Spillemyndigheden
Udbydes af Danske Licens Spil A/S

Udbydes af Danske Lotteri Spil A/S, undtagen Klasselotteriet der udbydes af det Danske Klasselotteri A/S.

Spil med omtanke

Spil hos os skal være sjovt og må ikke tage overhånd.

Her kan du blive klogere på, hvordan du holder dit spil under kontrol, hvilke risikotegn du skal være opmærksom på, og hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever spilproblemer.

Læs mere
 • Vi har samlet eksperternes gode råd til, hvordan du spiller med omtanke. Hør f.eks. om at sætte forebyggende grænser for dine indbetalinger, om at være åben om dit spil med andre og kunsten at stoppe mens legen er god.

  Læs mere
 • Ved du, hvor meget din hjerne kan skelne myter fra fakta, når du spiller? Falder du i de mest almindelige tankefælder? Hør mere fra ludomanieksperter om, hvordan du kan blive snydt til at tro, at du har mere kontrol end du egentlig har.

  Læs mere
 • Hvis du har svært ved at stoppe med at spille eller tænker på spil, mens du burde have fokus på noget andet, kan det være tegn, du skal være opmærksom på. Hør mere om risikotegn og hvad du kan gøre for at forebygge spilproblemer.

  Læs mere
 • Hvad er en tilbagebetalingsprocent og vinder huset altid? Bliv klogere, når spileksperter fra Danske Spil forklarer.

  Læs mere
Danske Spil
06.04.2024
Lørdag byder på årets største pulje i Lotto
Lørdag byder på årets største pulje i Lotto
Det er årets hidtil største pulje i Lotto, der er på spil, når de syv vindertal skal trækkes i aften: Der er hele 16.000.000 skattefrie kroner på spil til en heldig vinder.

Forestil dig en sparegris, man bare bliver ved og ved og ved med at putte penge i. Så mange penge, at sparegrisen til sidst er lige ved at sprænges.

Sådan har førstepræmiepuljen i Lotto det – de seneste fire lørdage har ingen danskere ramt de syv rigtige, og i stedet er puljen vokset og vokset og vokset, så det nu på lørdag er årets største pulje, der er på spil: Der er hele 16 millioner skattefrie kroner til en enlig række med syv rigtige.

”Vi synes også, at det er ekstra spændende, når puljerne bliver lidt højere end sædvanligt. På den ene side glæder vi os selvfølgelig hver lørdag til, at der kommer en vinder, men når det så ikke sker, så er det på den anden side også en stor fornøjelse at se puljen vokse sig større og større. For når puljen vokser, så vokser spændingen også, og så håber vi jo endnu mere på, at der kommer en vinder, når tallene skal trækkes,” fortæller Malene Mølgaard, der er adm. direktør i Danske Lotteri Spil, der står bag Lotto.

”Når det gælder så stort et beløb som de 16.000.000 kroner, der er på spil nu i aften, så er der jo tale om beløb, der kan ændre livsforløb, og derfor sidder vores specialuddannede rådgivere klar til at tage hånd om vinderen, så vi er sikre på, at overgangen til livet som mangemillionær går så let og gnidningsfrit som muligt,” siger Malene Mølgaard.

Sidste gang puljen var oppe i 16.000.000 kroner, var i september sidste år, men da blev førstepræmien delt af to vindere, som altså måtte ’nøjes’ med 8.000.000 hver.

Sidste gang en vinder i Lotto vandt 16.000.000 kroner var tilbage i juni sidste år – og sidste gang en vinder vandt mere end det, var i foråret 2022, hvor en heldig vinder løb med førstepræmien på hele 19 millioner kroner.

Der er dog stadig et godt stykke op til alle tiders rekord for Lotto. Den er tilbage fra 2008, hvor en heldig spiller fra København vandt 38.564.007 kroner.

Om Lotto
Lotto tallene trækkes hver lørdag aften, og det er de blevet uden afbrydelse siden 7. oktober 1989. Førstepræmiepuljen er altid på mindst 8.000.000 kroner. Siden 2015 har Lotto haft en Millionærgaranti – i september 2023 omdøbt til Millionærchancen - som betyder, at der fast hver lørdag bliver trukket lod om to gange 1.000.000 kroner blandt alle ugens spillede rækker.