Spillemyndigheden
Udbydes af Danske Licens Spil A/S

Udbydes af Danske Lotteri Spil A/S, undtagen Klasselotteriet der udbydes af det Danske Klasselotteri A/S.

Spil med omtanke

Spil hos os skal være sjovt og må ikke tage overhånd.

Her kan du blive klogere på, hvordan du holder dit spil under kontrol, hvilke risikotegn du skal være opmærksom på, og hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever spilproblemer.

Læs mere
 • Vi har samlet eksperternes gode råd til, hvordan du spiller med omtanke. Hør f.eks. om at sætte forebyggende grænser for dine indbetalinger, om at være åben om dit spil med andre og kunsten at stoppe mens legen er god.

  Læs mere
 • Ved du, hvor meget din hjerne kan skelne myter fra fakta, når du spiller? Falder du i de mest almindelige tankefælder? Hør mere fra ludomanieksperter om, hvordan du kan blive snydt til at tro, at du har mere kontrol end du egentlig har.

  Læs mere
 • Hvis du har svært ved at stoppe med at spille eller tænker på spil, mens du burde have fokus på noget andet, kan det være tegn, du skal være opmærksom på. Hør mere om risikotegn og hvad du kan gøre for at forebygge spilproblemer.

  Læs mere
 • Hvad er en tilbagebetalingsprocent og vinder huset altid? Bliv klogere, når spileksperter fra Danske Spil forklarer.

  Læs mere
Danske Spil
05.04.2024
Danske Spil om historisk tæt X Factor: Én god sang kan afgøre det hele
Danske Spil om historisk tæt X Factor: Én god sang kan afgøre det hele
Christian Oprea, Selmani eller Helene Frank – ifølge Danske Spils oddssætter er det helt åbent, hvem der vinder fredagens finale i X Factor 2024: ”Jeg erindrer ikke, at en finale har været så tæt: For alle tre deltagere gælder det, at sejren kun er én god sang væk,” lyder vurderingen fra oddssætteren.

Det er de tre forhåndsfavoritter, der i fredagens X Factor-finale skal forsøge at gå hele vejen og vinde 2024-udgaven af det populære fredagsshow.

”Der har været overraskelser undervejs, men i bund og grund er det de tre rigtige og forventede deltagere, der er i finalen. Vi havde fra starten Helene Frank, Selmani og Christian Oprea som klare favoritter til at nå finalen, så det kommer ikke som en overraskelse for os, at de nu står der. Normalt er X Factor lige så meget en popularitetskonkurrence som en sangkonkurrence, men i år er det som om, at showet for alvor har handlet om deltagernes evner bag mikrofonen på scenen: X Factor er blevet til en rigtig sangkonkurrence,” konstaterer Danske Spils oddssætter og X Factor-ekspert, Mathias Reimer Larsen, der i årevis har fulgt showet tæt fra sidelinjen.

Af samme grund har han også svært ved at udpege en sikker vinder før finalen, for alt afhænger af præstationerne på aftenen.

”Jeg kan ikke mindes, at en finale har virket så tæt før, og jeg er faktisk lidt usikker på, hvem favoritten er. Det er næsten som om vores krystalkugle er blevet en lille smule uklar i billedet her på målstregen. Helene Frank virker fortsat til at være både dommernes og seernes darling, og hun er derfor trods alt vores favorit før det endelige opgør fredag aften. Men.... vi sidder også med en følelse af, at alt kan ske. Hele sæsonen igennem har det virket som om, deltagernes performance på aftenen har været meget afgørende for seernes stemmer, og vi tror på, at det også gælder i finalen,” siger Mathias Reimer Larsen og sammenfatter:

”Hvis Oprea eller Selmani kan diske op med noget overraskende, omfavnende og imponerende, så er sejren heller ikke længere væk end én god sang. Nok er Helene Frank favorit, men i vores optik er X Factor 2024 stadig helt åben lige til det sidste, og det virker til, at vores kunder har samme opfattelse. 33 procent tror på Helene, 27 procent på Oprea og 22 procent har gættet på Selmani, mens resten har troet på en af de deltagere, der ikke har nået finalen,” remser Mathias Reimer Larsen op.

Følg med på TV2 når årets X Factor afgøres fredag aften fra klokken 20.