Spillemyndigheden
Udbydes af Danske Licens Spil A/S

Udbydes af Danske Lotteri Spil A/S

Udbydes af Det Danske Klasselotteri A/S

Spil sikkert med Spil-id

Spil med omtanke

Spil hos os skal være sjovt og må ikke tage overhånd.

Her kan du blive klogere på, hvordan du holder dit spil under kontrol, hvilke risikotegn du skal være opmærksom på, og hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever spilproblemer.

Læs mere
 • Vi har samlet eksperternes gode råd til, hvordan du spiller med omtanke. Hør f.eks. om at sætte forebyggende grænser for dine indbetalinger, om at være åben om dit spil med andre og kunsten at stoppe mens legen er god.

  Læs mere
 • Ved du, hvor meget din hjerne kan skelne myter fra fakta, når du spiller? Falder du i de mest almindelige tankefælder? Hør mere fra ludomanieksperter om, hvordan du kan blive snydt til at tro, at du har mere kontrol end du egentlig har.

  Læs mere
 • Hvis du har svært ved at stoppe med at spille eller tænker på spil, mens du burde have fokus på noget andet, kan det være tegn, du skal være opmærksom på. Hør mere om risikotegn og hvad du kan gøre for at forebygge spilproblemer.

  Læs mere
 • Hvad er en tilbagebetalingsprocent og vinder huset altid? Bliv klogere, når spileksperter fra Danske Spil forklarer.

  Læs mere
Danske Spil
16.05.2024
Spændt vinder af Danske Spils stunt-køretur i Tesla: ”Jeg er normalt hende, der holder folks tasker i Tivoli”
Spændt vinder af Danske Spils stunt-køretur i Tesla: ”Jeg er normalt hende, der holder folks tasker i Tivoli”
Det er med stor spænding og lidt tilbageholdenhed, at Thea Fage fra Albertslund har vundet Danske Spils konkurrence om at skrabe verdens største skrabelod i en Tesla med en professionel stuntkører bag rattet: Hun er nemlig ikke ubetinget fan af vilde forlystelser.

For nyligt efterlyste Danske Spil en ’eventyrlysten dansker’ med mod på at skrabe et kæmpe skrabelod i en Tesla Model Y Performance med en stuntkører bag rattet. Bilen får aktiveret sit ”Track Mode” system, som gør den en tand mere hidsig og i stand til drifte, og dermed skrabe det gigantiske lod på gulvet af en hangar med sine roterende dæk.

Og nu er vinderen af lodtrækningen fundet: En rigtig eventyrlysten kvinde… eller sådan da:

”Det her er jo nok ikke noget, jeg ellers vil komme til at opleve. Det er ikke sådan, at jeg lige er ude at drifte med en stuntdriver en gang om året eller noget. Det er once in a lifetime, og så er jeg også nødt til at prøve det,” griner Thea Fage, der er den heldige vinder af Danske Spils konkurrence om Tesla-turen henover ’verdens største skrabelod’ med en størrelse på 9 gange 11 meter.

Hun indrømmer dog, at hun er en smule tilbageholdende før turen i Teslaen. Det står hende helt frit for at sætte sig på tilskuerpladserne, når bilen skraber loddet, men hun hælder alligevel til at tage plads i bilen for at få oplevelsen med.

”Jeg skal jo køre i en Tesla, der bliver driftet og med en stuntdriver bag rattet. Det er jeg umiddelbart ikke sådan rigtig stor fan af, haha. Når jeg er i Tivoli, er jeg en af dem, der holder folks tasker, når de er i rutsjebanen, så ja, jeg er da ret spændt, må jeg indrømme,” siger hun med et grin og fortæller, at hun også ser frem til at få præmien i hånden: Hun er på forhånd sikret en gevinst, om hun sidder i bilen eller ej, men hun ved endnu ikke, om hun vinder 5.000, 10.000 eller 50.000 kroner.

”Jeg er også spændt på at få præmien. Jeg ved jo ikke, hvor meget, jeg vinder, men jeg tror, at pengene skal gå til en weekendtur med en veninde, og så har jeg også overvejet, om jeg skal investere i en cykel, så jeg slipper for at tage både bus og tog, når jeg skal på studiet,” siger hun.

Hos Danske Spil glæder man sig både til at udbetale præmien – og til at opleve det vilde ridt hen over skrabeloddet.

”Vi er vant til at udbetale store præmier til massevis af danskere hver eneste uge, men at gøre det via verdens største skrabelod, det har vi aldrig prøvet før. Der er noget helt særligt, og det glæder jeg mig rigtigt meget til at se. Vi er glade for at kunne give en stor og unik oplevelse til vores konkurrencevinder og samtidig vise bilinteresserede danskere, hvad en helt almindelig Tesla kan, når den bliver sluppet fri under ordnede forhold,” siger Malene Mølgaard, der er adm. direktør i Danske Lotteri Spil, som står bag Quick og alle Danske Spils skrabelodder. Lige fra de allermindste til verdens største.

Om konkurrencen
Danske Spil har på forhånd fået specialfremstillet tre kæmpe skrabelodder til lejligheden, og vinderen af konkurrencen har på forhånd besluttet sig for, hvilket et af dem, der skal skrabes. De tre lodder indeholder hver en gevinst på henholdsvis 5.000, 10.000 og 50.000 kroner - skattefrit. Det udvalgte skrabelod bliver skrabet med en Tesla Model Y med en professionel stuntkører bag rattet, som drifter hen over loddet for at fritskrabe beløbene.

Sådan drifter Teslaen
Skrabeloddet er så stort, at det ikke kan skrabes med en mønt – det måler nemlig 9x11 meter: Det skal derimod skrabes med en til lejligheden let modificeret Tesla Model Y Performance, som i fuld fart ”drifter” rundt på loddet. For at sikre, at felterne bliver skrabet helt rene, vil Teslaen i dagens anledning have aktiveret det avancerede træksystem, Track Mode, som er udviklet til banekørsel, og som får bilen til at drifte.

Helt konkret ændrer Track Mode manøvreringsbalancen fra for-belastet understyring til bag-belastet overstyring, hvilket hjælper bilen med at drifte, fordi man øger baghjulenes rotationer.

Track Mode er standard i Performance-modellen, men det er nok de færreste Tesla-ejere, der rent faktisk har prøvet det. Og for at sikre lidt ekstra fart, vil der være en professionel stuntkører bag rattet, som giver bilen gas. Vinderen af konkurrencen kan vælge mellem at sidde i bilen eller sidde på tilskuerrækkerne og kigge på, mens loddet bliver skrabet.