Spillemyndigheden
Udbydes af Danske Licens Spil A/S

Udbydes af Danske Lotteri Spil A/S, undtagen Klasselotteriet der udbydes af det Danske Klasselotteri A/S.

Spil med omtanke

Spil hos os skal være sjovt og må ikke tage overhånd.

Her kan du blive klogere på, hvordan du holder dit spil under kontrol, hvilke risikotegn du skal være opmærksom på, og hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever spilproblemer.

Læs mere
 • Vi har samlet eksperternes gode råd til, hvordan du spiller med omtanke. Hør f.eks. om at sætte forebyggende grænser for dine indbetalinger, om at være åben om dit spil med andre og kunsten at stoppe mens legen er god.

  Læs mere
 • Ved du, hvor meget din hjerne kan skelne myter fra fakta, når du spiller? Falder du i de mest almindelige tankefælder? Hør mere fra ludomanieksperter om, hvordan du kan blive snydt til at tro, at du har mere kontrol end du egentlig har.

  Læs mere
 • Hvis du har svært ved at stoppe med at spille eller tænker på spil, mens du burde have fokus på noget andet, kan det være tegn, du skal være opmærksom på. Hør mere om risikotegn og hvad du kan gøre for at forebygge spilproblemer.

  Læs mere
 • Hvad er en tilbagebetalingsprocent og vinder huset altid? Bliv klogere, når spileksperter fra Danske Spil forklarer.

  Læs mere
Danske Spil
15.05.2024
Var en af dem, der altid sagde ’Jeg vinder aldrig noget’ – og vandt 2,3 millioner i Vikinglotto
En kvinde fra Østsjælland troede ikke sine egne øjne, da hun tjekkede sin kupon i Vikinglotto.
En ældre kvinde fra Østsjælland oplevede noget helt nyt, da hun for nyligt sad og tjekkede vindertallene i Vikinglotto: Pludselig var der seks rigtige på den kupon, hun sad med i hånden.

”Jeg er en af de personer, der aldrig vinder noget…” lyder det indledningsvist fra en ældre, østsjællandsk kvinde, som for nyligt vandt et par millioner plus det løse i Vikinglotto.

”… men det passer jo ikke mere. Det er helt vildt. Vi er SÅ glade for gevinsten,” tilføjer kvinden, der gerne vil være anonym.

Kvinden fortæller, at hun indtil for ganske nyligt aldrig havde vundet mere end 70 kroner her og 60 kroner der, og derfor blev hun helt overrumplet, da hun sad med sin kupon og sin mobiltelefon for at tjekke onsdagens vindertal.

”Så var der tre, så var der fire, og nå, så var der seks! ’Tillykke, du har vundet 2,3 millioner,’ stod der. Det sagde jeg til min mand, og så var vi altså begge lidt oppe at ringe. Det var helt vildt. Det er helt fantastisk!” fortæller hun glad.

De 2,3 millioner skattefri kroner er røget direkte ind på kontoen – og der bliver mange af dem nok stående en rum tid endnu. Kvinden og hendes mand er nemlig ikke typerne, der smider om sig med penge, hvis det ikke er tvingende nødvendigt: Kort før gevinsten havde parret godt nok købt en ny opvaskemaskine, men det var kun fordi den gamle stod af efter 25 år. Køleskabet, som er endnu ældre, fungerer til gengæld fint endnu.

Kvinden indrømmer dog, at parret flottede sig og opgraderede fjernsynet, da millionerne rullede ind på kontoen.

”Det første, vi gjorde med gevinsten, var at købe et større fjernsyn. Lige meget, hvor vi kommer hen, så har folk jo et stort fjernsyn, og vi kunne godt se, at vores på 30 tommer var lidt småt,” siger hun – og tilføjer, at de nu har TO fjernsyn, for det gamle fungerer jo stadig perfekt.

”Vi beholder det, til det ikke kan mere, og billedet er stadig knivskarpt. Vi smider først ud, når tingene ikke fungerer. Men vi ved ikke helt, hvor vi skal stille det, bortset fra, at det IKKE skal ind i soveværelset,” slår hun fast.

Mere end 300 heldige danskere bliver hvert år millionærer med Danske Spil.

Om Vikinglotto
Vikinglotto startede 17. marts 1993 (fra februar 2001 til maj 2017 var navnet Onsdags Lotto). Vikinglotto er et fælles spil, hvor Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island, Estland, Letland, Litauen, Slovenien og Belgien spiller om en fælles 1. præmiepulje og 2. præmiepulje. Spillet går ud på at gætte 6 rigtige Hovedtal ud 48 og 1 rigtigt Vikingtal ud af 5. Rammer du 6 rigtige Hovedtal og det rigtige Vikingtal, kan du godt begynde at juble, for førstepræmiepuljen i Vikinglotto er altid mindst 19 millioner kr.