Spillemyndigheden
Udbydes af Danske Licens Spil A/S

Udbydes af Danske Lotteri Spil A/S

Udbydes af Det Danske Klasselotteri A/S

Spil sikkert med Spil-id

Spil med omtanke

Spil hos os skal være sjovt og må ikke tage overhånd.

Her kan du blive klogere på, hvordan du holder dit spil under kontrol, hvilke risikotegn du skal være opmærksom på, og hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever spilproblemer.

Læs mere
 • Vi har samlet eksperternes gode råd til, hvordan du spiller med omtanke. Hør f.eks. om at sætte forebyggende grænser for dine indbetalinger, om at være åben om dit spil med andre og kunsten at stoppe mens legen er god.

  Læs mere
 • Ved du, hvor meget din hjerne kan skelne myter fra fakta, når du spiller? Falder du i de mest almindelige tankefælder? Hør mere fra ludomanieksperter om, hvordan du kan blive snydt til at tro, at du har mere kontrol end du egentlig har.

  Læs mere
 • Hvis du har svært ved at stoppe med at spille eller tænker på spil, mens du burde have fokus på noget andet, kan det være tegn, du skal være opmærksom på. Hør mere om risikotegn og hvad du kan gøre for at forebygge spilproblemer.

  Læs mere
 • Hvad er en tilbagebetalingsprocent og vinder huset altid? Bliv klogere, når spileksperter fra Danske Spil forklarer.

  Læs mere
Danske Spil
26.04.2024
Danske Spil: Syv ud af 10 tror på sol og sommer inden for en måned
Danske Spil: Syv ud af 10 tror på sol og sommer inden for en måned
Sommeren lader vente på sig, men danskerne er generelt mere sommer-optimistiske end både DMI og Danske Spil: Flertallet tror – eller håber? – på sommer den kommende måned.

Korte ærmer, shorts, solbriller, grill, sol og 25 graders varme…

Årets første sommerdag lader vente på sig, men tilsyneladende er danskerne ved at være trætte af at vente.

Hos Danske Spil kan man gætte med på, hvornår termometeret første gang når op på de 25 grader, som skal til, før DMI officielt kalder det for ’årets første sommerdag’.

Og danskerne er tilsyneladende ægte sommer-optimister. Hele syv ud af 10 danskere tror ifølge Danske Spil, at den første sommerdag falder allersenest 26. maj.

Eller tror og tror… måske er det snarere et udtryk for håb?

”Lige præcis med hensyn til vejr-spillet, så er der en del, der tyder på, at vores kunder generelt lytter meget til hjertet. Det handler formentlig om, at vores kunder håber, at sommeren er lige rundt om hjørnet, det kan vi tydeligt se i vores data: Hver gang det bliver lidt varmere i vejret, så kan vi næsten fornemme, hvordan danskerne står klar til at flå låget af grillen hjemme i haven, som en øko-ko, der skal på græs for første gang,” siger oddssætter hos Danske Spil, Peter Emmike Rasmussen.

Danskernes håb bakkes dog på ingen måde op af hverken Danske Spil eller DMI.

Peter Emmike Rasmussen vurderer, at der kun er godt 20 procents chance for, at den kommende uge byder på en dag med mindst 25 grader, og de følgende uger er udsigterne endnu værre.

I DMI’s treugers-prognose ventes der i den kommende uge temperaturer på op mod 20 grader, men derefter følger 14 dage med højst 15-16 grader.

Selv om danskerne generelt er meget sommer-optimistiske, så er der selvfølgelig også dem, der går i den helt modsatte grøft. Der er således en lille gruppe danskere, der har gættet på, at der ikke kommer en eneste sommerdag i år – hvis de får ret, så får de til gengæld et solidt tilskud til en solferie sydpå: Danske Spil kvitterer for sortsynet ved at give sommer-pessimisterne pengene 150 gange igen.

De seneste tre år faldt første sommerdag henholdsvis 23., 18., og 10. maj. I både 2020 og 2019, skulle vi helt hen i juni, før temperaturen nåede over 25 grader.

Sådan fordeler de resterende indskud sig i Danske Spils spil om årets første sommerdag.

Uge 17 15%

Uge 18 19%

Uge 19 14%

Uge 20 10%

Uge 21 11%

Uge 22 7%

Uge 23 3%

Uge 24 5 %

Uge 25 5%

Uge 26, 27, 28, 30 hver 1%

Uge 31 3%

Uge 32 1 %

Uge 33 0 %

INGEN sommerdage over 25 grader: 3%