Spillemyndigheden
Udbydes af Danske Licens Spil A/S

Udbydes af Danske Lotteri Spil A/S, undtagen Klasselotteriet der udbydes af det Danske Klasselotteri A/S.

Spil med omtanke

Spil hos os skal være sjovt og må ikke tage overhånd.

Her kan du blive klogere på, hvordan du holder dit spil under kontrol, hvilke risikotegn du skal være opmærksom på, og hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever spilproblemer.

Læs mere
 • Vi har samlet eksperternes gode råd til, hvordan du spiller med omtanke. Hør f.eks. om at sætte forebyggende grænser for dine indbetalinger, om at være åben om dit spil med andre og kunsten at stoppe mens legen er god.

  Læs mere
 • Ved du, hvor meget din hjerne kan skelne myter fra fakta, når du spiller? Falder du i de mest almindelige tankefælder? Hør mere fra ludomanieksperter om, hvordan du kan blive snydt til at tro, at du har mere kontrol end du egentlig har.

  Læs mere
 • Hvis du har svært ved at stoppe med at spille eller tænker på spil, mens du burde have fokus på noget andet, kan det være tegn, du skal være opmærksom på. Hør mere om risikotegn og hvad du kan gøre for at forebygge spilproblemer.

  Læs mere
 • Hvad er en tilbagebetalingsprocent og vinder huset altid? Bliv klogere, når spileksperter fra Danske Spil forklarer.

  Læs mere
Danske Spil
08.04.2024
Danske Spil forudser flere sommerdage i år
Danske Spil forudser flere sommerdage i år
Efter den vådeste start på april nogensinde er foråret endelig begyndt at titte frem - og det bliver bedre endnu, spår Danske Spil. Her forudser man, at det bliver en sommer med rig lejlighed til at finde badeshorts og solcreme frem, og inviterer danskerne til at gætte med på antallet af sommerdage.

Man siger, at alle snakker om vejret, mens ingen gør noget ved det, men nu giver Danske Spil mulighed for at gøre mere, end at snakke om vejret: Nu kan man også gætte om det!

Danske Spil har netop åbnet for spil på årets sommervejr, så alle og enhver kan forsøge sig med forudsigelser om, hvornår vi får den første sommerdag, og om hvor mange sommerdage året vil byde på.

Ifølge DMI – og dermed også Danske Spil – så er det en sommerdag, når temperaturen når 25 grader et sted i landet. Historisk set falder temperaturer i det lag sjældent før et stykke henne i maj. Sidste år faldt årets første officielle sommerdag den 22. maj, og det kan også blive tilfældet i år, for DMI forudsiger, at maj måned vil byde på ’temperaturer omkring eller lidt over normalen’. Og det lyder realistisk, vurderer Danske Spils vejrekspert og oddssætter, Peter Emmike Rasmussen.

”Det er ingen hemmelighed, at det er ret svært at spå om vejret, men som prognoserne ser ud lige nu, så gætter vi forsigtigt på, at vi igen skal et stykke hen i maj, før vi får en rigtig sommerdag. Sidste år faldt den første sommerdag den 22. maj, og det kan også meget vel ske i år – men på den anden side, så skal man jo ikke have oplevet mange danske somre for at vide, at sommeren er en lunefuld størrelse, som sagtens kan overraske i både den ene og den anden retning,” siger Peter Emmike Rasmussen.

Mellem 40 og 49 sommerdage
Hvis man går og håber på en sommer, der byder på rig lejlighed for strandtur og solbadning, kan man også gætte på, hvor mange sommerdage, vi kan se frem til i år. Det har Danske Spil også kigget på, og her er forventningen, at det bliver en sommer over middel:

”Sidste år bød på 41 sommerdage, men vi har kigget i vejrudsigterne og tror på, at der kommer lidt flere i år. Lige nu vurderer vi, at sommeren mest sandsynligt vil give os mellem 40 og 49 dage med mindst 25 graders varme. Nu skal Danske Spil jo ikke gå DMI i bedene, men spørger man os, så tror vi altså, at vi ser frem til en sommer, hvor man godt kan finde både badetøjet og grillen frem,” lover Peter Emmike Rasmussen.

Han vil dog ikke garantere, at alle sommerdagene falder sammen med sommerferien. Sidste år faldt hele 10 af de 41 sommerdage således først i september måned.

Ægte danske sommerpessimister kan selvfølgelig også være med: Danske Spil giver nemlig pengene hele 150 gange igen, hvis man gætter på, at der slet ikke kommer nogen sommerdage med temperaturer over 25 grader i løbet af ’sommeren’ 2024.

Første sommerdag de sidste 10 år

2023: 22.maj

2022: 18. maj

2021: 10. maj

2020: 1. juni

2019: 2. juni

2018: 19. april

2017: 18. maj

2016: 8. maj

2015: 13. juni

2014: 21. maj

2013: 17. maj.

Antal sommerdage de sidste 10 år

2023: 41

2022: 41

2021: 40

2020: 34

2019: 36

2018: 71

2017: 13

2016: 36

2015: 7

2014: 39

2013: 36