært ved at stoppe med at spille eller tænker på spil, mens du burde have fokus på noget andet, kan det være tegn, du skal være opmærksom på. Hør mere om risikotegn og hvad du kan gøre for at forebygge spilproblemer.

  Læs mere
 • Hvad er en tilbagebetalingsprocent og vinder huset altid? Bliv klogere, når spileksperter fra Danske Spil forklarer.

  Læs mere
Danske Spil
19.04.2024
729 millioner kroner i puljen i aften – det sagde de største vindere
729 millioner kroner i puljen i aften – det sagde de største vindere
Alle kan drømme om at vinde de enorme gevinster i Eurojackpot. Men otte danskere kan gøre mere end det. De kan snakke med om, hvordan det rent faktisk er at vinde et trecifret millionbeløb. Læs herunder, hvad nogle af de største vindere sagde dengang.

Der er masser af materiale til gode drømme, når førstepræmiepuljen i Eurojackpot i aften når helt op på 729 millioner kroner – men for en lille, udvalgt skare er drømmene allerede blevet til virkelighed: Otte gange siden den første trækning i Eurojackpot i 2012 er det sket, at en dansker har vundet en gevinst på over 100 millioner kroner.

I 2021 vandt en mand fra Roskilde Kommune over 310 millioner. Og det skulle fejres med at opfylde en drengedrøm om at blive rigtigt godt kørende:

”Desværre havde Ferrari lukket om lørdagen, så jeg kørte ud til Mercedes i stedet for og lagde en bestilling. Om søndagen åbnede Ferrari så ekstraordinært for os, men det er jo svært at vælge. Men altså. Tænkt lige på hvor stort det er at kunne tage sin søn med til sådan en oplevelse – og lade ham være med til at vælge. Jeg kan slet ikke være i min krop over det,” lød det dengang fra den bilglade vinder.

I 2022 var det en mand fra Fyn, der ramte plet med en førstepræmie i Eurojackpot på 107 millioner.

”Jeg kigger på en halvstor og halvdyr lejlighed. Den har også elevator, så jeg kan blive gammel i den. Men det kunne godt være, at jeg skulle kigge på et par stykker mere. Måske vil jeg købe noget feriebolig i USA eller Spanien. Jeg når ikke at bruge alle pengene selv, så jeg vil i stedet glæde nogen af dem, jeg holder af,” sagde manden dengang.

Helt tilbage i 2012, da Eurojackpot stadig var en relativt ny størrelse, var det en mand fra Storkøbenhavn, der var heldig. Han fortalte, at han havde passet ekstra godt på sin kupon, da han opdagede, at den var hele 135 millioner kroner værd.

”Jeg har haft gemt vinder-sedlen i min højre sok, siden jeg fandt ud af det. Jeg havde egentlig spillet, som jeg plejer. Men jeg købte tilfældigt ekstra fire rækker. Det var en af dem, jeg vandt på. Nu skal der laves noget tant og fjas. Jeg overvejer at købe en lejlighed sydpå. Måske skal lejligheden herhjemme skiftes ud med et hus. Og så glæder jeg mig til at investere pengene. Jeg holder i forvejen Børsen, nu bliver det rigtig sjovt,” fortalte han dengang.

Hos Danske Spil kan de også snakke med om de allerstørste gevinster, for det er også en kæmpe oplevelse at få lov at udbetale så store beløb.

”I sommeren 2022 havde vi æren af at udbetale en makspulje til en dansker, og når man først har haft den oplevelse én gang, så kan jeg love, at man gerne vil opleve det igen. Og når det føles så skelsættende at udbetale trekvart milliard kroner, så tænk på, hvordan det må føles at modtage en så enorm sum penge…” siger Malene Mølgaard, som er adm. direktør i Danske Lotteri Spil, der står bag Eurojackpot i Danmark.

De største danske gevinster i Eurojackpot:

1 - 750.000.000 kr. – 2022, Meny i Blåvand

2 - 315.009.958 kr. – 2015, Helsingør

3 - 310.785.127 kr. – 2021, Roskilde Kommune

4 - 210.688.619 kr. – 2018, Vestsjælland

5 - 148.183.435 kr. – 2017, Hjørring Kommune

6 - 135.177.015 kr. – 2012, Storkøbenhavn

7 - 114.000.000 kr. – 2017, Nordsjælland

8 - 107.000.000 kr. – 2022, Fyn